Jean de la Craiova a făcut o incursiune în trecut și și-a amintit de cel mai mare vis al său din copilărie. Cântărețul își dorea să devină comonaut, iar mai apoi, pentru că i s-a părut interesant, a vrut să se facă șofer de TIR. În cele din urmă, s-a trezit cu microfonul în mână, fără să știe, însă, cum, și a devenit unul dintre cei mai iubiți artiști de la noi.
„Când eram mic visam să devin cosmonaut, pe cuvânt. Zic, cum să fac eu să ajung în racheta aia, că după mă descurc eu, o duc eu undeva. Din cosmonaut, nu mai dom’le, m-am sucit, vreau șofer pe TIR, că era la modă. Mamă, șofer pe TIR, șmecher. Și am ajuns cântăcios, nicio treabă. E o chestie, eu cântam în parc cu prietenii mei, care și în zilele mele cântă, ne strângea toți cu chitarele, eu fiind chitarist, și cântam folk. Ce se cânta atunci la Cenaclul Flacăra și cântam, țin minte, „Micuța blondă”. Într-una din zile, mă pregăteam să merg la băncuță, la 23 August, Lia Manoliu acum, ne strângeam toți acolo, de abia așteptam și era ceva frumos să te întâlnești cu prietenii, cântam la scara blocului. Mă pregăteam, îmi călcam părul, îmi puneam bere de la tata din frigider și îmi puneam așa pe cărare. Îi vedeam pe ăștia cum se duceau la frizerie și se călcau pe ureche, că așa se purta”, a povestit Jean de la Craiova, în podcastul „Eu sunt Anamaria Prodan”.
Artistul s-a născut, de fapt, la București, numele care l-a făcut celebru fiindu-i dat pentru că bunicii lui erau din cartierul Craiovița, lucru care îl face pe artist să se simtă pe jumătate oltean.
„După bunicii mei, așa mi-a rămas de mic. Eu m-am născut în București. Dacă îți spun ce istoric am, nu-ți vine să crezi, deci: îmi spune Jean de la Craiova, m-am născut pe Dudești, în București, am copilărit la Titu. Bunica mea e din Craiovița și am păstrat și de acolo câte puțin. Bă, ăștia sunt deșteptți (n.r. oltenii), în afară de mine, sunt deștepți ei”, a mai spus cântărețul.