UPDATE Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Părinții victimelor cer ca tânărul să fie acuzat de omor: „Nu ne va alina durerea, dar măcar să fie pedepsit”

Părinții victimelor lui Vlad Pascu cer schimbarea încadrării faptelor din ucidere în culpă, în omor. Vlad Pascu vrea, însă, să scape din spatele gratiilor și dă declarații în fața judecătorilor prin care speră să îi convingă.
Filip Stan
22 feb. 2024, 11:21
UPDATE Procesul lui Vlad Pascu, amânat. Părinții victimelor cer ca tânărul să fie acuzat de omor: „Nu ne va alina durerea, dar măcar să fie pedepsit”
Părinții victimelor lui Vlad Pascu cer ca tânărul să fie acuzat de omor: „Nu ne va alina durerea, dar măcar să fie pedepsit”

UPDATE

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat din nou, pentru 14 martie, după ce tânărul drogat s-a afișat singur, fără avocați, și asta pentru că unul dintre apărători s-a restras din dosar, iar celălalt se află în protest și nu a putut participa la înfățișare. Este a doua amânare a procesului, mai lungă de această dată, după ce, de dimineață, procesul ar fi trebuit să aibă loc la ora 09:00. Între timp, însă, Vlad Pascu a depus o cerere pentru continuarea pedepsei în arest la domiciliu pe motiv că dorește să își termine studiile. Cererea i-a fost respinsă, iar la înfățișarea de la ora 12:30, părinții victimelor l-au putut vedea pe cel care le-a ucis copiii, însă nu în realitate, ci printr-o videoconferință.

Un alt lucru scandalos pentru părinții lui Robertei și ai lui Sebastian, cei doi studenți morți „de mâna” lui Vlad Pascu, a fost momentul în care judecătoarea l-a întrebat pe tatăl tânărului dacă fiul său se află în sala de judecată.


UPDATE

Procesul lui Vlad Pascu a început, însă soluția îi nemulțumește pe părinții victimelor. În timp ce aceștia au cerut ca tânărul ce a condus drogat și cu viteză și a ucis și rănit mai mulți studenți să fie acuzat de omor, judecătoarea a decis să fie judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

De asemenea, s-a decis menținerea măsurii arestului preventiv pentru încă 30 de zile, decizia fiind definitivă, ceea ce înseamnă că cererea lui Vlad Pascu de schimbare a măsurii a fost respinsă de magistrați.

Părinții victimelor susțin că i-a deranjat atitudinea judecătoarei. Inițial, procesul ar fi trebuit să înceapă la ora 09:00, însă a fost mutat la ora 12:30. Ei mai susţin că magistratul mesteca gumă atunci când a intrat în sală: „Asta e sfidare. Pe cine plătim noi din banii noştri? Vine şi molfăie la guma de mestecat, asta e, la 12.30. Eu m-am trezit la 3.30 să fiu aici. Aşa ne prezentăm la serviciu, mestecând gumă. Eu în domeniul meu unde lucrez nu îmi permit cu turiştii pe care îi transport să mănânc în faţa lor gumă de mestecat. Nici măcar un sendviş. (…) Cred că se ştia de ieri şi ne pune pe noi nişte proşti să venim de la sute de kilometri pentru domnul Vlad Pascu. Eu vreau să îi dea drumul, eu îl duc acasă la mămica şi la tăticul lui. E strigător la cer. Şi vine doamna judecătoare, nici nu i-am reţinut numele, şi mestecă gumă. Asta e, la 12.30, ne vedem mai târziu. E strigător la cer. Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine. Are cineva să îmi dea amendă, să vină acum, şi aşa plătesc taxele la stat, să îmi dea şi amendă”, a declarat jurnaliştilor tatăl tinerei decedate în tragedia de la 2 Mai”, a afirmat tatăl lui Sebi, tânărul decedat în tragedie.

„Sper să se mute procesul la Judecătoria Constanţa.Aici este o mare bătaie de joc. Sala de judecată mi se pare o magazie. Avocaţii trebuie să stea în picioare. Mi se pare o mare bătaie de joc. Judecătoarea a intrat în sală şi mesteca gumă. Aş fi vrut să îl văd pe Vlad Pascu să îl privesc în ochi şi să îi arăt că….(…) Am plecat de la 4.30 de acasă. Se putea evita pentru că se ştia. Este o mare bătaie de joc. O să fie de la 12.30. Nu ştiu dacă Vlad Pascu mai avea loc în sală, la cât de mică este sala”, a declarat și tatăl Robertei, studenta ce și-a găsit sfârșitul în stațiunea 2 Mai.


Procesul lui Vlad Pascu, tânărul de 19 ani care a condus drogat și a lovit mortal mai mulți tineri în stațiunea 2 Mai a început astăzi la Judecătoria Mangalia. El este judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Citește și: Ce a declarat Vlad Pascu în faţa instanţei. Drogatul din 2 Mai cere eliberarea din arestul preventiv

Părinții victimelor lui Vlad Pascu cer ca tânărul să fie acuzat de omor

După îndelungate amânări, soluționate doar cu prelungirea stării de arest a lui Vlad Pascu, judecătorii din Mangalia urmează să decidă astăzi ce pedepasă îi dau tânărului teribilist. Părinții tinerilor studenți morți sub roțile mașinii teribilistului cer magistraților ca băiatul să fie acuzat de omor și să primească cea mai aspră pedeapsă.

„Vrem pedeapsă mai aspră. Din moment ce te-ai urcat drogat la volan, ți-ai asumat. Indiferent de pedeapsă, nu ne va alina durerea, dar să nu scape nepedepsit. Asta este ceea ce ne doare pe noi. Aș fi vrut să văd cum arată cel care ne-a omorât copilul”, a spus mama Robertei, tânăra ucisă în accidentul din 2 Mai.

Primul termen al accidentului din august anul trecut se judecă la Constanța, toate părțile fiind chemate în fața magistraților. Vlad Pascu va fi audiat de judecători prin videoconferință.

Deocamdată, Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului, după ce, pe 19 august, drogat fiind, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea părții carosabile în stațiunea 2 Mai. În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi. Băiatul a părăsit locul accidentului şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche.

Citește și: Fosta iubită lui Vlad Pascu, în atenția anchetatorilor. Pentru ce este acuzată Rebecca

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Alerte de drone rusești în Tulcea: Avioane F-16 au fost ridicate în aer
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!