Fala evanghelistului cu burgerii de aur. Cum se lăuda Avram Gal că are influență la Unifram. ”Pe doamna o avem în portofoliu, pe director îl convoc la lot. E securist”

Fostul șef al PSD Câmpia Turzii, Marius Avram Gal, cunoscut și ca patronul „burgerilor de aur”, spunea despre fostul director al Unifarm că este un securist și că îl ”convoacă la lot”, în tmp ce despre altă directoare din compania de stat spunea că o are ”în portofoliu”, totul pentru a-l convinge pe directorul unei firme de echipamente medicale să-l bage în asociere pentru un contract bănos, pentru a obține o treime de profit.
Filip Stan
20 feb. 2024, 08:59
Fala evanghelistului cu burgerii de aur. Cum se lăuda Avram Gal că are influență la Unifram. ”Pe doamna o avem în portofoliu, pe director îl convoc la lot. E securist”

Fostul șef al PSD Câmpia Turzii, Marius Avram Gal, cunoscut și ca patronul „burgerilor de aur”, spunea despre fostul director al Unifarm că este un securist și că îl ”convoacă la lot”, în tmp ce despre altă directoare din compania de stat spunea că o are ”în portofoliu”, totul pentru a-l convinge pe directorul unei firme de echipamente medicale să-l bage în asociere pentru un contract bănos, pentru a obține o treime de profit.

Citește și Patronul Transylvania Steak House, celebru pentru burgerii în foiţă de aur, condamnat 5 ani la închisoare. Avram Gal a picat testul Covid în instanţă

Aproape 600.000 de lei și niște electrocasnice marca Miele i-ar fi cerut Marius Avram Gal patronului Dyomedica CND pentru influența pe care se lăuda că o are asupra conducerii SC Unifarm SA.

Miza era obținerea unui contract de livrare de echipamente medicale pe vremea pandemiei.

Pentru cei ce nu știu, Marius Avram Gal era până la recenta condamnare președintele PSD Câmpia Turzii, președintele Asociației Evanghelice New Life Internațional și asociat al restaurantului Transylvania Steak House din Cluj, care vinde hamburgeri cu foiță de aur.

În timpul pandemiei, Marius Avram Gal s-a asociat cu afaceriștii Bogdan Crăciunoiu și Jourgen Faff, după ce a constatat că pandemia este și o oportunitate de afaceri prin livrarea unui număr de 2 milioane de măști FFP 2 la prețul de 3,5 dolari/mască.

Bogdan Crăciunoiu și Jourgen Faff nu aveau „intrare” la Unifarm, astfel că, aveau nevoie de relațiile lui Marius Avram Gal.

Se pare că Avram Gal este un bărbat care face ce îl taie capul, mai ales dacă are de câștigat.

Pe pagina sa de Facebook, evanghelistul a postat de-a lungul timpului fotografii cu el și diverși generali americani ori oficiali de rang înalt din SUA.

Tribunalul București a hotărât că Avram Marius Gal trebuie să facă 5 ani de închisoare.

„În data de 16.03.2020, în contextul în care inculpatul (Gal Marius Avram – n.r) discuta cu martorul (Crăciunoiu Daniel Bogdan – n.r.) despre produse și echipamente împotriva Covid, inculpatul l-a întrebat pe acesta din urmă: „Pe (Adrian Ionel – n.r.) de la Unifarm îl știi? Cu el trebuie vorbit pentru teste”, iar (Crăciunoiu Daniel Bogdan – n.r.) a răspuns „Nu”.

În continuare, patronul burgerilor înveliți în aur i-a transmis „Dacă vrei îl convoc eu la lot”, răspunsul lui (Crăciunoiu Daniel Bogdan – n.r.) fiind „Ok”.

Prin replica „Dacă vrei îl convoc eu la lot”, inculpatul a urmărit să îi creeze martorului (Crăciunoiu Daniel Bogdan – n.r.) impresia că are influenţă asupra sa.

