S-a făcut dreptate pentru Petrică Mîțu Stoian. Clinica Nera, în care artistul a urmat tratamentul cu oxigen hiperbaric care i-a adus sfârșitul, a fost închisă definitiv

Clinica Nera, locul unde regretatul cântăreț Petrică Mîțu Stoian și-a găsit sfârșitul, a fost închisă definitiv. Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul.
Irina Dumitrescu
14 feb. 2024, 08:53
S-a făcut dreptate pentru Petrică Mîțu Stoian. Clinica Nera, în care artistul a urmat tratamentul cu oxigen hiperbaric care i-a adus sfârșitul, a fost închisă definitiv

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață pe 6 noiembrie 2012 la Spitalul Județean Reșița, unde a ajuns în şoc septic. Acesta fusese transportat de urgență de la Clinica Nera unde fusese supus unei proceduri în camera hiperbară. Artistul rămăsese cu sechele după COVID și auzise că tratamentul cu oxigen hiperbaric i-ar fi benefic. Din păcate, tratamentul din camera hiperbară i-a fost fatal. Clinica Nera a fost închisă imediat după tragedie, iar reprezentanții clinicii au încercat redeschiderea ei.

Clinica Nera în care Petrică Mîțu Stoian și-a găsit sfârșitul a fost închisă definitiv

La doi ani jumate de la moartea artistului, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis ca instituția medicală să rămână închisă.

Respinge recursul declarat de Clinica Nera SRL împotriva sentinţei civile nr. 298 din 9 iunie 2022, pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Soluţia va fi pusă la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în hotărâre.

De asemenea, reprezentanții clinicii au primit și o amendă în valoare de 80.000 de lei, dar aceștia au încercat au încercat anularea sancțiunii. Pentru că nu au avut câștig de cauză, s-au adresat Instanței Supreme.

Respinge plângerea contravențională formulată de petentul Clinica Nera SRL, în contradictoriu cu Ministerul Sănătății – Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin împotriva proceselor verbale de contravenţie seria CS NR. 901 din data de 10.11.2021 şi seria CS nr. 902 din data de 11.11.2021. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, apel ce se va depune sub sancţiunea nulităţii, inclusiv motivele, la Judecătoria Oraviţa”, a fost decizia instanței de fond.

Citeste si Adevăratul fiu de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian rupe tăcerea! Cine este singura artistă care l-a ajutat atunci când colegii de breaslă l-au umilit

Clinica Nera a făcut apel, dar nici de data asta nu au avut câștig de cauză.

Acum, ÎCCJ a dat verdictul, care este definitiv.

Respinge, în întregime, acţiunea formulată şi modificată, înaintată de reclamanta Societatea Clinica Nera SRL în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Sănătății, având ca obiect – eliberare aviz. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Timişoara”, a decis ÎCCJ.

Nereguli majore la Clinica Nera

Imediat după tragedia care a șocat o țară întreagă, DSP a mers în control la Clinica Nera iar neregulile descoperite acolo nu au fost puține. În urma controalelor, clinica a primit o amendă de 80.000 de lei, din care 30.000 de lei pentru nerespectarea de către personalul clinicii a procedurilor medicale și a protocoalelor.

Alți 40.000 de lei din cei 80.000 de lei au fost dați pentru nerespectarea obiectivului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare. O a treia amendă, în cuantum de 10.000 de lei, a fost dată pentru „nepăstrarea probelor de alimente”.

Citeste si Imagini unice cu Petrică Mîțu Stoian și Maria Gușman, femeia alături de care artistul a vrut să fie înmormântat. Au locuit ani de zile sub același acoperiș, iar după moarte împart același cavou

Potrivit DSP Caraș-Severin, clinica avea angajat un medic specialist în specialitatea psihiatrie cu atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, precum și un medic primar de medicină de familie și un medic specialist ORL, dar și cinci asistenți medicali. În momentul controlului, respectiv pe 10.11.2021, la ora 15.55, medicii nu erau în clinică la program.

SC Clinica Nera SRL și Nera Clean Services SRL funcționează ca și cum împreună formează o unitate sanitară cu paturi în care pacienții sunt internați iar Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD. În curtea imobilului existau două autoturisme de tip ambulanță inscripționate cu sigla Fundației Sfânta Irina dar, potrivit notelor de relații ale medicilor din clinică, aceștia nu practică acolo medicina de urgență”, a notat DSP în raportul întocmit în urma controalelor.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească un român aflat în vacanță în Thassos. A promis că nu o să mai revină vreodată în Grecia: ”Ce le rămânea de dimineață, găseam seara”
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Marele secret al lui Ceaușescu. Ce făcea când nu-l vedea nimeni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cine este Denis Repka, afaceristul care și-a pierdut viața într-un tragic accident de motocicletă. Ce legături existau între magnat și Donald Trump
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentat la Moscova, declară că a cooperat cu servicii speciale din Ucraina
MediaFlux
PENSIONARII trebuie să depună DOCUMENTELE în URMĂTOARELE 14 ZILE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!