Băsescu: Avem probleme şi la procurori. Acum eu ce să-i spun lui Păcuraru?

Şeful statului  se ia şi de procurori. Traian Băsescu a reclamat miercuri faptul că multe dosare prezentate cu "tam-tam" s-au finalizat cu achitări sau suspendări ceea ce arată că sunt probleme şi la procurori. El a arătat că aceştia trebuie să răspundă pentru eşecurile lor pentru că au ajuns să distrugă şi cariere. Băsescu a menţionat în acest sens cazul fostului ministru al Muncii, Paul Păcuraru.
Romania TV
21 dec. 2011, 13:26
Băsescu: Avem probleme şi la procurori. Acum eu ce să-i spun lui Păcuraru?

Băsescu a precizat, la RRA, că multe dosare prezentate cu „tam-tam” s-au finalizat cu achitări sau cu sentinţe cu suspendare şi procurori care în faţa judecătorilor nu ştiau cum să ceară suspendarea reprezintă o dovadă că sunt probleme nu numai la judecători, ci şi la procurori.

„Faptul că mai multe dosare prezentate cu tam-tam s-au finalizat cu achitări sau cu suspendări la executare sau cu procurori care, de unde când au trimis dosarul mâncau pământ, prinseseră marii hoţi în politică şi când au fost în faţa judecătorilor nu ştiau cum să ceară mai repede o sancţiune cu suspendare, dându-şi seama, probabil, că dosarul nu ţine, arată că avem probleme nu numai la judecători, ci şi la procurori”, a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că a susţinut ca intervenţia procurorilor să aibă curaj să meargă până la capăt, dar când acţiunea lor distruge cariere, trebuie să fie responsabili.

El a mai spus că sunt oameni politici, unii dintre ei arestaţi şi nu s-a mai auzit de dosarul lor. „Ce te faci cu cei care au fost arestaţi în baza solicitării procurorului cu puţine argumente şi pe urmă se fac procurorii că i-au uitat?”, a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că sunt mai multe dosare în această situaţie şi că răspunderea magistraţilor este „absolut necesară”.

„Le-a dat Constituţia putere, le-a dat politicul putere, nu s-a atins nimeni de vreun judecător sau procuror, dar eşecurile intră şi ele la categoria de care trebuie să răspundă. Nu numai că arestezi primari şi când te referi la miniştri. Păi, l-am revocat din funcţie pe Păcuraru, era ministru al Muncii, l-am revocat pe Chiuariu pe dosare DNA. Au fost miniştri… Şi acum eu ce să-i spun lui Păcuraru?”, a afirmat Băsescu.

Paul Păcuraru, fostul ministru liberal al Muncii, şi Dan Ilie Morega au fost achitaţi, luni, de către Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, (ICCJ) în procesul în care sunt acuzaţi de fapte corupţie, decizia fiind definitivă.

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
Orașul din România unde locuințele sunt mai scumpe decât în București. Cât costă să-ți cumperi un apartament sau să stai în chirie
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Regula devine obligatorie pentru toți proprietarii. Mulți români vor strâmba din nas
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Vecinii lui Andrei Versace, dezvăluiri uluitoare după moartea influencerului. Cum îi teroriza: 'Este inacceptabil!'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Incendiul devastator din Jasper: Sute de case distruse și mii de oameni evacuați
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!