Martorul a declarat că a organizat mese la care au participat (Gal Marius Avram – n.r), (Crăciunoiu Bogdan – n.r.) şi (Ionel Eugen Adrian – n.r.), scopul acestora fiind, în opinia instanţei, de a-l convinge pe (Crăciunoiu Daniel Bogdan – n.r.) de influența pe care acesta susținea că o are asupra funcționarilor din cadrul SC Unifarm SA.

Mai departe, inculpatul a urmărit să îi creeze martorului Crăciunoiu Daniel Bogdanimpresia că are influenţă asupra martorei.

La data de 16.03.2020, ora 14:26, (Gal Marius Avram – n.r) i-a transmis o poză reprezentând imaginea unei cărți de vizită al unui angajat al SC Unifarm S.A., precum și următorul mesaj „O avem pe doamna în portofoliu”.

La ora 14:27, Crăciunoiu Daniel Bogdan i-a comunicat „poate dezvoltăm ceva”, imediat (Gal Marius Avram – n.r) i-a transmis „Ne așteaptă”.

Printre altele, Gal Marius Avram i-a cerut să transmită oferta către o adresă personală de email, anterior transmiterii oficiale.

Atât Eugen Adrian, cât şi martora erau la momentul săvârşirii infracţiunii funcționari decidenți în cadrul SC Unifarm SA.

Întrebat fiind ce a vrut să transmită prin replica „O avem pe doamna în portofoliu”, inculpatul a răspuns că s-a referit strict la cartea sa de vizită.

Totodată, cu privire la expresia „Dacă vrei îl convoc eu la lot”, inculpatul a declarat că martorul Crăciunoiu Daniel Bogdan  spunea că Adrian Ionel e securist, astfel că a zis să îl convoace la lotul oamenilor care se dau drept securişti.

Instanţa nu poate primi aceste apărări, apreciindu-le vădit nesincere.

Obținerea a unei cărţi de vizită de către inculpat, o persoană care avea cunoştinţe situate la nivel înalt şi care, potrivit propriei declaraţii, a şi apelat la acestea pentru a facilita transportul măştilor, nu ar fi avut nicio semnificaţie.

Pe de altă parte, este improbabil ca martorul Crăciunoiu Daniel Bogdan să fi afirmat despre Adrian Ionel  că e securist, în contextul în care, în cadrul aceleiaşi discuţii, a afirmat că nu îl cunoaşte, au transmis judecătorii.

De fapt, toate aceste exprimări ale inculpatului aveau rolul de a-l convinge pe martorul Crăciunoiu Daniel Bogdan  de influenţa pe care ar fi avut-o asupra funcţionarilor din cadrul SC Unifarm SA.

Limbajul folosit este unul voalat, specific persoanelor conştiente că săvârşesc infracţiuni sau fapte contrare legii, susțin judecătorii.

Reacția lui Marius Avram Gal

Marius Avram Gal a fost condamnat în primă instanță vineri, 16 februarie, la o pedeapsă de 5 ani de pușcărie pentru trafic de influență.

Imediat după aflarea hotărârii, Marius Avram Gal a transmis că se retrage din poziția de președinte al PSD Câmpia-Turzii.

„Viața ne oferă multe încercări, însă trebuie să avem credința și tăria de a le depăși.

În acest moment dificil pentru mine și familia mea, reprezentat de pronunțarea unei hotărâri penale de condamnare în prima instanță în privința mea, vreau să precizez că rămân pe deplin încrezător în justiție și am convingerea fermă că până la urmă se va face dreptate.

Voi exercita calea de atac prevăzută de lege și voi demonstra că sunt nevinovat.

Citește și Veste cumplită pentru Codrin Ștefănescu. Fostul șef din PSD este grav bolnav. Anamaria Prodan a făcut dezvăluirea

Vreau doar să mai anunț faptul că mă voi retrage din viața politică, pentru a evita asocierea acestui moment nefericit cu imaginea și prestigiul partidului politic din care fac parte. Doamne ajută!”, a scris Avram Gal pe Facebook.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!