Angajări 2024. Joburi bine plătite la Carrefour. Se oferă suplimentar primă de vacanţă, cupoane şi asigurare privată de sănătate

Lanțul de hipermarketuri Carrefour face angajări în această perioadă în București și Pitești, pe mai multe posturi. în 2023 s-au înregistrat două recorduri, atât în privinţa numărului mediu de salariaţi din România, cât şi în privinţa numărului mediu de contracte de muncă, spune Ministerul Muncii.
Filip Stan
06 feb. 2024, 13:08
Angajări 2024. Joburi bine plătite la Carrefour. Se oferă suplimentar primă de vacanţă, cupoane şi asigurare privată de sănătate

Angajări 2024 la Carrefour. Se oferă cupoane de magazin, primă de vacanță, asigurare privată de sănătate.

Sunt libere următoarele posturi la Carrefour:

  • lucrător comercial
  • lucrător universal
  • casier comercial
  • responsabil administrativ
  • manager carne / pește

Angajări 2024. Topul domeniilor cu cele mai multe joburi remote. Salariul colosal pentru munca din fotoliu

CLICK AICI PENTRU DETALII.

Ce se oferă pentru posturile de lucrător comercial și lucrător universal:

  • Tichete de masă
  • Primă de vacanță și de fidelitate
  • Cupoane de magazin de Paști și Crăciun
  • Asigurare privată de sănătate
  • Asigurare de viață și/sau de accidente
  • Ajutoare și prime pentru evenimente deosebite (naștere copil, prima căsătorie, deces)
  • Bonus de performanță

CLICK PENTRU DETALII.

  • Cafea, ceai, snacks la birou
  • Zile în plus de concediu
  • Oportunități de dezvoltare
  • Cursuri de formare adaptate nevoilor angajatului
  • Traininguri de specializare

Într-o ţară – România – unde marea majoritate a oamenilor cred că lucrurile merg din ce în ce mai prost din punct de vedere economic, politic, social, datele statistice arată altfel, anunţă Ziarul Financiar.

Într-un anonimat total, Ministerul Muncii a publicat pe 18 ianuarie câteva date legate de piaţa muncii: în 2023 s-au înregistrat două recorduri, atât în privinţa numărului mediu de salariaţi din România, cât şi în privinţa numărului mediu de contracte de muncă, spune Ministerul Muncii.
Angajări 2024. Care vor fi joburile căutate în 2024. Domeniile unde se câștigă salarii de peste 6.000 de euro

Ministerul Muncii precizează că informaţiile provin din datele Revisal, acolo unde toată lumea trebuie să înregistreze contractele de muncă, dar acolo nu sunt înscrişi angajaţii din apărare, ordine publică, magistratură şi funcţionarii publici. Cine ştie câţi or mai fi şi aici.

Numărul mediu de contracte de muncă, pentru că un salariat poate avea mai multe contracte, a ajuns la finalul anului trecut la 6,725 de milioane, în creştere cu aproape 1 milion faţă de acum un deceniu.

Aceste date înregistrate pe piaţa muncii sunt cele mai bune din ultimele două decenii. În Statele Unite, rezultatele de pe piaţa muncii, lunare şi anuale, reprezintă cel mai urmărit indicator economic, pentru că arată cum merge economia americană.

Ce a cumpărat o româncă dintr-un Carrefour din Turcia cu doar 100 de lei. Prețurile, la jumătate față de România: „Doamne, laptele 4 lei și untul 3 lei, nu pot să cred”
La noi, aceste date legate de piaţa muncii trec pe lângă Guvern ca şi cum nu ar exista, fără să li se facă un marketing adecvat, mai ales când cifrele sunt în creştere şi se înregistrează recorduri istorice, lăsând astfel lumea să creadă că lucrurile merg prost în economie şi în ţară.

Încasări mai mari din taxe şi impozite
Această creştere a numărului de salariaţi şi a contractelor de muncă s-a văzut în creşterea impozitului pe salarii şi pe venit, unde impozitul este de 10%: în 2023, conform execuţiei bugetare publicate de Ministerul Finanţelor, încasările din impozitul pe salarii şi pe venit au fost de 40,411 miliarde de lei, faţă de 33,7 miliarde de lei în 2022, adică avem o creştere de 19%.

Contribuţiile de asigurări sociale (CAS), care reprezintă 25% dintr-un salariu, au crescut anul trecut la 158,6 miliarde de lei, faţă de 139,9 miliarde de lei în 2022, deci o creştere de 13%.

Salariul mediu net a crescut anul trecut la 4.765 de lei (noiembrie 2023, ultimele date disponibile), în creştere cu 15% faţă de noiembrie 2022. În euro, salariul mediu a ajuns la 950 de euro. Inflaţia în perioada noiembrie 2022/noiembrie 2023 a fost de 7%, ceea ce înseamnă că avem o creştere reală a salariului de aproape 8%.

Anul trecut, PIB-ul în valoare nominală – care reprezintă valoarea adăugată obţinută şi înregistrată în economie într-un an de către companii şi stat şi din care se plătesc salariile, impozitele, taxele, se obţine profitul şi se fac investiţiile – a înregistrat un maxim istoric de 1.583 de miliarde de lei, conform datelor luate în considerare de Ministerul Finanţelor la publicarea execuţiei bugetare pe 2023. PIB-ul a înregistrat înn 2023 o creştere în valoare nominală de 10,9% faţă de anul anterior.

