Prognoza meteo pe două săptămâni: „Babele” schimbă vremea la început de martie, un anticiclon loveşte Europa de Est

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 26 februarie – 10 martie 2024. Şi la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, dar vor coborî după 5 martie.
Filip Stan
26 feb. 2024, 13:26
Prognoza meteo pe două săptămâni:

Prognoza meteo. Luna februarie se încheie cu o vreme blândă și neobișnuit de caldă pentru această perioadă a anului.
Un curent de aer blând, dinspre sud, va continua să influențeze vremea în zilele următoare, deși Anticiclonul Est-European se va extinde spre România. Din acest motiv, temperaturile vor rămâne foarte ridicate și în această săptămână, cu maxime de până la 20°C în vestul țării.

Datorită presiunii atmosferice mai ridicate, ne așteptăm la o vreme frumoasă și liniștită. Șansele de ploaie vor fi reduse, iar înnorările temporare vor fi limitate, în special în cea de-a doua parte a săptămânii.

Vremea va fi caldă pe timpul zilei, cu temperaturi ridicate în special în regiunile vestice, în timp ce pe timpul nopților se va semnala brumă în văile și depresiunile din centru și nord-est, iar pe spații mai restrânse și în celelalte regiuni. Pe de altă parte, zona de litoral va fi printre cele mai răcoroase din țară, deoarece vântul va sufla dinspre Marea Neagră, care încă este foarte rece în această perioadă a anului, scrie meteoradar.ro.

MUNTENIA

Pe 26 februarie, media regională a temperaturii maxime va fi de 18 grade, iar în zilele următoare (până în data de 4 martie) se va situa în jurul a 15 grade. Între 5 şi 10 martie sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute, la o medie a acestora de 11…12 grade. Media temperaturilor minime va scădea uşor în primele nopţi, până la valori de 1…3 grade, în 29 februarie, 1 şi 2 martie va creşte la 4…5 grade, apoi va fi 1…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 6 martie. În restul intervalului ploile sunt posibile doar pe arii restrânse.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (3 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 15 şi 18 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normalul perioadei. Media temperaturilor minime va fi de 3…4 grade în prima noapte, va scădea la 0 grade în 28 februarie, iar la început de martie va creşte la 2…3 grade. După 5 martie sunt estimate temperaturi minime în medie de 0 grade.

Cod Roșu de viscol în aprilie? Florinela Georgescu, ANM: „Iernile blânde au tendinţa de prelungire. În urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie”. Prognoza Accuweather de Paşte 2024

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii. Ulterior, sunt posibile precipitaţii, cu o probabilitate mai ridicată, după data de 6 martie.

Prognoza meteo MOLDOVA

Pe parcursul întregului interval valorile termice se vor menţine peste normalul climatologic al perioadei. În perioada 26 februarie – 3 martie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 13…14 grade, apoi sunt prognozate valori în general de 9…10 grade. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative de la o zi la alta, media acestora, urmând a fi cuprinsă între 0 şi 3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 martie.

OLTENIA

Valorile termice diurne se vor menţine cu mult peste normalul climatologic până la începutul lunii martie (4 martie), cu o medie zilnică a temperaturii maxime cuprinsă între 14 şi 17 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, astfel la finalul primei decade se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 11…12 grade, însă şi aceste valori vor caracteriza o vreme mai caldă faţă de normal. Media temperaturilor minime va fi de 5…6 grade în prima noapte, va scădea la 3 grade în 28 februarie, iar la început de martie (1 şi 2 martie) va reveni la 5…6 grade. După 3 martie sunt estimate temperaturi minime în medie cuprinse între 2 şi 4 grade. În această regiune probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată pe 1 şi 2 martie şi între 6 şi 9 martie, anunţă ANM.

În Banat, iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie de 18 grade și minime ce vor oscila între 6 și 9 grade.

În primele doua zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16 grade, va reveni la 18 grade în 3 și 4 martie, apoi sunt estimate valori în jurul a 13 grade.

Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5…7 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 2…3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

ANM-Prognoza-2-saptamani-site-240226124452

Prognoza meteo. În Crișana, iarna calendaristică se va încheia cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, cu maxime ce se vor menține la o medie zilnică de 19…20 de grade și minime ce vor oscila între 5 și 7 grade.

În primele zile din martie, media zilnică a temperaturii maxime va fi de 16…17 grade, iar după 5 martie sunt estimate valori în jurul a 13 grade.

Temperaturile minime la început de martie vor fi în medie de 5…6 grade, însă spre finalul primei decade, la fel ca și în cazul temperaturilor maxime, se remarcă o scădere până la valori de 1…2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai rdicată după data de 5 martie. Până atunci regimul pluviometric se va menține deficitar, ploile urmând a fi slabe și pe arii restrânse.

 

Elena Mateescu anunţă că februarie iese din tipare cu temperaturi record. Ploi abundente la final de lună

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MARAMUREŞ

Extrem de caldă va fi vremea şi în această regiune, unde maximele termice prognozate până pe 1 martie se vor situa în jurul a 18 grade. Ulterior tendinţa va fi de scădere treptată, de la valori în medie de 16 grade în perioada 2 – 4 martie, până la 12 grade la finalul primei decade. Media temperaturilor minime va fi de 4…5 grade în primele două nopţi, va scădea la 2…3 grade în 28 şi 29 februarie, iar la început de martie va creşte la 5…6 grade. Până la finalul primei decade, ca şi în cazul temperaturilor maxime, este estimată o scădere a temperaturilor şi pe timpul nopţilor, până spre o medie regională de 0 grade.

Până pe 1 martie nu sunt prognozate precipitaţii. Ulterior, probabilitatea pentru apariţia precipitaţiilor va fi în creştere.

Prognoza meteo DOBROGEA

Pentru prima săptămână de prognoză, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 12…13 grade, iar pentru a doua se va situa în jurul a 10 grade, valori ce se vor caracteriza o vreme în continuare caldă pentru această perioadă. Media temperaturilor minime va scădea uşor în primele nopţi, până la valori de 2…3 grade, în 29 februarie, 1 şi 2 martie va fi de 4…5 grade, apoi va reveni la 2…3 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere după data de 6 martie.

LA MUNTE

Media zilnică a temperaturilor maxime până la finalul lunii februarie se va menţine la 8 grade. Primăvara calendaristică va debuta cu valori termice diurne uşor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade, iar după data de 5 martie va scădea treptat până la valori în jurul a 2 grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, aceastea urmând a avea o medie de 0…2 grade în prima săptămână şi cu o tendinţă de scădere treptată până spre -4 grade în a doua săptămână.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci precipitaţiile vor fi slabe şi se vor semnala pe arii restrânse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

DailyBusiness
Românii vor scoate din nou bani din buzunar! Câți bani trebuie să plătești în plus dacă stai la bloc
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Orașul surpriză din România care a trecut printr-o schimbare la față. E printre cele mai bogate din țară, construiește pe bandă rulantă și atrage fonduri cu o forță de nedescris. E la zi cu tot ce e nou și frumos. Până și transportul public este exclusiv electric
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care nu stau la adresa din buletin. Regula se aplică pentru toți
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Anunț oficial de la Guvern! Probleme rezolvate, vești importante pentru români!
Adevarul
Concluzia sumbră a fostului comandant suprem al armatei ucrainene, după ce Coreea de Nord s-a implicat în război
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Locul din România în care Creatorul a împărțit muritorilor o bucățică de cer. E binecuvântat
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Schimbare pentru permisul auto. Va fi ZERO. Guvernul României dă lege nouă
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Selly încurajează tinerii să participe la alegeri: „Este modul vostru de a ține democrația în viață”
MediaFlux
VINE PENSIA în DECEMBRIE cu ÎNTÂRZIERE? Simona Bucura a CONFIRMAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Adolescenții și tentațiile interzise: care este drogul preferat al elevilor bucureșteni