Băsescu îşi anunţă retragerea din politică şi face o profeţie despre viitorul preşedinte şi alegerile de la Capitală: „Eu mă trag din Petre Roman, nu ca alţii- Boc, Blaga, Falcă, care vin cu ideea că se trag din Brătieni”

Traian Băsescu susține că această comasare a alegerilor locale cu europarlamentare va genera probleme în teritoriu. Despre alegerile pentru Cotroceni, fostul preşedinte crede că marile partide vor avea candidaţi proprii, altfel se vor desfiinţa, iar la Bucureşti nu crede în candidatul comun al Coaliţiei, ci pariază pe Nicuşor Dan.
Filip Stan
05 mart. 2024, 21:27
Băsescu îşi anunţă retragerea din politică şi face o profeţie despre viitorul preşedinte şi alegerile de la Capitală:
Traian Băsescu, acuzat că ar fi încasat 500.000 de dolari din vânzarea flotei

Fostul președinte Traian Băsescu susține că o decizie a coaliției PSD-PNL de a merge împreună la alegerile prezidențiale ar conduce la dispariția unuia dintre partide. Băsescu a explicat că nu se poate ca stânga și dreapta să meargă împreună, pentru că atunci românii nu vor mai avea o opțiune reală.

Traian Băsescu: „Iohannis s-a trezit cam târziu pentru un post la UE. La NATO, Rutte s-a dovedit ostil României”

”Ar însemna desființarea unui partid, să vedem care dintre ei 2 preferă să se desființeze. Discutăm de PNL de care este, să spunem, cel mai mare partid de dreapta și PSD care este cel mai mare partid de stânga. Dacă unul dintre ei nu va avea candidat, poate să se desființeze.

Nu se poate să negociezi și președintele, este dezonorant. Atunci de ce mai mergem noi la vot?”, a spus Traian Băsescu, la Digi 24.

Traian Băsescu susține că această comasare a alegerilor locale cu europarlamentare va genera probleme în teritoriu.

 

Traian Băsescu îi ironizează pe foștii colegi: „Boc, Falcă, Blaga s-au obișnuit cu ideea că se trag din Brătieni”

Traian Băsescu a declarat la Jurnalul de Seară de la Digi24 că foștii săi colegi, Emil Boc, Gheorghe Falcă și Vasile Blaga, s-au obișnuit cu ideea că sunt brătieni și „se trag din Brătieni”. Ironic, Băsescu a precizat că, în ceea ce-l privește, a rămas cu ideea că e urmaș al lui Petre Roman și n-are pretenția unui pedigree atât de valoros din punct de vedere politic. Spusele sale apar în contextul în care a fost întrebat în ce situație se află cei trei lideri PNL, după ce, de curând, fostul șef al statului a transmis că „se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD”.

„Cred că s-au obișnuit cu ideea că sunt brătieni, se trag din Brătieni. Eu am rămas cu ideea că mă trag, ca politician, sunt urmaș al lui Petre Roman. N-am pretenția să am un pedigree atât de valoros din punct de vedere politic. Ei au câștigat ideea că sunt urmași ai Brătienilor”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu încă speră să recuperăm Tezaurul de la Rusia: „Este acolo, depozitat în hrubele Kremlinului, îmi permit să spun, şi deocamdată nu vor să-l returneze”

Acesta a afirmat că PNL, partidul din care cei trei foști lideri PD-L fac acum parte, ar fi putut avea un scor de 25%. „Eu nu-i judec. Până la urmă, au avut o opțiune. Dar mie-mi pare rău, pentru că partidul acela ar fi avut acum un 25% în mod cert”, a mai precizat fostul președinte.

El a mai dat de înțeles că, în absența alianței, PNL ar fi trecut „prin valea plângerii” pentru o vreme și că probabil de asta le-a fost teamă.

„Aici a fost problema. Trecerea prin valea plângerii. Dar lucrurile sunt trecute, sunt făcute, acum sunt într-o alianță, vor face împreună și primar la București sau vor încerca să facă. Eu cred că o alianță PSD-PNL nu-l poate bate pe Nicușor la București, pentru că orice s-ar spune despre Nicușor, omul ăsta a avut curaj să intre în Bucureștiul subteran, lucru pe care primarii n-au avut curajul să-l facă până acum. Au menținut activitatea la ceea ce se vede și au neglijat Bucureștiul subteran”, a conchis Traian Băsescu.

Traian Băsescu se retrage din politică: E cap de linie

Întrebat dacă la alegerile europarlamentare din luna iunie va candida pentru un nou mandat de europarlamentar, Băsescu (72 de ani) a spus că nu și că pentru el „este cap de linie” în politică.
Chestionat ce va face în continuare, Traian Băsescu a spus că și-a înființat o fundație, prin care duce liceeni la Bruxelles, în vizită la Parlamentul European.

„Mi-a înregistrat o fundație. Am dus elevi de liceu la Bruxelles să vadă Parlamentul European. Chiar acum am 60 de copii de la școli private și de stat care vor merge săptămâna viitoare la Bruxelles”, a afirmat Traian Băsescu. Cu două mandate de președinte la activ, în mai 2019, Traian Băsescu a fost ales europarlamentar pe lista PMP.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Ce a putut să pățească o familie de români aflați în vacanță în Grecia. Au promis că nu se mai întorc vreodată aici: ”Dezamăgitor și regretabil”
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
Playtech.ro
Cine transmite la TV finala lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Paris. Proba de înot poate fi văzută pe două posturi
DailyBusiness
Impozit MAI MIC pentru o categorie de români. Pentru cine se pregătește oferta din 2025?
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
România se revoltă. Cu asta se ocupa, de fapt, BĂSESCU...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
CJUE: Justiția din Franța a greșit în cazul mandatului de arestare al lui Paul-Philippe al României
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!