Oamenii din Viscri sunt devastați de boala Regelui Charles: „Să îi dea Dumnezeu sănătate. Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face”

Întreg mapamondul este îndurerat de aflarea veștii că Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer, iar localnicii din Viscri nu fac excepție. La noi în țară, pe meleagurile Transilvaniei, monarhul britanic deține o casă de vacanță, iar în primăvara anului trecut a fost în vizită.
Filip Stan
07 feb. 2024, 14:04
Oamenii din Viscri sunt devastați de boala Regelui Charles: „Să îi dea Dumnezeu sănătate. Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face”
Oamenii din Viscri sunt devastați de boala Regelui Charles: „Să îi dea Dumnezeu sănătate. Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face”

Marea Britanie trece prin clipe extrem de dificile! La doar un an de la moartea Reginei Elisabeta, fiul ei, Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer. Din fericire, boala a fost depistată devreme, iar acum monarhul a început deja tratamentul și are o stare de spirit foarte bună. Majoritatea liderilor mondiali i-au transmis deja mesaje de încurajare, în timp ce fiul să Harry a venit de urgență la Londra, pentru a-i fi alături. Şi românii au gânduri frumoase și încurajatoare pentru Charles, care a vizitat ţara noastră în prima deplasare externă după încoronare.

Citește și: Olguţa Vasilescu intervine în războiul dintre Adrian Mititelu şi Mihai Rotaru. „Vreau o singură Universitatea Craiova, care să aibă palmaresul şi să se bată an de an la titlu”

Cu doar o zi înainte, Charles a apărut în public, zâmbitor, în timp ce mergea la slujbă la biserica Sfânta Maria Magdalena, la Sandringham. După 24 de ore, Palatul Buckingham a făcut anunţul istoric. Gestul ar fi fost de neimaginat pe vemea Reginei Elisabeta, când bolile celor din familie erau ţinute la secret.

„Sunt devastat!”

„Nu poate fi real! Ştiam că a urcat pe tron la „o vârstă avansată”, dar era foarte activ, era puternic.”

„A fost cu siguranţă un şoc. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta.”

„Ne rugăm pentru el, este tot ce putem face.”

„O veste foarte tristă. Atât de repede după moartea reginei. Un mare ghinion!”

Monarhul, în vârstă de 75 de ani, tocmai ieșise din spital după o operație pentru hiperplazia de prostată, o afecțiune comună în rândul bărbaților de vârsta sa. A fost internat pe 26 ianuarie și a primit îngrijire medicală timp de trei zile. Medicii au descoperit că trebuie să se confrunte cu una dintre cele mai grave boli ale omenirii. Deși nu s-a specificat care organ este afectat, Charles a decis să fie transparent în legătură cu boala, încurajându-și supușii să acorde atenție sănătății lor.

„Lucrul principal este că pare că nu a avut simptome de cancer, deci a fost descoperit devreme. Există fie medicamente pentru chimioterapie sau imunoterapie, fie radioterapie sau intervenție chirurgicală. Deci sunt mai multe variante”, a explicat Patricia Price, oncolog.

Conducătorul Casei Regale a făcut deja prima şedinţă de tratament şi a dormit acasă, la Londra. El va fi tratat în ambulatoriu şi va continua să muncească de acasă.

Este optimist şi hotărât să lupte cu boala. La nici 24 de ore de la cruntul diagnostic, Charles a fost văzut pentru câteva momente în public. Le-a zâmbit larg tuturor celor care aşteptau în faţa Clarence House, locuinţa sa din Londra. A plecat apoi însoţit de regina Camilla cu elicopterul de la Buckingham spre domeniul de la Sandringham. Charles va continua să-şi îndeplinească mare parte din îndatoririle constituţionale.

Vestea a provocat îngrijorare şi în România, în special la Viscri. Este localitatea din Transilvania în care monarhul are cumpărată o casă încă din 2006.

„Anul trecut în martie a fost în satul Viscri și a fost primit foarte călduros de toată populația. El are reședința mai jos, de acolo a vizitat cum este înăuntru, apoi a plecat la biserica fortificată în sus”

„Să îi dea Dumnezeu sănătate și să se facă bine. A făcut numai bine în Transilvania. A restaurat o grămada de sate și le-a conservat”

Charles a folosit orice ocazie pentru a-şi declara dragostea pentru România. Anul trecut a venit în ţara noastră de două ori. În primăvară, pentru a se relaxa înainte de încoronarea din mai şi în vară, când a stat cinci zile.

Citește și: Carmen Harra, previziuni-bombă: cine va fi viitorul preşedinte al României. „Niciunul din cei care sunt în scenarii!”

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!