Prognoza meteo pe două săptămâni. Scad temperaturile, plouă torenţial şi avem parte şi de fulguieli

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Meteorologii avertizează că după o zi de luni cu vreme caldă, neobișnuită pentru această perioadă a anului, temperaturile vor începe să scadă, iar minimele din tipul nopții vor redeveni negative, așa că nu este exclus să mai avem parte și de câțiva fulgi de nea.
Filip Stan
12 feb. 2024, 13:23
Prognoza meteo pe două săptămâni. Scad temperaturile, plouă torenţial şi avem parte şi de fulguieli

Prognoza meteo Muntenia

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 15 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următorele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 6…8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10…11 grade. Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 4…5 grade în primele două nopți, până la -3…-1 grad în perioada 17 – 20 februarie, apoi o creștere ușoară până la 1…2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Transilvania

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 2 și 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -5 și -2 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Prognoza meteo Maramureș

În prima zi a intervalului, vremea va fi cu mult mai caldă față de normalul termic al perioadei, cu o medie regională a temperaturii maxime de 14…15 grade. Se va răci din 13 februarie, însă temperaturile maxime estimate se vor situa în continuare ușor peste normalul climatologic, respectiv o medie a acestora, ce va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde și în această regiune, cu valori minime de 4…6 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -4 și 0 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat sunt posibile și cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză, mai ales în jurul datelor de 21 și 25 februarie.

Moldova

Vremea va intra într-un proces de răcire, astfel după ce în prima zi din interval, la nivelul regiunii vor fi maxime de 15…17 grade, se va ajunge la 2…4 grade în perioada 15 – 17 februarie, valori termice apropiate de mediile multianuale. Din 18 februarie, vor fi mici variații de la o zi la alta, astfel că până la sfârșitul celei de-a doua săptămână de prognoză maximele se vor situa în general între 5 și 7 grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 12 – 14 februarie și vor fi cuprinse între 2 și 6 grade, apoi vor deveni preponderent negative, cele mai scăzute valori, în jurul a -4 grade, fiind posibile în jurul datei de 17 februarie. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-240212123000

Prognoza meteo Dobrogea

În primele două zile vremea va fi deosebit de caldă pentru luna februrie, cu o medie a temperaturilor maxime de 14…16 grade. Ulterior se va răci treptat și se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 3…5 grade în perioada 16 – 18 februarie. Din 19 februarie, se estimează o creștere a temperaturilor maxime, spre valori medii de 7…8 grade, posibil până spre 10…12 grade la finalul intervalului. Evoluția va fi comparabilă și în regimul nocturn al temperaturilor, respectiv o scădere treptată de la 6…7 grade în prima noapte, până la -2…0 grade în perioada 17 – 19 februarie, apoi o creștere ușoară până la 2…4 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie. În restul intervalului probabilitatea de apariție a acestora va fi mai redusă.

Ciclonul mediteraneean ajunge în România. Directorul ANM Elena Mateescu anunţă o schimbare semnificativă a vremii
Oltenia

În prima zi a intervalului, media regională a temperaturilor maxime va fi de 14 grade, valoare cu mult peste normalul climatologic al datei, însă în următorele zile (până pe 18 februarie), tendința va fi de răcire de la o zi la alta, până la valori de 7…8 grade. Pentru a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi ușor mai ridicate, spre o medie a valorilor maxime ce ar putea atinge 10…11 grade. Primele 2 nopți din interval vor fi calde pentru această dată, cu valori minime pozitive, cuprinse între 3 și 5 grade. După 15 februarie, temperaturile minime vor fi preponderent negative, cu o medie regională ce va oscila între -2 și 1 grad. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 14 februarie, iar izolat în zona de deal se pot acumula cantități de apă însemnate. Precipitații sunt posibile și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo Banat

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 11 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -1 grad în jurul datei de 14 februarie. Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade. Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie.

Crișana

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 14 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor menține peste mediile multianuale specifice acestei perioade, mediile acestora urmând a se încadra între 7 și 10 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 7 grade în prima noapte, până la -2 grade în jurul datei de 14 februarie. Ulterior acestei date, media estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de 0 grade, cu posibile valori mai ridicate spre finalul intervalului de anticipație. Temporar vor fi precipitații în 12 și 13 februarie, iar cu o probabilitate în creștere și după data de 18 februarie, anunţă ANM.

Superciclonul mediteraneean lovește România. Furtuni violente de vară și vânt puternic în jumătate de țară. Avertizare meteo

Prognoza meteo La munte

În prima zi din interval, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă va fi de 4 grade. Din 13 februarie și până în 25 februarie, cu variații de la o zi la alta, valorile termice diurne se vor situa în general între -2 și 2 grade. Minimele vor avea o tendință de scădere treptată de la o medie de 0 grade în prima noapte, până la -8 grade în jurul datei de 15 februarie. Ulterior acestei date, medie estimată pentru temperaturile minime va fi în jurul valorii de -6 grade. Temporar vor fi precipitații în perioada 12 – 16 februarie, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză.

DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Spynews
Adrian Minune a recunoscut că a înșelat-o pe Cati Simionescu! Cum a reacționat soția manelistului, după ce a aflat totul: ”Am 200 de gagici, nu una”
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Alimentul pe care trebuie să-l pui în dulap ca să scapi de mucegai și mirosuri neplăcute. Are foarte multe proprietăți
Capital.ro
Anunțul serii despre Elena Udrea. Vestea dată chiar de avocatul său: Întrunește toate celelalte condiții
Playtech.ro
Ajutor dublu de Paște 2025 pentru unii pensionari: bani pentru miel și cozonac, pe lângă cei 400 de lei de la Guvern
DailyBusiness
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
Adevarul
Cele trei combinații periculoase de vitamine. Medic: Trebuie luate separat
wowbiz.ro
Pericol la Cernobîl: România, în zona de risc?! Sarcofagul care izolează materialul radioactiv, grav avariat în urma unui atac cu dronă
Spynews
Două zodii vor fi cerute în căsătorie până la finalul aprilie! Nativii vor avea parte de surprize uimitoare
Spynews
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici în ispită”. Cum a reacționat Alina Marymar
Evz.ro
Viața se schimbă în bine pentru acești nativi. Vor simți pe toate planurile
Ego.ro
Mihaela Tatu, de nerecunoscut! Cum arăta vedeta la 37 de ani... FOTO
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
kanald.ro
Ce publicase pe Facebook românca Andreea Mottram, înainte să fie omorâtă de fiica ei adoptivă. „Problema este că...”
Cancan.ro
Cum a dat soarele, au ieșit la ÎNCĂLZIT! Vedetele au încins atmosfera în parcul Herăstrău - Nu le-a fost rusine deloc
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Elena Udrea e terminată. Adrian Alexandrov n-a mai rezistat. A anunțat în direct la TV
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
stirilekanald.ro
„Alt copil, viața merge înainte” Igor Cuciuc a dat vestea mult așteptată, după moartea Andreei: „Un nou Început”. Artistul și soția sa sunt de nedespărțit acum
Schimbare importantă pentru șoferi: Cei cu două mașini vor plăti o nouă taxă obligatorie
MediaFlux
Unui celebru actor i s-a făcut rău pe scenă. Clipe dramatice pentru spectatori la Teatrul Excelsior
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum să ieși la pensie fără dureri de cap: ghid complet și actualizat pentru românii care se apropie de vârsta pensionării