Victor Ciutacu, lovitură năprasnică la adresa G4Media! Jurnalistul România TV a reacționat într-o postare pe Facebook după ce în publicația anterior amintită a apărut un editorial semnat de redactorul șef Cristian Pantazi, intitulat ”Civili și epoleți în campania electorală: cine face jocurile”.
Citește și: Victor Ciutacu, despre alegerea lui Tolontan şi alte alegeri politice: „Dacă patria o cere…”
”Rar poți să vezi proba mai mare de tupeu jegos. Băieții sunt triști că și-au pierdut apartenența la gașca celor care fac jocurile în justiția pe care n-o mai controlează ai lor. Dacă intri la ăștia în redactie și strigi tare “Atențiune!”, sar în bloc în poziție de drepți de pe scaune. Dupa ce le ordoni “Continuați!”, se pun pe scris la foc automat că se baga securitatea în anchetele penale. Adevăru-i că simt o oarecare nostalgie după vremurile democratice și civile când inegalabilul Coldea, prin Dumbravă, securizase câmpul tactic din justiție, iar Portocală, Uncheșelu, Man, Ardelean și alte înalte conștiințe din DNA anchetau strict în limita legii și a convingerilor anticorupție care-i măcinau pe interior ca focul viu”, a scris jurnalistul Victor Ciutacu pe Facebook.
Cristian Pantazi, redactorul șef al G4Media, a scris un editorial despre campaniile electorale pentru viitoarele alegeri de anul acesta, dar și despre ”influența serviciilor secrete în politică”.
”Câteva evenimente și poziționări din ultimele luni riscă să creeze percepția că decizii politice și instituționale critice în super-anul electoral 2024 sunt influențate de actori nevăzuți. Dosare ce vizează instituții de forță închise abrupt, dosare sensibile deschise în plină campanie electorală, procurori sancționați sau promovați arbitrar, procurori-șefi care au colaborat instituțional cu serviciile secrete. Și, peste toate, un SRI fără conducere civilă despre care președintele Iohannis spune că ”funcționează impecabil”.
E evident că orice discuție despre influența serviciilor secrete în politică riscă să alunece în conspiraționită, dat fiind că e aproape imposibil de lucrat cu dovezi”, scrie Cristian Pantazi.
Pantazi spune: ”comportamente arbitrare ale unor șefi de instituții provoacă și alimentează lipsa de încredere în stat. Or, încrederea e un ingredient esențial pentru instituții precum DNA sau Parchetul General, mai ales când dosarele gestionate în plină campanie electorală pot schimba soarta alegerilor: deschiderea dosarului achizițiilor de la Sectorul 3 în care e implicată o apropiată a premierului Ciolacu, dosarul vaccinurilor care îl vizează pe Vlad Voiculescu, blocarea cercetării doctoratului fostului premier Ciucă.
Semnele de întrebare au apărut încă de la numirea celor doi procurori-șefi, în martie 2023. Amândoi vin din DIICOT, structură de parchet unde colaborarea cu SRI pe dosare de criminalitate organizată și antiterorism este obligatorie”.