În prezent, românii abia își mai duc traiul, iar cei care au și copii înțeleg și mai bine ce înseamnă străduința. Toți părinții știu că nu îi pot trimite pe cei mici la școală sau la grădiniță fără un pachețel în ghiozdan.
Citește și Educatoarea care teroriza copiii la o grădiniță din Popești-Leordeni a fost reținută
Pachetul pentru grădiniță al celui mic poate constitui o mare bătaie de cap pentru părinți, iar de multe ori se întâmplă ca aceștia să fie în pană de idei și să nu știe ce să le mai pună de mâncare copiilor în ghiozdane.
Dacă te-ai confruntat cu o asemenea situație, avem pentru tine câteva idei fabuloase!
Gustarea celui mic trebuie să-i dea energie și să nu conțină grăsimi nesănătoase, să fie gustoasă, sățioasă și ușor de servit.
De obicei, micuții primesc la grădiniță clasicele sandwich-uri, pentru că se pregătesc și se împachetează destul de ușor.
Gustările pe care vi le vom prezenta includ preparate dulci, cât și sărate, care cu siguranță îi va încânta pe copii! În plus, nici nu vei cheltui o avere pentru prepararea lor.
Poți pregăti sandwich-uri gustoase și arătoase, care vor fi pe placul oricărui copil. Ai câteva exemple mai jos.
Sandwich cu somon afumat și avocado. Se iau două felii de pâine integrală, se ung cu avocado pasat și se adaugă felii de somon afumat, castraveți și un strop de lămâie.
Sandwich cu ou ochi și legume. Se fac două găuri într-o felie de pâine integrală și se prăjesc două ouă de prepeliță. Se adaugă și roșii, ardei și frunze de salată verde.
Sandwich cu hummus, roșii și castraveți. Feliile de pâine integrală se ung cu hummus și se pun felii de roșii și castraveți.
Sandwich cu piept de pui la grătar și legume. Pieptul de pui la grătar se taie în fâșii subțiri și se pun pe feliile de pâine integrală, alături de ardei, ceapă verde sau roșii.
Desigur, în pachețelul copiilor la grădiniță nu trebuie să lipsească o sticlă cu apă. Cei mici sunt mai predispuși la deshidratare, în orice perioadă a anului.
Cei mici trebuie să aibă în pachețel la grădiniță și gustări dulci. În afară de fructe, poți adăuga și câteva gustări dulci, iar în pachețelul de la grădiniță al copiilor poate conține și fructe uscate cu nuci.
Sunt o sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase. Și bananele cu unt și arahide pot fi o gustare ideală pentru cei mici.
În cazul în care cel mic nu vrea să mănânce sandwich-uri la grădiniță, puteți opta pentru alte preparate sărate pe care să i le puneți la pachețel.
Cei mici le pot savura în timpul zilei. Spre exemplu:
Clătite cu cașcaval și frunze de babyspanac/rucola. Bate două ouă, cu puțin ulei, un praf de sare și 250 ml lapte și făină. Se face un aluat ca de clătite și se prăjesc pe fiecare parte.
După ce sunt gata, fiecare clătită se umple cu cașcaval și rucola sau babyspanac și se împăturesc.
Brioșe cu cașcaval cu fâșii de ardei kapia/roșii cherry. Pentru acestea aveți nevoie de 2 ouă, 4 linguri smântână, 1 lingură ulei sau 50 gr unt, 100 gr cașcaval ras, făină, sare și piper.
Se amestecă toate și se dau la cuptor la 180 de grade, aproximativ 35 min și se poate adăuga parmezan deasupra lor, potrivit Resursepărinți.ro.
Cubulețe de brânză și crackers din cereale integrale. Acestea sunt o sursă bună de proteine și calciu și constituie o gustare ideală pentru copii.
Pizza cu blat subțire și legume. Este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru copiii care merg la grădiniță. De altfel, poți adăuga pe pizza ce ingrediente preferă cel mic.