Supa de găină stresată, extrem de periculoasă pentru sănătate. Medicul Virgil Stroescu: „Când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. În timpul acesta toate mizeriile intră în sânge”

Medicul Virgil Stroescu a dezvăluit ce pericol se ascunde în mult iubita supă de pui, pe care mulți o consideră un preparat sănătos.
Irina Dumitrescu
16 feb. 2024, 14:06
Supa de găină stresată, extrem de periculoasă pentru sănătate. Medicul Virgil Stroescu: „Când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. În timpul acesta toate mizeriile intră în sânge”
Medicul Virgil Stroescu, despre pericolul ascuns în supa de găină

Medicul Virgil Stroescu, despre secretul periculos din supa de pui. Acesta este un preparat cu o multitudine de beneficii pentru sănătate, pentru că astfel ajungi să mănânci multe legume pline de vitamine și nutrienți. O supă de pui sănătoasă te ajută să te încălzești, mai ales în zilele răcoroase sau când nu te simți foarte bine.

Medicul Virgil Stroescu a vorbit despre un subiect delicat. El susține că, deși toată lumea consumă supăp de pui, puțini sunt cei care știu ce pericol se ascunde în acest preparat. Acesta spune că, în momentul în care găina ajunge să fie sacrificată, din cauza stresului, cresc catecolaminele din organism. După sacrificare, rinichii se blochează, astfel că toate mizeriile intră în sânge.

Citește și: EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu, despre riscul consumului de carne: „Oamenii care au trăit și trăiesc mult sunt oamenii care mănâncă vegetale”

„Vezi unul bolnav, stă acasă și se gândesc să îi facă o supă bună de găină, să-i mai dea niște energie, ca aminoacizi. Găina stă prin curte și când vede că urmează să fie omorâtă, se agită , se zgate, iar în acel moment, cresc toate catecolaminele din organism, pentru că e stres, iar stresul stoarce toate catecolaminele.

Ulterior, omul ia cuțitul, iar când găina vede cuțitul începe să facă gălăgie. Imediat i se taie gâtul și se plimbă moartă, fără cap. În timpul acesta rinichii sunt blocați și tot ce este în rinichi, tot ce este în tubul digestiv, toate mizeriile intră în sânge, pentru că nu se mai pot filtra.

Astfel, în sânge găsim fecale, urină și toate substanțele otrăvitoare. Din găina asta faci o supă bună și i-o dai omului să o mănânce și din cauza catecolaminelor care te biciuie, nu îți dai seama câte substanțe toxice bagă în el. Tocmai de aceea spun că trebuie să gândim sănătos și frumos”, a spus medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”.

Citește și: EXCLUSIV Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului: „Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”

Catecolaminele sunt un grup de substanțe chimice care includ hormonii epinefrină (adrenalină), norepinefrină (noradrenalină) și dopamină. Aceste substanțe sunt produse în principal în glandele suprarenale și sunt implicate în răspunsul organismului la stres și în reglarea multor funcții fiziologice.

Roluri și efecte importante ale catecolaminelor

  • Reacția la stres: Catecolaminele sunt eliberate în fluxurile crescute în momentele de stres sau pericol. Ele pregătesc corpul pentru a face față situațiilor de urgență prin creșterea ritmului cardiac, creșterea presiunii arteriale, dilatarea căilor respiratorii și creșterea nivelului de glucoză din sânge pentru a furniza energie suplimentară mușchilor.
  • Reglarea tensiunii arteriale: Epinefrina și norepinefrina acționează ca hormoni vasoactivi, determinând vasoconstricția sau vasodilatația în funcție de nevoile organismului pentru a menține tensiunea arterială în limite normale.
  • Reglarea umorului și motivației: Dopamina, o catecolamină, este implicată în controlul circuitelor de recompensă ale creierului, jucând un rol esențial în modularea comportamentului, al motivației și al stării de spirit. Deficitul de dopamină este asociat cu tulburări precum depresia și boala Parkinson.
  • Reglarea metabolismului: Catecolaminele pot influența metabolismul, inclusiv arderea grăsimilor și creșterea nivelului de glucoză din sânge, pentru a asigura energie suplimentară necesară în timpul stresului sau efortului fizic intens.
  • Modularea răspunsului inflamator: Catecolaminele pot influența sistemul imunitar și răspunsul inflamator al organismului. De exemplu, epinefrina și norepinefrina pot modula eliberarea de citokine proinflamatorii și pot influența activitatea celulelor imune.
  • Reglarea ritmului cardiac: Catecolaminele pot afecta direct activitatea cardiacă prin creșterea frecvenței cardiace și a contractilității inimii, contribuind astfel la menținerea funcției cardiace normale.

DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Spynews
“Oxicomana lui Vlad Pascu”, postare sfâșietoare, după moartea suspectă a lui Rareș. Cine l-ar fi găsit decedat în casă
Bzi.ro
Dan Capatos, de urgență pe masa de operație! „Anestezie totală, intubare…”
Fanatik.ro
Afacerea cu care are succes Samuel din Satu Mare. Produsele le vinde cu 1 leu, iar foarte mulți români sunt înnebuniți să le cumpere de Paște
Capital.ro
EXCLUSIV Românii obligați să achite taxă. Se trimite formular semnat la ANAF. Data limită, 26 mai
Playtech.ro
Răsturnare de situație în cazul morții lui Aaron Boupendza. Se ia în calcul și ipoteza unei crime
DailyBusiness
Cel mai mare producător de carne din România iese din supermarketuri și își deschide propriul magazin. De unde își pot alimenta frigiderele românii
Adevarul
Imagini tulburătoare din locuința lui Gene Hackman și a soției sale, făcute publice de autorități: mizerie, șobolani și urme de sânge
wowbiz.ro
Ultimele imagini cu Rareș Ion, prietenul lui Vlad Pascu, înainte de a fi găsit mort în casă. Tânărul de 20 de ani s-a filmat într-o ipostază tulburătoare
Spynews
A pus punctul pe i! Decizia radicală a Georgianei Lobonț în legătură cu familia ei. Nu mai vrea niciodată să treacă prin asta!
Spynews
Ce decizie a luat Sânziana Negru pentru casa ei din Moldova. A făcut schimbări majore de când a început lucrările: “M-am speriat când am văzut”
Evz.ro
Pâinea biblică, cea mai sănătoasă din toate timpurile. Rețeta apare într-un verset
Ego.ro
EXCLUSIV Dana Roba, planuri nebunești cu iubitul, de Paște! ”Am să-i arăt...”
Prosport.ro
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur
kanald.ro
Un al treilea angajat a fost găsit mort la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, lucra la Terapie Intensivă
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa pe care șoferii români sunt obligați să o plătească. Au timp sub 48 de ore să achite cash sau card
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
stirilekanald.ro
Mama Alexandrei, răpusă de durere la priveghi: ”E o sfârșeală în ea, n-am cuvinte”
Noi detalii ies la iveala in cazul celor doi tineri rezidenti, de la Spitalul Sfantul Spiridon, din Iasi, care s-au stins unul dupa celalalt…. Dezvaluirile facute de colegii lor de la spital
MediaFlux
O nouă reformă a pensiilor. Schimbare majoră pentru toți pensionarii
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Semnificațiile zilei de azi: Miercurea Trădării, ziua în care iubirea a fost vândută pe 30 de arginți