Burse 2024. Elevii au primit mai puţin cu 100 de lei bursa de merit din ianuarie

Bursa de merit pe care au primit-o cel puțin 460.000 de elevi săptămâna trecută a fost în valoare de 352 de lei, după un calcul pe baza formulei din metodologia de acordare.
Alina Costache
19 feb. 2024, 17:35
Burse 2024. Elevii au primit mai puţin cu 100 de lei bursa de merit din ianuarie

Burse 2024 mai mici deoarece se scade numărul de zile libere. Calculul se bazează pe formula „(CmB/NZL) x (NZL – NZV)” din metodologia de acordare a burselor școlare, unde: „CmB = cuantumul minim al bursei, stabilit prin lege/ordin de ministru; NZL = număr de zile lucrătoare în luna respectivă; NZV = număr de zile de vacanță în luna respectivă”. „În calcul (…) sărbătorile legale și zilele declarate libere prin lege sunt considerate zile lucrătoare”, conform Art. 18 din metodologie.

Potrivit unui model de calcul consultat de Edupedu.ro, sunt 23 de zile lucrătoare, după definiția din metodologie, în luna ianuarie, și 5 zile de vacanță (1-5 ianuarie, fiind cuprinse în ultima săptămână din cele două săptămâni de vacanță de iarnă care a despărțit modulul 2 de modulul 3 de cursuri început luni, 8 ianuarie). Asta înseamnă (450:23) x (23-5), adică 352,17 lei. Un calcul asemănător a fost primit de școli din mai multe județe, potrivit informațiilor edupedu.ro.

Burse 2024. Luna viitoare, pe 15 martie, bursele care se vor plăti vor fi aferente lunii februarie, lună în care elevii din țară au vacanța mobilă așezată diferit în calendar, în funcție de județ. Prin urmare, cuantumurile vor fi diferite.

În 2024, bursa de merit se acordă celor mai buni 30% elevi din fiecare clasă, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale. Bursele de merit se acordă pentru minimum 30% din elevii din fiecare clasă de gimnaziu şi liceu dintr-o unitate de învăţământ preuniversitar, în ordinea descrescătoare a mediilor generale anuale.

Burse elevi 2024. Premianţii pot primi până la 3.000 de lei dacă au media 10 la purtare

În cazul elevilor de clasa a V-a, bursele de merit se acordă în ordinea descrescătoare a mediilor calculate ca medie aritmetică, având două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute de elevi pe parcursul primelor două intervale de învățare din anul școlar în curs.

Pentru elevii de clasa a IX-a, bursele de merit se acordă pe baza mediilor de admitere în învăţământul liceal sau profesional, potrivit edu.ro

Bursele de merit se mai acordă şi elevilor care au fost premiaţi în etapele judeţene ale olimpiadelor școlare, respectiv elevilor din loturile restrânse de pregătire pentru participarea la olimpiadele internaționale.

Totodată, mai sunt recompensaţi cu bursă de merit şi elevii care au obţinut medalii de aur la campionatele naţionale organizate de federaţiile sportive naţionale în sporturi olimpice.

Burse 2024. Pentru a beneficia de bursă de merit în 2024, elevii trebuie să depună la secretariatul unităţii de învăţământ copiile certificate ale diplomelor obținute la competiții, în primele 25 de zile calendaristice de la începerea cursurilor anului școlar.

Bursele de merit, ca şi restul celorlalte burse, se plătesc lunar pe perioada cursurilor școlare, la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă.

Suma incredibilă pe care o plăteau părinții a-și duce copiii la grădinița groazei din Popești-Leordeni! În loc să fie îngrijiți micuții erau agresați și terorizați de educatoare

Dacă data de 15 cade într-o zi de weekedn, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor se efectuează în ziua lucrătoare anterioară acesteia. De asemenea, un elev poate beneficia de o singură bursă de merit pe an, indiferent de rezultatele obținute în anul școlar anterior.

În anul școlar 2023-2024, valoarea bursei de merit pentru elevii care îndeplinesc toate condiţiile este de 450 de lei.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Proprietarii de apartamente sunt obligați. Trebuie să plătească. Se anunță asociația de proprietari
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Cu procură sau fără? Ce obligație au șoferii la aceste vămi
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!