Rețetă de post cu gem de afine, ideală pentru credincioși! Desertul simplu și gustos pe care îl vei face în fiecare weekend. Gata în doar 15 minute

Perioada în care creștinii vor ține post se apropie cu pași repezi. Deci, dacă nu știi ce să mai gătești, îți prezentăm un desert simplu și rapid, cu care îi vei da pe ceilalți pe spate! Cum se prepară tarta de post cu gem de afine.
Filip Stan
05 mart. 2024, 11:29
Rețetă de post cu gem de afine, ideală pentru credincioși! Desertul simplu și gustos pe care îl vei face în fiecare weekend. Gata în doar 15 minute

Credincioșii știu că postul este una dintre perioadele ce au nevoie de respectarea regulilor, și anume, abaterea de la carne, lactate, dar și gânduri rele.

În cazul în care și tu ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi în această perioadă în care ne aflăm, noi îți propunem rețeta de tartă de post cu gem de afine.

Citește și Rețete mănăstirești de post! Secretele măicuțelor de la Mănăstirile din Sibiu au ieșit la iveală după zeci de ani. Trebuie neapărat să le încerci în Postul Crăciunului

Chiar dacă ți-e poftă de un mic desert, în mijlocul zilei, sau chiar dacă vrei să-ți servești musafirii cu ceva dulce și ușor, tarta cu gem de afine este un deliciu pe care cu greu l-ar putea refuza cineva.

Desigur, nu trebuie să ții post ca să gătești un asemenea desert. De fapt, ca să ții post nu trebuie neapărat să se apropie cele mai mari sărbători ale anului, corect?

Totuși, indiferent în ce perioadă vrei să prepari acest desert, îți prezentăm o rețetă delicioasă care implică afinele! Cui nu îi plac afinele?

Probabil știi despre aceste fructe că sunt unele dintre cele mai apreciate fructe de pădure, atât pentru gustul lor dulce-acrișor, cât și pentru beneficiile pe care le au pentru sănătate. Afinele sunt bogate în vitamine și minerale.

Ingrediente

  • 350 g făină;
  • 2 ouă;
  • 200 g unt;
  • 150 g zahăr;
  • o lingurița coajă rasă de lămâie;
  • un borcan gem de afine.

Cum se prepară

Pentru a prepara această rețetă de tartă cu gem de afine, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui toate ingredientele într-un mixer.

În continuare, aluatul va fi gata în momentul în care nu se mai lipește de vas, următorul pas este să îl lași să se odihnească pentru aproximativ o oră la temperatura ambiantă.

Urmează pasul în care se împarte aluatul în două. În timp ce jumătate din el se pune pe fundul unei forme cu pereți detașabili, cealaltă se împletește și se așază deasupra, pe margine.

După aceea, tarta se umple cu gem de afine și se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Despre afine se știe că sunt unele dintre cele mai consumate fructe din întreaga lume, iar aceste fructe au un gust delicios și dețin o mulțime de beneficii pentru organism.

De altfel, afinele sunt cultivate peste tot în lume, mai exact, în Europa, Asia, Groenlanda, Canada, însă ele sunt originare din America de Nord.

Aceste fructe se găsesc și la noi în țară, mai ales în zonele montane, asta pentru că au nevoie de umiditate și de temperatură moderată.

Mai mult decât atât, afinele au numeroase beneficii pentru organism și reprezintă un instrument pentru menținerea unei stări bune de sănătate.

Citește și Rețetă de chiftele mănăstirești de post. Ai nevoie de doar câteva legume și un sos

Mai mult decât atât, afinele au numeroase beneficii pentru organism și reprezintă un instrument pentru menținerea unei stări bune de sănătate, potrivit MerryBerry.ro.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de joi, 25 iulie 2024, produsele pe care toți românii le caută. Costă sub 5 lei și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Adio, tenis! Fostul lider WTA se retrage definitiv: Episod final
Playtech.ro
Iubita lui Selly, fotografiată FĂRĂ haine! Imaginile au APĂRUT pe net
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Locul de pe litoral cu prețuri incredibile. Totul este ciudat de ieftin
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Discuție HALUCINANTĂ între mama și suspectul crimei din Brăila: „Mai mult de 12, 13 ani nu faci”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dan Negru, revoltat de modul în care România gestionează resursele de cereale: „Una din patru pâini e făcută din aluat congelat”
Capital.ro
Interzis pentru cei care fac ITP-ul. Se face dosar penal. Pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Forumul Familiilor Ostaticilor acuză sabotarea eliberării captivilor din Gaza
MediaFlux
Se dau BANI de la stat! SUMELE variază între 2.000 și 5.000 de lei de PERSOANĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!