Ministrul Agriculturii, despre schema de ajutor pentru fermierii şi transportatorii români: „Este un fel de compensație, o formă de sprijin”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vorbit despre soluțiile la care s-a ajuns după negocierile cu fermierii și transportatorii români.
Filip Stan
04 feb. 2024, 23:30
Ministrul Agriculturii, despre schema de ajutor pentru fermierii şi transportatorii români:

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a spus că e foarte încrezător că revendicările fermierilor și transportatorilor vor fi rezolvate repede. Ministrul a precizat și care sunt schemele de ajutor aprobate pentru a-i sprijini.

„Discuțiile le-am avut atât cu protestatarii din zona Afumați, cât și cu fermierii care sunt în forme asociative. Vorbim la nivel național de aproape nouă milioane de hectare care sunt incluse în aceste forme asociative. S-au încheiat două procese verbale atât cu fermierii din zona de Afumați, cât și cu formele asociative. În momentul de față toate reglementările care au fost trecute în acele procese verbale au intrat în ședințele de guvern și ele au fost aprobate ca și acte normative.

Săptămâna aceasta avem ultima ședință pe procesele verbale pe care le-au cerut protestatarii. Este vorba de creditul fermierului, un credit foarte bun cu o dobândă de 1,95/%. ROBOR-ul și toate alte cheltuieli sunt achitate de către Ministerul Agriculturii și Ministerul de Finanțe. Este un fel de compensație, o formă de sprijin”, a spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu la Antena 3 CNN.

Citește și Victor Ponta: „Bucureștiul e un oraș de care se bate joc. Nicușor Dan e un primar pe care eu l-aș pune să-mi parcheze mașina. Dar ar lovi-o în parcare”

Florin Barbu: „Piaţa de cereale s-a dezechilibrat după începerea războiului în Ucraina”

„În momentul de faţă ştim foarte bine că atunci când a început războiul în Ucraina, Rusia a început acest război absurd în Ucraina, practic piaţa de cereale la nivel mondial s-a dezechilibrat. Practic o tonă de grâu în anul în care a fost acest război, era undeva la 1,8 lei pe kilogram, asta înseamnă 1800 de lei pe tonă şi după reglarea tuturor lucrurilor care s-au întâmplat atât în piaţa mondială de cereale, preţul cerealelor în momentul de faţă este undeva la 0,9 lei.

Dar cred că atât cei care aduc contracte către fermieri, vorbim de contractele Future pe care le aduc către fermieri să fie încheiate până la sfârşitul lunii februarie, cred că preţurile cerealelor vor creşte şi bineînțeles fermele din România cu toate formele de sprijin pe care noi le avem deja publicate în Monitorul Oficial, vorbim aici de un grant de 100 de euro pentru toate culturile din toamna anului 2022, 100 de euro pe hectar, în sectorul zootehnic vorbim de 100 de euro pe cap de animal şi în sectorul suine 100 de euro pe UVM. (…) Plăţi directe către fermieri în anul 2024 vor fi de 3,3 miliarde de euro. Pe lângă aceste plăţi directe, granturi către fermierii români”, a mai spus ministrul Agriculturii Florin Barbu.

Citește și George Simion vrea introducerea serviciului militar obligatoriu: „Avem stipulat în programul de guvernare AUR”

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Ce a făcut Mircea Badea la un hotel de la granița cu Ucraina: ”Minunăție”
Capital.ro
Ungurii aduc marea victorie pentru România. Sprijin nesperat din Ungaria
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Cât câștigă Nicoleta Voica la un eveniment. Tarif de lux pentru artistă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Thulasendrapuram: Satul indian care se roagă pentru succesul Kamalei Harris
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!