Dan Negru, despre discriminarea de vârstă din televiziune: „Cum a fost tratat Gil Dobrică, spre sfârșitul vieții, așa va fi tratat și Smiley, pentru că ăsta e showbizul românesc”

Dan Negru și-a exprimat dezamăgirea pentru felul în care sunt tratați artiștii din Generația de Aur în România.
Alina Costache
04 mart. 2024, 08:27
Dan Negru, despre discriminarea de vârstă din televiziune:

Dan Negru a împlinit recent 53 de ani, vârstă la care unul dintre cei mai populari showmeni, Larry King, devenea celebru. Acest lucru nu se mai poate întâmpla în România fiindcă discriminarea din cauza vârstei e destul de evidentă.

Chiar dacă are 53 de ani, Dan Negru încă e considerat „Regele audiențelor” și e unul dintre cei mai apreciați prezentatori de la noi. El a vorbit recent despre discriminarea din televiziune și despre cum nume importante care au făcut o carieră de atâția ani au început să dispară.

Citește și Gheboasă, după ce a fost prins cu canabis: „Frații mei, sunt bine, sănătos, în libertate. Nu sunt traficant, sunt un fost consumator. Am fumat și eu un joint”

„În televiziunea din România există discriminarea de vârstă, dar nu are nimeni curajul să o spună. Larry King a devenit celebru la 53 de ani, exact vârsta pe care o am eu acum. Eu n-aș avea nicio șansă în România să mă apuc acum de televiziune. La noi, vârsta lui Gică Petrescu era subiect de bancuri, la italieni, Gianni Morandi prezenta SanRemo, un festival care a adus anul ăsta un profit de 53 milioane de euro. Cum a fost tratat Gil Dobrică, spre sfârșitul vieții, așa va fi tratat și Smiley, pentru că ăsta e showbizul românesc, se transmite din generație în generație. Spre deosebire de televiziunile puternice, din Europa sau din America, ale noastre încă se mai luptă cu online, n-au înțeles că televiziunea trebuie să fie o alternativă a online și nu o concurență”, a dezvăluit Dan Negru pentru Playtech.

Dan Negru a mai spus că mulți mari artiști din ziua de azi au contracte cu anumite televiziuni, lucru care nu le permite să mai evolueze și în alte părți.

„Cei din generația de atunci erau liberi! Acum cei mai mari artiști români sunt blocați de contracte cu televiziunile. De asta la aceeași televiziune o să vezi aceiași artiști, în diferite proiecte, pentru că ei au contracte cu TV și sunt exploatați maxim în toate formatele. Nici măcar bulgarii sau sârbii nu au astfel de exclusivități, la nivel de artiști mari. Ce să mai vorbim de America sau de Anglia? Asta era principala diferență între cei de atunci și cei de acum: libertatea”, a mai spus Dan Negru pentru sursa citată.

De ce a renunțat Dan Negru la revelioanele care l-au făcut celebru

„România are cu totul un secol, de la 1918 până acum, și din secolul ăsta un sfert eu am făcut revelioane. Vreo 25 de ani de revelioane, toate lider de audiență, or fi de ajuns. Mă bucură că cel din pandemie, care a avut vârfuri uriașe de audiență, a fost al doilea cel mai urmărit din Europa, după cum menționa BBC. Dar cred că vremea revelioanelor TV se stinge încet-încet. Lumea are și alte bucurii decât să stea în fața unui ecran de Revelion. Eu am preluat o ștafetă, un obicei al revelioanelor televizate de dinainte de 89 și am continuat tradiția asta 25 de ani. Dar noua lume se schimbă.

Am în fiecare an oferte să fac Revelion cu Negru la Sala Palatului. Nu mai vorbesc despre ofertele televiziunilor. Zilele trecute, un radio important mi-a propus un Revelion cu Negru. Deocamdată am refuzat orice e legat de revelioane. Mai bine să fiu întrebat de ce nu le mai fac decât de ce le mai fac”, a povestit Dan Negru pentru revista VIVA!

Citește și Laura Cosoi a decis ce nume va primi al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”
 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop rune 29 iulie – 4 august 2024. Mihai Voropchievici dezvăluie ce zodie e sub semnul Uraganului
Capital.ro
Noua taxă pentru șoferi în România. Se plătește obligatoriu din 2024. O achiți timp de 5 ani
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Ceaușescu a construit ilegal Casa Poporului. Mărturiile fostului arhitect-șef al Bucureștiului
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Viktor Orban a anunțat din România. Ungurii, obligați să recunoască: România e cea mai importantă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
FSB DEJOACĂ ATACURI TERORISTE ÎN DAGHESTAN: TREI SUSPECȚI ARESTAȚI ÎN KASPIK
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!