VIDEO! Cea mai nouă tentativă de fraudă bancară la ING! Te sună hoții să-ți spună că cineva s-a prezentat cu buletinul tău la bancă și a vrut să facă un credit de 40.000 lei!

Hoții țin pasul cu tehnologia și de la lună la lună găsesc noi metode prin care îi lasă pe români fără banii pe care îi dețin în conturi. „Frauda prin phishing telefonic” este cea mai nouă metodă prin care s-a mai mulți infractori au încercat să delapideze conturile unor clienți ai ING.
Alina Costache
23 feb. 2024, 14:17
VIDEO! Cea mai nouă tentativă de fraudă bancară la ING! Te sună hoții să-ți spună că cineva s-a prezentat cu buletinul tău la bancă și a vrut să facă un credit de 40.000 lei!
VIDEO! Cea mai nouă tentativă de fraudă bancară la ING!

Cea mai nouă tentativă de fraudă bancară la ING! Acest fenomen a devenit din ce în ce mai răspândit în țara noastră, iar autoritățile le atrag atenția românilor să fie vigilenți.

Citește și Închisoare cu executare pentru Cătălin Hideg în primul dosar al EPPO în România. Omul de afaceri a fost condamnat pentru fraudă în domeniul medical

Cea mai nouă tentativă de fraudă bancară la ING!

Oamenii legii spun că hoții au un mod de lucru foarte bine pus la punct. Recent, mai mulți clienți ai ING au fost sunați de infractorii care s-au dat drept angajații băncii și au încercat să obțină de la victime informații personale și detalii bancare pe motiv că au intervenit anumite situații urgente sau au fost înregistrate tranzacții bancare suspecte.

Prin această metodă, hoții încearcă să le inducă victimelor un sentiment de panică astfel încât să le manipuleze mai ușor și să obțină informațiile personale fără prea mult efort.

Din cauza panicii, foarte multe victime le-au dat infractorilor  informații personale precum numărul de cont, datele de identificare sau detalii despre soldurile bancare. Aceste au fost apoi folosite pentru a accesa ilegal conturile bancare ale victimelor sau pentru a efectua alte tranzacții frauduloase.

În ultimele zile, mai multe vedete printre care și influencerița Aluziva au fost contactate de infractori, însă, din fericire, nu au căzut în plasa lor.

 

@aluziva Atentie mare la astfel de apeluri, mailuri sau SMS-uri! Dupa ce am postat pe story am primit o gramada de mesaje de la persoane care au fost sunate presupus de ING si de alte banci false si unele chiar pacalite pana la final 😢 Dati vestea mai departe si aveti grija! #frauda #furt #banca #phishing #foryou #fyp ♬ original sound – ALUZIVA

„În dimineața aceasta am avut parte de un șoc. Am primit un telefon de la „ING”. Mi s-a spus că cineva s-a prezentat cu buletinul meu într-o sucursală și a făcut o solicitare de credit în valoare de 40.000 de lei care a fost aprobată. Eu mi-am luat șoc, vă dați seama. Am stat 20 de minute la telefon cu această persoană ca spre finalul conversației să-mi dau seama că este ceva în neregulă.

Îmi cerea informații personale. Am refuzat să dau detalii personale. Am spus că mi se pare ciudat să-mi ceară să zic câți bani am în cont și tot felul de întrebări… Am zis că nu le pot spune. Le-am zis: „Dacă sunteți de la bancă, știți câți bani am în cont”.

După o discuție lungă, am insistat să mă sune peste 20 de minute. Așa că am închis telefonul și am sunat în call-center ING. Cei de acolo mi-au zis că este o tentativă de fraudă și că sunt foarte multe persoane care sunt sunate cum că cineva s-a prezentat cu buletinul la bancă și a făcut un credit sau lalala. Aveți mare grijă!

Este șocant că, în primele minute de discuție, nu m-am prins că este o tentativă de fraudă. Știți ce s-ar fi întâmplat dacă nu mă prindeam? Mi-ar fi trimis un sms cu un link pe care să dau click, să mă loghez chipurile în bancă și așa să-mi fure credențialele bancare și, probabil, ulterior să-mi dispară banii din cont sau știu eu ce altă nenorocire. După faza aceasta, mi-am anunțat părinții, le-am zis ce mi s-a întâmplat. Am anunțat mai multă lume. Atât de profi erau oamenii la telefon încât nu m-am prins că este o tentativă de fraudă! Dacă m-au păcălit pe mine, șansele ca o persoană mai în vârstă sau persoane mai credule să fie păcălite sunt mari. Dați mai departe!”, a declarat Aluziva pe rețelele de socializare.

Citește și Raportul ANAF despre frauda TINMAR, uitat în sertare de autorităţile române

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!