Salată de primăvară cu ridichi și ceapă verde! Dacă te-ai săturat de toate mâncărurile grele pe care le-ai consumat în ultima perioadă noi îți porpunem o rețetă de salată de primăvară cu ridichi și ceapă verde, o adevărată bunătate de care te vei îndrăgosti pe loc.
Tot ce trebuie să faci este să urmezi instucțiunile de mai jos, iar la final vei obține o salată genială și răcoroasă pe care o poți servi simplă sau alături de un fel principal.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început, spală bine salata, ceapa verde și ridichile. Apoi feliază ridichile și tocă marunt ceapa verde și salata.
După, amestecă totul și asezonează cu ceapă, ulei și oțet, după gust și asta e tot.
Poți să o servești simplă cu pâine ori alături de o friptură și niște cartofi părjiți ori de o tocăniță de cartofi cu pui. Te asigurăm, gustul va fi unul de neuitat.
Tocănița de cartofi se numără printre mâncărurile preferate ale românilor. Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai mănânci, noi îți propunem o rețetă de tocană de cartofi cu pui așa cum numai bunica știa să o prepare. Gustul său te va duce instant cu gândul la copilărie.
Tot ce trebuie să faci este să urmezi instrucțiunile de mai jos, iar la final vei obține un preparat fabulos cu care îi vei impresiona pe cei dragi.
Ingrediente:
500 gr cartofi albi;
500 gr carne de pui (pulpe și piept de pui);
2 cepe galbene;
2 căței de usturoi;
2 morcovi;
1 rădăcină de pătrunjel sau țelină;
2-3 linguri de ulei;
2-3 linguri cu bulion de roșii;
1 crenguță de cimbru;
2 foi de dafin;
sare și piper, după gust;
1/2 linguriță boia de ardei dulce;
apă cât să acoperi ingredientele;
pătrunjel verde și frunze de busuioc, pentru decor.
Mod de preparare:
Pentru început trebuie să te ocupi de carnea de pui. Porționeaz-o în bucăți mai mici și condimenteaz-o cu sare și piper. În cazul în care ai pulpe de pui, acestea trebuie tăiate pe jumătate, apoi fiecare jumătate se taie în sferturi.
După ce ai pregătit carnea, pune un ceaun sau o cratiță cu uleiul la foc mediu, iar lângă pune și o oală cu apă la fiert. Lasă uleiul să se înfierbânte și rumenește bucățile de carne în el timp de 3-4 minute.
Scoate carnea într-un alt vas și păstreaz-o acoperită până o vei adăuga în mâncare, iar între timp, curăță ceapa și usturoiul, toacă-le mărunt și călește-le în uleiul de pe foc. Ai grijă să amesteci intens pentru a nu se arde.
Când și-au schimbat culoarea, adaugă morcovii curățați și feliați în rondele, apoi pune și rădăcina de pătrunjel curățată și tocată.
Dacă nu ai o rădăcină de pătrunjel o poți înlocui cu țelină, dar ai grijă să nu pui o cantitate mare pentru a nu schimba gstul preparatului.
Amestecă bine ingredientele pentru 1-2 minute și pune apoi carnea de pui. Adaugă apă fierbinte atât cât să fie bine acoperite ingredientele și pune deasupra un capac.
Timp de 15 minute, lasă ingredientele să fiarbă la foc de intensitate mai mică și dacă se formează spumă deasupra, trebuie să o înlături cu o spumieră.
Comparativ cu ceapa și morcovii, cartofii se pătrund rapid, așa că ai grijă să îi adaugi, după ce sunt bine pătrunse celelalte ingrediente.
Atunci când carnea de pui se pătrunde bine, poți să adaugi cartofii curățați și tocați în cuburi mai mari.
Lasă totul să fiarbă aproximativ 8-10 minute și dacă cartofii sunt pătrunși adaugă și bulionul amestecat cu puțină apă fierbinte, boia de ardei, foile de dafin și crenguța de cimbru.
După, lasă preparatul să fiarbă aproximativ 10 minute și stinge focul .
La final poți să adaugi verdeața tocată mărunt și să o servești cu mămăliguță și salată lângă.