În cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, moderată de jurnalista Cătălina Porumbel, Lidia Fecioru a prezentat un nou remediu necesar în special în aceste ultime zile de iarnă. Acest tratament este recomandat în special pentru cei care au suferit de o răceală severă și care acum se confruntă cu tuse persistentă sau disconfort în gât. Potrivit numerologului Mihai Voropchievici, acesta este ușor de realizat și aduce rezultate miraculoase.
„Este perioada de iarnă și poate nu aveți de unde lua pelinul și dacă nu aveți cum să luați asta, luați tinctură de pelin care este la plafar. Face foarte bine la tot ce înseamnă la hârcâit pentru cei care se confruntă cu asta după o răceala, pentru cei care au rămas cu o tuse grea. Puneți picioarele într-o găleată cu vreo cinci litri de apă caldă și 80 de grame de tinctură de pelin. În acest timp respirați. Ținând picioarele vă veți îmbunătăți circulația perfiferică, va dispărea țiuitul din urechi și o să vă tratați și bronșita.”, a declarat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii.
„Este, într-adevăr, foarte bun. Am și eu o sticluță cu esență de ce spui tu, dar știi de cât timp o am? Din 1982, nu s-a stricat nici acum. Eu pun 10 picături la jumătate de litru și mă tratez cu el.”, a completat și numerologul Mihai Voropchievici.
Lidia Fecioru a sugerat că pelinul nu este doar benefic pentru tratarea tusei, ci are o paletă mai largă de utilizări. Într-o altă ediție a aceleiași emisiuni, ea a subliniat că această plantă este remarcabilă pentru băile de picioare în care este folosită. Această practică poate ajuta la eliminarea neplăcutelor crampe nocturne și poate ameliora senzația de picioare grele, în cazul în care aceste simptome sunt prezente.
„E cel mai simplu leac din ultima perioadă de timp. Am auzit că pentru cei care au cârcei noaptea și senzaţia de „picioare agitate”, grele, e foarte bine să frece tălpile cu lămâie. Se taie lămâia pe jumătate şi se masează tălpile. Atât de simplu. N-am încercat, dar voi încerca, vă promit, pentru că vreau să văd cum e. În plus, miroase şi frumos. De asemenea, dacă facem un pic de frecție pe picioare cu oțet e foarte bine. Mai e foarte bine şi să stăm cu picioarele chiar în plante de ceai. Punem într-un lighean pelin, turnăm apă fierbinte și lăsăm până se răcește și punem picioarele acolo. Aşa facem băi la picioare cu ceai de pelin”, a spus bioenergoterapeutul Lidia Fecioru în altă ediție a emisiunii Adevăruri ascunse.