Povestea lui Luca Mitroi, micul baterist care l-a impresionat și pe Bruce Dickinson, liderul trupei Iron Maiden

Luca Mitroi are 11 ani și este elev al Liceului de Artă „Dinu Lipatti“ din Pitești. A început să cânte la tobe de la 3 ani, iar în 2019 a urcat pe scena festivalului Stonebird și a cântat la tobe alături de The Rock, trupă-tribut AC/DC.
Alina Costache
03 mart. 2024, 20:06
Povestea lui Luca Mitroi, micul baterist care l-a impresionat și pe Bruce Dickinson, liderul trupei Iron Maiden

Când avea doar 3 ani, Luca a fost dus de părinți la Școala Populară de Arte din Pitești pentru a învăța să cânte la un instrument. Refuzat de ceilalți profesori, Luca și părinții săi l-au întâlnit în curtea Școlii Populare de Arte pe profesorul Florian Drăgănici. Acesta a mers cu Luca în sala de curs unde erau tobele, a bătut mai multe acorduri la baterie, după care l-a pus și pe Luca să bată la tobe aceleași acorduri. Iar micul viitor muzician nu a avut niciun fel de problemă în a reproduce acordurile la tobe.

Citește și: Gheboasă, după ce a fost prins cu canabis: „Frații mei, sunt bine, sănătos, în libertate. Nu sunt traficant, sunt un fost consumator. Am fumat și eu un joint”

„Prima dată am vrut să cânt la un instrument și nu știam la care. Iar tata a zis să merg la tobe. Am mers la Școala Populară de Arte, iar domnul profesor Florian Drăgănici a fost singurul care m-a primit, eram prea mic și nimeni altcineva nu voia să mă primească“, a povestit Luca pentru Adevărul.

Tânărul baterist din Pitești a urcat prima oară pe scenă în 2018, pe când avea doar 6 ani, la Transalpina Fest la Rânca, alături de The Rock, cea mai bună trupă-tribut AC/DC din Europa.

„Cei de la The Rock m-au chemat să cânt la voce, însă eu m-am dus direct la tobă, fără ezitare. M-am mirat că nu am avut emoții. Doar în concert am avut foarte puțin emoții. Eram foarte concentrat. Mie îmi place foarte mult să fac show, trebuie să fie atmosferă la un concert“, a mai povestit Luca.

Gheboasă, prima reacție după ce Erika Isac a lansat controversata piesă „Macarena”: „E capabilă să închidă gura multor bărbaţi”

Pentru Luca, cel mai mare model este celebrul John Bonham de la Led Zeppelin, considerat unul dintre cei mai mari și mai influenți bateriști din istoria muzicii.

„Bonham a fost cel mai mare toboșar din lume și vreau să îl copiez un pic, îmi place foarte mult ce a făcut. Îmi mai place și toboșarul de la AC/DC, pentru că el cântă foarte bine și are mâna formată pentru tobă ca să cânte așa drept. Îmi place și Eugen Tăbăcaru, toboșarul trupei Altar. Îmi place, de asemenea, Minel Puia, toboșarul trupei Fără Vise, de la care am învățat foarte multe“, mai spune micul muzician.

 

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Românii, chemați la oaste. Mesajul este clar
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bruce Springsteen devine oficial miliardar la 74 de ani
MediaFlux
LUMEA intră în RĂZBOI! RUSIA a ANUNȚAT după GESTUL NATO
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'