Locul din România care i-a șocat pe cercetători! Aici oamenii trăiesc peste 100 de ani. Nea Gică n-a fost la doctor de ani de zile: „Mă țiu bine”

Există un loc în România unde oamenii au reușit să descopere secretul longevității. Cercetătorii au fost șocați să afle care este metoda pe care o folosesc. La 101 ani, Nea Gică este un exemplu pentru noi toți.
Alina Costache
07 feb. 2024, 11:43
Locul din România care i-a șocat pe cercetători! Aici oamenii trăiesc peste 100 de ani. Nea Gică n-a fost la doctor de ani de zile: „Mă țiu bine”
Locul din România care i-a șocat pe cercetători! Aici oamenii trăiesc peste 100 de ani. Nea Gică e un exemplu: „Mă țiu bine”

Există un loc la noi în țară, care a reușit să îi uimească pe cercetători, Aici, trăiește Nea Gică, un român harnic, care la cei 101 ani ai săi, este încă în putere. Aici, oamenii trăiesc mult peste medie, motiv pentru care comuna din Buzău a ajuns în atenția tuturor. La Mânzălești există 40 de persoane care au peste 90 de ani. Toată lumea este sănătoasă tun, iar Nea Gică susține că munca este cea care i-a făcut să fie atât de longevivi.

Citește și: Când este cel mai indicat să faci duș, dimineața sau seara. Recomandările specialiștilor

Bătrânul de 101 ani a muncit toată viața. Chiar și acum dă cu sapa și nu se ferește de niciuna dintre muncile gospodărești. Nu se plânge niciodată și nu a mai fost la doctor de ani de zile. Uneori îl mai dor picioarele, însă aste nu-l oprește din treburile sale. Secretele care îi țin în putere ar fi munca zilnică, traiul cumpătat și credința că toate necazurile sunt trecătoare.

10 pogoane de teren cu livezi, fânețe și pădure, o casă cu grădină, 3 grajduri, 2 șuri și un hambar, de toate are grijă nimeni altul decât  Nea Gică , în vârstă de 101 ani, cel mai vârstnic locuitor al comunei Mânzălești.

„Poftiţi încoace! Nu prea aud bine eu! Mă țiu bine, da”, a spus Nea Gică.

Bătrânelul se trezește la 6 dimineața și își face de lucru prin grădină, chiar dacă a dat zăpada. Nu cumpără aproape nimic de la magazin. Are cămara plină de conserve și dispune de carne și ouă proaspete. Nea Gică nu are de gând să plece din vârful dealului.

„Eu m-am păstrat bine pentru că n-am băut, n-am fumat, mi-am făcut treburile, de mâncat am mâncat bine. Vin pe la mine prieteni, bem câte o ţuică, facem câte un chef.”

Aflată pe Valea Slănicului, la poalele unui munte de sare, comuna Mânzălești se remarcă printr-un număr foarte mare de persoane longevive.

„Avem 40 de locuitori peste 90 de ani, ceea ce reprezintă un procent de 2%, foarte mare în comparaţie cu 0,5% care este procentul național”, a declarat Viorica Iancu, secretar la Primăria Mânzălești.

Fenomenul alătură Mânzăleștiul din Buzău altor cinci zone din lume cunoscute pentru longevitatea locuitorilor, cum ar fi Ikaria din Grecia sau Okinawa din Japonia.

Cei care trăiesc atât de mult au obiceiuri de viață sănătoase, fac mișcare, se alimentează corespunzător, sunt cumpătați, au vicii puține, sunt apropiați de familie și gestionează bine stresul.

O femeie din Mânzălești a împlinit recent 91 de ani, în timp ce alta, chiar dacă a suferit un AVC, așteaptă împlinirea vârstei de 102 ani.

Asociația Ținutul Buzăului dorește să aducă mai mulți turiști pe Valea Slănicului, pentru a învăța câte ceva despre echilibrul și hărnicia care le asigură longevitatea celor de aici, scrie sursa citată.

Citește și: Diana are nevoie de ajutor! Adevărații eroi sunt printre noi: „Sunt crunte și groaznice aceste momente”. De ce sumă are nevoie ca să se facă bine

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Anunțul momentului despre facturile românilor! Ce se întâmplă cu prețul energiei electrice?
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Evitați aceste medicamente, pe caniculă. Puteți să aveți probleme uriașe
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din Năvodari: „Am căzut peste copil”. Băiețelul de șase ani ar fi rămas cu sechele
Capital.ro
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Adolescent de 16 ani urmărit și prins de poliția din Constanța: fără permis și cu mașina neînmatriculată
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!