Se dau banii de taxe înapoi. Ce trebuie să faci pentru a primi mii de lei direct pe card

Pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din Uniunea Europeană există acum o oportunitate uimitoare de a obține rambursări substanțiale pentru taxele de înregistrare a mărcilor și a desenelor sau modelelor. Această inițiativă, gestionată prin intermediul platformei inregistrare-marci.ro, oferă reduceri considerabile pentru procesul de înregistrare, iar accesul la aceste facilități este pe principiul "primul venit, primul servit".
Filip Stan
07 feb. 2024, 14:52
Se dau banii de taxe înapoi. Ce trebuie să faci pentru a primi mii de lei direct pe card
Se dau banii de taxe înapoi. Ce trebuie să faci pentru a primi mii de lei direct pe card

Se dau banii de taxe înapoi. Prin intermediul platformei, IMM-urile interesate pot depune cereri de înregistrare până la o anumită dată, beneficiind astfel de reduceri substanțiale pentru taxele de înregistrare naționale și europene. Aceste rambursări acoperă o gamă largă de taxe, inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și multe altele, în conformitate cu protocoalele internaționale aplicabile.

Citeşte şi: Alertă maximă, produsul retras de urgenţă de pe piaţă! Aruncaţi-l imediat dacă îl aveţi în casă, conţine droguri de mare risc!

Un aspect crucial al acestei inițiative este rapiditatea în acordarea rambursărilor. Cererile sunt procesate într-un timp scurt, iar rambursările sunt transferate direct în contul bancar al IMM-ului solicitant. Așadar, procesul este simplu, eficient și transparent, scrie bursa.ro.

„Acordarea reducerilor către IMM-uri se face cu celeritate înaintea depunerii cererii (până acum perioada noastră medie de analiză/răspuns a fost de 10 zile), iar rambursarea taxelor s-a efectuat în 15-20 zile de la decizia de acceptare, direct în contul bancar al IMM-ului solicitant”, a declarat Radu Bozocea, partener la Weizmann & Ariana Partners – agenția de proprietate intelectuală din România care are, conform raportului EUIPO 2024, cele mai multe mărci depuse în numele firmelor din România și cele mai multe cereri de rambursare a taxelor.

Taxele care fac obiectul rambursării sunt cele percepute pentru tot procesul de înregistrare (inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și de amânare a publicării, taxe de desemnare și taxe de desemnare ulterioare) în conformitate cu:

  • sistemul internațional al mărcilor (Protocolul de la Madrid);
  • sistemul internațional al desenelor sau modelelor (Protocolul de la Haga).

Citeşte şi: Cum se calculează concediul medical în 2024. Cu cât se reduc veniturile românilor care se îmbolnăvesc

Fondul pentru IMM-uri dispune de o sumă semnificativă, ceea ce înseamnă că există oportunități generoase disponibile pentru toate afacerile eligibile. Este vorba despre de 21,3 milioane de euro: 20 de milioane de euro pentru voucherul 1 și voucherul 2 (IP Scan/IP Scan enforcement, mărci, desene sau modele), 1,1 milioane de euro  pentru voucherul 3 (brevete) și 200.000 de euro pentru voucherul 4 (protecție comunitară a soiurilor de plante). Prin intermediul acestei inițiative, IMM-urile pot economisi considerabil în ceea ce privește costurile de înregistrare, permițându-le să-și aloce resursele financiare pentru alte aspecte importante ale afacerilor lor.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Record de conturi șterse. Mulți utilizatori rămân fără Instagram și Facebook
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Ismael „El Mayo” Zambada și fiul lui „El Chapo” arestați în Texas
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!