Nicuşor Dan se pregăteşte să elibereze biroul de la Primăria Capitalei: Am o meserie, am o poziţie pe care mi-am suspendat-o la Institutul de Matematică”

Primarul Capitalei a declarat luni că la începutul mandatului a fost o alegere foarte dificilă, pentru că primăria chiar era în faliment. Nicuşor Dan se leapădă de USR, PNL se leapădă de Nicuşor Dan, astfel că actualul edil se întoarce la matematica ne-electorală.
Filip Stan
19 feb. 2024, 22:23
Nicuşor Dan se pregăteşte să elibereze biroul de la Primăria Capitalei: Am o meserie, am o poziţie pe care mi-am suspendat-o la Institutul de Matematică”
Nicușor Dan vrea un nou mandat la Primăria Capitalei!

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan ,a declarat că nu revine în USR iar la aceste alegeri, fără discuţie rămâne independent. În ipoteza în care voi câştiga voi fi un primar care va trebui să lucreze cu mai multe partide de dreapta care îl sprijină în CGMB, a mai arătat Nicuşor Dan. El a precizat că, dacă nu câştigă, are o meserie şi o poziţie pe care şi-a suspendat-o la Institutul de Matematică.

Nicuşor Dan a fost întrebat în emisiunea Insifer Electoral de la Prima News dacă ia în calcul să revină în USR, partidul pe care l-a fondat. ”Nu, eu sunt un primar independent”, a răspuns primarul. El a menţionat că a avut o colaborarea foarte bună în Consiliul General, şi cu USR, şi cu PMP, şi cu PNL. ”În spaţiul public am o colaborare foarte bună cu Forţa dreptei, cu REPER”, a completat primarul. Întrebat dacă va rămâne independent la aceste alegeri, primarul Nicuşor Dan a spus: ”La aceste alegeri, fără discuţie”. El a respins şi ideea de a forma un alt partid în viitor. ”În ipoteza în care voi câştiga voi fi un primar care va trebui să lucreze cu mai multe partide de dreapta care îl sprijină în CGMB şi e foarte greu să favorizezi un partid sau altul”, a precizat Nicuşor Dan. Primarul a vorbit şi despre ce va face dacă nu va câştiga alegerile. ”Am o meserie, am o poziţie pe care mi-am suspendat-o la Institutul de Matematică”, a spus el. Nicuşor Dan a mai afirmat că nu vrea să îşi dea o notă ci aşteaptă să fie evaluat de alegători. ”Sunt o persoană care se autoevaluează în exces, ştiu unde am greşit, ştiu ce am făcut bine, lucrul cel mai important este că am fost foarte serios şi nu mi-am bătut joc de votul oamenilor”, a completat el.

Sebastian Burduja îl pune la zid pe Nicușor Dan! Soluția pentru reducerea facturilor și rezolvarea problemei de termoficare în București: „Nu este nicio filozofie”

Primarul Capitalei a explicat în emisiunea Insider Electoral de la Prima News de ce nu a ieşit public mai mult în prima parte a mandatului. ”La începutul mandatului a fost o alegere foarte dificilă, pentru că primăria chiar era în faliment, eu nu făceam decât să eşalonez, să mă întâlnesc cu oamenii, să promit că vom plăti, şi nu puteam să ies să spun ce dezastru este. Trebuia să aleg, sau tăiam craca administrativă, sau tăiam craca politică. Aveam o responsabilitate faţă de cei care mi-au dat mandatul. Şi o perioadă am tăcut, până am rezolvat problemele astea, şi părea că nu fac nimic”, a spus Nicuşor Dan. Primarul a precizat că acum, pe buget, sunt foarte bine. ”Am avut 4 sau 5 sesiuni de împrumuturi, ne-am reabilitat faţă de lumea financiară. Acum trei ani nu venea nimeni la licitaţiile noastre, ştiau că nu plătim”, a explicat edilul. Primarul s-a referit şi la cele mai mari trei obiective, arătând că a scos primăria din faliment, a utilizat banii europeni cât de mult s-a putut, prin achiziţia de mijloace de transport în comun şi a finalizat Staţia de la Glina.

Nicuşor Dan se laudă că are peste 30% în sondaje: Candidez ca să câştig, ar fi păcat ca după aceşti 3 ani, pentru că unul am plătit datorii, în care am dus lucrurile într-o direcţie corectă, normală, să se întoarcă PSD cu ce a făcut în cei 12 ani

Pe de altă parte, Nicuşor Dan, afirmă că are peste 30% în sondaje. ”Candidez ca să câştig, ar fi păcat ca după aceşti 3 ani, pentru că unul am plătit datorii, în care am dus lucrurile într-o direcţie corectă, normală, să se întoarcă PSD cu ce a făcut în cei 12 ani”, a spus primarul despre alegerile locale din acest an.
”Cert e că o să fie alegeri într-un tur, nu ştiu dacă or să fie în septembrie, dar polarizeză, ai un partid mare care a avut mereu 30-35%, ai un primar în funcţie care are peste 30%. Şi atunci lupta se polarizează (..). Asta e frumuseţea votului în două tururi, într-un tur, oamenii votează pragmatic. Ce îmi doresc foarte tare şi de asta nu îmi place comasarea asta de alegeri locale şi naţionale, pentru că o să se suprapună teme şi nu o să avem spaţiu să ne prezentăm ideile. Oamenii nu vor avea acces facil la informaţia despre alegerile locale”, a declarat Nicuşor Dan în emisiunea Insider Electoral de la Prima News.

Primarul Capitalei a precizat că deja noi avem un deficit de democraţie prin modul în care se raportează presa la actorii politici şi o suprapunere face mesajul mai difuz.

”Absenţa la vot este de asemenea un semn electoral, nu cred că a aduce oameni icu forţa la vot e semn de democraţie”, a explicat Nicuşor Dan.

”Candidez ca să câştig, pentru că ar fi păcat ca după aceşti trei ani, pentru că unul am plătit datorii, în care am dus lucrurile într-o direcţie corectă, normală, să se întoarcă PSD cu ce a făcut în cei 12 ani”, a mai spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan nu se opreşte din visat! „În acest moment, PNL nu mă sprijină pentru alegerile viitoare, dar încă nu suntem în campanie electorală”. Ce spune de apa caldă promisă înainte de alegeri

”Am speranţa că oamenii se vor informa, am speranţa că în veşnica luptă dreapta versus PSD mulţi din votanţii de dreapta îmi vor da votul din nou”, a afirmat primarul.

 

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Iluzia optică pe care doar cei cu ochi de vultur o pot rezolva. Ești genial dacă găsești pantoful ascuns în mai puțin de 12 secunde
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vești incredibile pentru șoferi! Curând, vor putea circula pe cel mai spectaculos drum din România!
Adevarul
Corina Cușa, profesoară: „A apărut un fenomen periculos în timpul vacanței mari: inactivitatea, ca formă de ocupare a timpului liber“
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
Cel mai nou bulevard din București. Când are loc marea deschidere
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Viktor Orban formează o nouă alianță de extremă dreapta în Parlamentul European
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!