Un general membru AUR doreşte reintroducerea stagiului militar obligatoriu: „Nu este o agresiune asupra libertății nimănui, nu este o chestiune care sa prindă tânărul cu arcanul”

Una dintre propunerile programului de guvernare al AUR este aceea ca tinerii între 18 şi 22 de ani să fie obligaţi să execute un stagiu militar, în discuţie fiind aduse mai multe forme în care acesta ar putea fi implementat.
Filip Stan
07 mart. 2024, 17:52
Un general membru AUR doreşte reintroducerea stagiului militar obligatoriu:

Generalul Mircea Chelaru susține că planul include diverse moduri de a satisface această cerință. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) are în plan reintroducerea prin lege a ununi stagiu obligatoriu minim de trei luni, care poate fi în cadrul armatei sau a unor asociații non-profit.

„Nu este o agresiune asupra libertății nimănui, nu este o chestiune care sa prindă tânărul cu arcanul şi dus obligatoriu. În constituţie, articolul 55, dacă am reţinut bine, la drepturile şi îndatoririle cetăţenilor, se stipulează: Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să-şi apere ţara. Aşadar, dacă în Constituţie cetăţeanul român este obligat să îşi îndeplinească acest atribut, bineînțeles că statul este obligat, la rândul său, să-i asigure pregătirea necesară pentru a-şi îndeplini obligaţia constituţională. Forma prin care se face acest lucru este cu totul altceva.

Până acum a fost serviciul militar obligatoriu, noi intenţionăm să generăm această lege de pregătire a întregii populaţii pentru apărarea sau, dacă vreţi, autoapărarea armata. Nu poţi să laşi pe om fără această pregătire, pentru că devine victimă sigură. Mai ales în contextul în care, vedeţi dumneavoastră, ce se întamplă în această lume întoarsă pe dos.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu ia în calcul un referendum național pentru Roșia Montană: „Să vedem dacă românii sunt de acord să începem exploatarea aurului”

Pregatirea prin Constitutie este obligatorie. Ca se face in forma alternativa, ca se face pe o perioada de 5 ani, alternativ, in functie de cum doreste sa participe, ca este una integrata corespunzator tipului de voluntariat.

Obligativitatea noastra ca oameni care chipurile avem grija ca acest stat sa fie functional din perspectiva autoapararii, sa nu stam numai in asteptarea cuiva care vine sa ne apere din afara. Fiecare cetatean trebuie sa-si indeplineasca aceasta obligatie si sa execute aceasta pregatire minimala.

Nimeni nu iti impune intr-un mod sau altul sa iti pregatesti populatia pentru autoapararea armata. Unii pot sa faca treaba aceasta corespunzator misiunilor caree sunt in planurile respective, ca nu toti se duc sa se lupte cu avioanele, cu tancurile. Exista o sumedenie, exista cel putin 35 de tipuri de misiuni într-un razboi pe care le poate indeplini fiecare cetatean. Dar, cu o minima pregatire militara. Acest lucru va fi sectorizat, diferentiat in functie de capacitatile fiecaruia.”, a spus generalul Mircea Chelaru la Realitatea Plus.

Citeşte şi: Iohannis: Dintre toate provocările cu care ne confruntăm în prezent, una se distinge în mod deosebit prin potenţialul toxic: extremismul, în toate formele sale

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Vijelii puternice în România. Vântul a mișcat mașinile care erau parcate. Imagini incredibile / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul rar, surprins alături de trei pui în pădurile României. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Oamenii îl consideră drăgălaș, dar e cel mai mare prădător din Europa, după urs și lup
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Trebuie achitată în 2025. Amendă de până la 4.500 de lei
Playtech.ro
Pensiile vor scădea drastic în următorii ani. Ce trebuie să facă viitorii pensionari, conform experţilor
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Convorbiri interceptate. Soldați ruși blocați pe front mănâncă medicamente și câini. „Au mâncat chiar și Theraflu!”
wowbiz.ro
Fratele Minervei, interviu cu ochii în lacrimi! Valentin Dima, amintiri cu Gabriela: „Mi-aaș dori ca toată lumea să aibă o soră cum am avut eu” | EXCLUSIV
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
Spynews
Armin Nicoară, prima imagine cu fiul său, Amir Efrem. Micuțul a venit pe lume cu puțin timp în urmă / FOTO
Evz.ro
Anunț despre autostrada așteptată de toți românii. Impactul colosal al proiectului
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
E zi de doliu în România. Ne-a părăsit un mare nume al țării. Memoria sa va rămâne vie veșnic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cătălina Ponor s-a transformat dintr-o gimnastă eroină într-o mamă gospodină. La 37 de ani, marea campioană s-a dedicat familiei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
Lovitură pentru pensionari la nivel european. Țara care nu-și mai permite să mențină neschimbat sistemul de pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii