Înainte să devină cântăreț, Jean de la Craiova a fost antreprenor. Mai întâi vindea carne la suprapreț, pentru care stătea ore bune la coadă în piață, fiind foarte greu de găsit pe vremea aceea.
„Stăteam la coadă noaptea, la 2 noaptea, la carne, că la ora 7 venea mașina de carne la Piața Delfinului, stăteam pe Pantelimon și stăteam la cozile alea imense în frig și dimineața veneam să fiu printre primii. Era cu listă, dacă o luai înainte îți dădea cu scăunelul în cap. Era 37 de lei un pachet și aveai dreptul la două pachete, da mai luam pe unul cu mine și luam patru pachete și le dădeam cu 70. Făceam bișniță. Mai scoteam câte un picior, sigilam înapoi, băgam niște apă, le înghețam să atârne mai greu. Făceam bănuți, avea 15 – 16 ani.
Apoi, mergeam la școală și după ore, aveam un magazin de mobilă sub bloc, aveam relații, stăteam acolo, pile, și mă punea să mătur, să strâng hârtiile alea, cartoanele de la mobilă și îmi dădea 25 de lei pe zi. Și cu ce mai făceam eu bișniță, eram om de 400 – 500 de lei pe săptămână. Eram șmecher. Mă descurcam, nu puteam să stau”, a povestit Jean de la Craiova, în podcastul „Eu sunt Anamaria Prodan”.
După aceea, Jean de la Craiova a trecut la nivelul următor. Artistul lua din gunoi bucățile din filmele pe care cei de la cinematografe le tăiau și le aruncau și le proiecta la el acasă. El cerea câte trei lei fiecărei persoane care voia să vadă imaginile și, astfel, nu ducea niciodată lipsă de bani.
„Erau pe timpuri filmele alea indiene, „Lanțul amintirilor”, „Toată lumea este a mea”, pe ecrane. Intram la film, mă ascundeam în WC, intram cu seria cealaltă, mai mă lua miliția, săream gardu. Când era la grădină aveam locul meu să văd toate alea, am învățat toate melodiile.
Zic, cum să fac eu bani, ce mi-a dat prin cap, ăștia taie filme, că erau cu filme, taie din filmele astea și le aruncă unde? La gunoi. Unde sunt cazanele de gunoi? Trebuie să mă duc să iau bucățile care se tăiau, că erau fazele din film și am găsit. Ce să fac eu acum, la bloc aveam un palier și gemulețul de la baie era exact pe palierul ăla și în față aveam un perete mare, celălalt bloc. Îmi trebuie un aparat de diapozitive, care dădeai cu mâna și băgam filmulețul acolo. Un leu intrarea, nu, trei lei, o fisă de trei lei”, a mai spus Jean de la Craiova.
Artistul nu era singur. Prietenul său din adolescență, Codrin Ștefănescu, avea casete video de la tatăl său, pe care le vindeau, cu riscul de a fi prinși de miliție.
Codrin Ștefănescu învăța la Electroparataj, avea o gagică pe acolo și eu învățam la Industrial Republica, mai codaș, da eram la liceu, și pe urmă m-am transferat la Aparataj și el, de dragul la o gagică, acolo stătea la Aparataj. Și a venit taică-su din străinătate, avea video. Mergeam cu el, dădeam în sufragerie, călcai pe ei, bairamuri, era foarte frumos, mi-e dor de timpurile alea. Erau alea, apăruse cu ninja, alea de groază erau la modă, plecai cu frică.
Apoi, am început să dăm așa pe lângă București. Știu că ne-a prins militia pe linia Olteniței. 25 de lei, alea mai deochiate erau mai mult, că erau și alea la modă. Aveam două casete cu care scoteam treaba, porno era la modă. A venit taică-su, s-a dus la mate – fizică, omu învăța, era deștept, ca și acum. Banii îi făceam jumate – jumate”, a mai povestit Jean de la Craiova.
Cântărețul și-a amintit cu drag de momentul în care el și Codrin Ștefănescu au furat o căruță cu varză murată de la fostul socru al artistului și au vândut-o în piață pentru a face rost de bani cu care să meargă la mare.
„După un timp, trebuia să mă însor eu, aveam o gagică mișto, mă duc cu el. Socrul meu, fostul, vindea varză în piața Delfinului, avea căruță, cal. Și el, Codrin: „bă, eu îți dau un sfat. Hai să luăm varza asta, o vindem, luăm bani și mergem la mare”. La patru dimineața cine a luat căruța? Eu! La patru dimineața am ieșit cu calul, am luat căruța plină cu varză. Nu știu cât am luat, 1.000 și ceva, 2.000 de lei, mult, am lăsat și căruța cu calul acolo. Am lăsat și nevasta, nu mai o vreau. M-a pus Codrin, am luat banii, am plecat la mare, am cheltuit banii toți”, a dezvăluit Jean de la Craiova.