Informația BOMBĂ oferită de medicul Vlad Ciurea! Cât de sănătoasă este, de fapt, slănina cu ceapă: „Mai trebuie o generație ca să ne educăm”

Românii iubesc o slănină bună cu ceapă, însă cât de sănătoasă este ea, de fapt? Medicul Vlad Ciurea a făcut lumină în acest sens.
Alina Costache
15 feb. 2024, 18:55
Informația BOMBĂ oferită de medicul Vlad Ciurea! Cât de sănătoasă este, de fapt, slănina cu ceapă: „Mai trebuie o generație ca să ne educăm”
Informația BOMBĂ oferită de medicul Vlad Ciurea! Cât de sănătoasă este, de fapt, slănina cu ceapă: „Mai trebuie o generație ca să ne educăm”

Doctorul Vlad Ciurea a explicat dacă consumul de slănină cu ceapă, o delicatesă autentică pentru români, este sănătos sau nu. Acest aliment este cunoscut pentru a fi consumat încă din cele mai vechi timpuri. Doctorul Ciurea a subliniat că nu ar trebui să renunțăm la alimentele care au fost parte din dieta noastră de-a lungul vieții, mai ales că alimentele consumate în copilărie sunt printre primele care influențează sănătatea noastră pe termen lung. În plus, a evidențiat că echilibrul este cheia unei vieți sănătoase și puternice.

Citește și: Care este intervalul de somn ideal. Medicul Vlad Ciurea și-a dezvăluit programul: „Ca lucrurile să înceapă bine”

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre. Nu reținerea sau eliminarea din alimentație este răspunsul, secretul este echilibrul”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Vlad Ciurea a mai subliniat că este extrem de dificil ca o societate să își schimbe comportamentul alimentar, precizând că ar fi nevoie ca timpul să lase în spate o generație pentru ca românii să-și modifice alimentația, mai ales din cauza structurii.

„Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: „No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!”. Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația”, a adăugat medicul Vlad Ciurea.

Nu în ultimul rând celebrul medic atrage atenția asupra faptului că avem tendința să considerăm că alimentația sănătoasă este cea pe care o cere organismul.

„Alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații. Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, potrivit Antena 3.

Citește și: Câtă apă trebuie să bei într-o zi pentru a ține bolile la distanță. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Consumul unei cantități necorespunzătoare de apă deschide ușa bolii”

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Teo Trandafir îl distruge pe Florin Salam! „Regele României a murit!”
Fanatik.ro
Planta care te scapă de țânțari și pe care e bine să o ai în curte sau la geam. Îi ține la distanță, iar mirosul ei e unul aparte
Capital.ro
S-a aflat ce a făcut Elena Udrea.Traian Băsescu i-a dat ordin: Ne-a păcălit pe toţi
Impact.ro
Delia, poze de INFARCT! Și-a etalat posteriorul OBRAZNIC pe internet, s-a văzut TOT
DailyBusiness
Vestea cea mare! Guvernul oferă noi zile libere plătite
Adevarul
VIDEO Reacția epică a unui britanic atunci când savurează prima dată bucate românești. „Păcat de ea, Românie, că își bat joc alții de ea”
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
La limita paranormalului, cu Serghei Mizil. Un câine i-a salvat viața
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Note LIVE Bacalaureat 2024 | Rezultatele la BAC, publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Care este județul cu cea mai mare rată de promovare pentru Bacalaureat 2024: La nivel național aceasta a crescut cu 3,6% comparativ cu anul precedent
Capital.ro
Doliu în lumea medicală din România! A murit un celebru medic român. Zbor lin, zână bună!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Edu.ro Rezultate BAC 2024: La ce oră se afișează notele? Scrie codul tău și află ce medii ai obținut
Compeția de jazz Jazz in the Park: Ediția 2023 câștigată de trupa franceză Daoud
MediaFlux
FLORIN CÎȚU, combinat cu O COLEGĂ de PARTID! Cine e femeia mai tânără cu 20 de ani decât el
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!