PIB dublu faţă de acum un deceniu
Dacă dăm puţin timpul înapoi, faţă de 2013, deci acum un deceniu, PIB-ul a înregistrat o creştere de 150%, respectiv de la 637 de miliarde de lei la 1.583 de miliarde de lei.

Numărul mediu de salariaţi, conform datelor de la Ministerul Muncii, a crescut cu 12% din 2013, respectiv de la 5,118 milioane la 5,747 milioane.
Angajări 2024. Se dau 1.800 de euro net pe lună pentru aceste posturi. Program flexibil, maşină de serviciu şi bonusuri la salariu

Salariul mediu a crescut de la 1.579 de lei în 2013 la 4.765 de lei în 2023, deci avem o creştere de 300%. Dacă împărţim PIB-ul la numărul de salariaţi, avem o creştere de la 124.576 de lei în 2013 la 275.448 de lei în 2023, ceea ce înseamnă o creştere de 220%.

În 2013, salariul mediu avea o pondere de 15% în productivitatea muncii, iar în 2023 a ajuns la 20%. Nu ştiu cum vi se par aceste date statistice, dar pentru o ţară unde o bună parte din lume crede că lucrurile merg prost rezultatele nu arată chiar aşa rău.

Dacă am lua şi munca la negru, atât ca număr de persoane cât şi ca modalitate de plată, rezultatele ar arăta şi mai bine.

Tot timpul am auzit că avem o productivitate redusă şi de aceea nu pot fi plătite salarii mai mari. Când s-a pus problema creşterii salariului minim de către Guvern, companiile, în special cele româneşti, s-au împotrivit, susţinând că businessul lor nu poate acomoda aceste creşteri făcute din pix şi că vor fi nevoite să dea oameni afară.

Nu s-a întâmplat asta în ultimul deceniu, chiar deloc, ci dimpotrivă, creşterea accelerată a salariului minim din ultimul deceniu nu numai că nu a distrus locuri de muncă, ci a creat mai multe locuri de muncă cu salarii în creştere, cel puţin aşa arată datele statistice şi realitatea din piaţă.

Economia României mai are potenţial de creştere cel puţin încă un deceniu, iar dacă cei care conduc ţara din punct de vedere politic nu vor face greşeli majore, avem foarte multe şanse să dublăm PIB-ul încă o dată.

Fondurile europene, în joc fiind 100 de miliarde de euro până în 2030, pot asigura stabilitatea cursului valutar leu/euro, aşa cum s-a întâmplat în ultimii zece ani, când creşterea a fost de numai 12%, iar economia a rezistat fără probleme.

Această stabilitate a cursului valutar, cu o creştere anuală aproape insesizabilă, ridică puterea de cumpărare a salariilor, atunci când le convertim în euro. Spre exemplu, anul trecut, când cursul a crescut cu numai 0,7%, iar salariul mediu a crescut cu 15% în valoare nominală, creşterea în euro a salariului a fost practic de 15%, ceea ce a majorat substanţial puterea de cumpărare în euro a noastră.

Mulţi se întreabă de unde vine această rezilienţă a economiei româneşti din ultimii patru ani, având în vedere că am traversat pandemia, războiul din Ucraina şi inflaţia: stabilitatea cursului valutar leu/euro este unul dintre pilonii acestei rezilienţe în aceste crize.

La o creştere economică de peste 3% în acest an, cel puţin aşa cum sunt prognozele de acum faţă de o creştere economică de 1,5% estimată pentru anul trecut, ar trebui ca în 2024 să înregistrăm un nou record privind numărul de salariaţi din România şi numărul de contracte de muncă.

Măcar acum guvernul Ciolacu, că el se află la putere, să marcheze aceste date statistice, nu de alta, dar lumea să nu creadă tot timpul că lucrurile merg chiar aşa de prost în economie şi în ţară.

DailyBusiness
ANPC continuă controalele! Este ILEGAL!
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Ce să pui în butoiul cu varză murată ca să nu se acrească prea tare. Trucul care te ajută să păstrezi prospețimea murăturilor tale
Capital.ro
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Playtech.ro
Ludovic Orban rămâne pe buletinele de vot. Ce se intâmplă cu votul tău dacă pui ștampila pe acest candidat
DailyBusiness
Guvernul a promis! Strategia națională 2025-2035 ar elimina complet sărăcia energetică!
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Spynews
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la domiciliul lui Gabi Bădălău. Vedeta a spus ce s-a întâmplat, de fapt, între ea și iubitul ei
Spynews
Fostul iubit al Adrianei Bahmuțeanu spune că vedeta este amenințată. Declarațiile făcute de George Restivan la mai bine de o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană 
Evz.ro
Cătălin Moroșanu se plânge de bullying. „Ți-ai luat bătaie, treaba ta”
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Drumuri blocate, întârzieri pe calea ferată și aeroporturi, după ce vortexul polar a pus stăpânire pe România! Meteorologii au emis avertizări de cod roșu de viscol pentru mai multe județe
Cancan.ro
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Taxă pentru românii care stau la bloc. O plăteşte toată lumea: Este o aberație colosală!
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale
substantial.ro
Atacurile cu rachete balistice asupra Ucrainei tensionează scena geopolitică
MediaFlux
AMENDĂ de 2.900 de LEI pentru ȘOFERI! E obigatoriu!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ciolacu a descoperit secretele covrigilor de Buzău: din a câta încercare i-a ieșit?