Pensii 2024. Ce document trebuie să ducă românii la Casa de Pensii după ce primesc decizia de recalculare

Fostul Ministrul al Muncii, Marius Budăi, a oferit informații importante pentru pensionari cu privire la depunerea documentelor la Casa de Pensii după primirea deciziei de recalculare.
Filip Stan
21 feb. 2024, 17:30
Pensii 2024. Ce document trebuie să ducă românii la Casa de Pensii după ce primesc decizia de recalculare

Pensii 2024.  Noi reguli după recalcularea pensiei! Potrivit lui Marius Budăi, câţiva pensionari vor fi nevoiți să se prezinte la Casele de Pensii, după recalcularea din septembrie.

Conform declarațiilor făcute de fostul ministru al Muncii, cei care vor trebui să se deplaseze până la Casa de Pensii sunt persoanele cărora li se solicită adeverințele privind sporurile care până acum nu erau luate în calcul, precum și cei care nu au depus documentul de acord global. Fostul ministru a subliniat importanța depunerii acestor documente pentru a asigura un calcul corect al pensiilor.

Pensii 2024. Marius Budăi anunţă majorări substanţiale în fiecare an: „Ajustarea se va face nu doar cu inflaţia!”

În acest sens, este important ca cei care se regăsesc în aceste categorii să acționeze în mod proactiv și să se prezinte la Casa de Pensii pentru a depune documentele necesare în vederea recalculării pensiilor lor.

Marius Budăi a asigurat că recalcularea pensiilor va fi făcută pentru toți cetățenii, luându-se în considerare toate documentele existente. Procesul de recalculare va fi efectuat din oficiu, fără a fi necesară prezența pensionarilor la Casa de Pensii, cu excepția celor menționați anterior.

Fostul ministru a subliniat că această etapă de recalculare va include toate documentele relevante și va fi urmată de o etapă ulterioară în care vor fi luate în calcul sporurile cu caracter nepermanent și acordul global care nu a fost anterior inclus în calculul pensiilor.

Marius Budăi a asigurat că lucrurile vor decurge în mod eficient și că pensionarii nu vor fi nevoiți să se deplaseze la Casa de Pensii fără motiv.

Descoperă ce se întâmplă cu pensiile de la 1 martie! Anunț important de la Ministerul Muncii pentru toți pensionarii din România. O veste de ultimă oră vine să aducă lumină în rândul pensionarilor din România.

Pensii 2024. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a făcut un anunț crucial privind procesul de reevaluare a dosarelor de pensie și recalcularea acestora conform noii legislații. Se pare că, după un efort susținut, peste 95% dintre dosarele de pensie au fost deja reevaluate, rămânând să se finalizeze analiza celor mai complexe situații.

Ministerul Muncii a publicat normele de aplicare pentru noua Lege a Pensiilor. Cu cât se va majora stagiul minim de cotizare şi cum se acordă punctele în plus

Această etapă premergătoare recalculării pensiilor este esențială pentru a asigura o tranziție lină spre sistemul revizuit, care promite o reflectare mai justă a contribuțiilor individuale. „Avem peste 95% dintre dosare reevaluate, iar acum ne concentrăm pe dosarele mai complexe. Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai rapid posibil, pentru a putea trece la recalcularea pensiilor într-un mod eficient,” a declarat ministrul Muncii pentru România TV.

Cu privire la ce se întâmplă efectiv de la 1 martie, Ministrul Muncii subliniază că această dată marchează un pas crucial în procesul de recalculare a pensiilor. Până la această dată, se așteaptă adoptarea normelor de aplicare, un pas fundamental pentru inițierea recalculărilor.

Mai mult, pentru a asigura acuratețea și eficiența acestui proces, autoritățile se pregătesc să utilizeze un software special dezvoltat pentru aplicarea noii formule de calcul a pensiilor.

Pensii 2024. Formula de calcul este una simplă și transparentă, bazată pe valoarea punctului de referință (VPR), care va fi stabilit la 81 de lei. Astfel, pensia unui individ va fi determinată prin înmulțirea VPR cu numărul total de puncte acumulate, care include puncte pentru contributivitate, stabilitate, precum și pentru perioade asimilate și necontributive.

Prin acest sistem, fiecare an de muncă, studiu, șomaj sau serviciu militar este luat în considerare, oferind o imagine mai completă a contribuției fiecărui pensionar la sistemul de pensii.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Sectorul din București unde vor fi amplasate căsuțe pentru pisicile fără stăpân. Anunțul care-i va bucura pe toți iubitorii de animale
Capital.ro
Bani pentru cei care stau la CASĂ. Statul plătește câte 30.000 de lei
Playtech.ro
DOAMNE cât e de frumoasă! Imagini de senzație cu noua iubită a lui Alex Bodi, te hipnotizează
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Secretele din spatele BMW. Mistere din istoria celebrei mărci auto
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Nu e banc! Cu câți lei a ajuns să se vândă un singur mic, la 'împinge tava' în Mamaia
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cât costă mâncarea la “împinge tava” în stațiunea Mamaia: „Prețuri ca în Elveția”. Turistul dezamăgit a postat totul pe internet
Capital.ro
Ucraina cere pace. Anunțul ISTORIC al Rusiei: La unison cu poziția noastră
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Bărbat căutat de autoritățile franceze, capturat în Bacău
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI în EUROPA! Probleme majore descoperite de NATO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!