Orașul subteran despre care nu se vorbește. Se spune că Vladimir Putin și Angela Merkel își ascund „comorile” aici

Orașul subteran de care românii nu vorbesc. Multă lume nu-l vizitează, chiar dacă ascunde o comoară și se află la câțiva kilometri de un oraș de top din România.
Alina Costache
10 mart. 2024, 09:40
Orașul subteran despre care nu se vorbește. Se spune că Vladimir Putin și Angela Merkel își ascund „comorile” aici
Orașul subteran în care Angela Merkel și Vladimir Putin își țin vinurile la învechit

Lângă granița României se află un oraș subteran, unic pe Pământ. Aici, sunt străzi lungi ce formează tuneluri de aproape 120 de kilometri, întinse pe circa 53 de hectare. Orașul conine ceva ce îi unește pe Angela Merkel, fost cancelar german, pe liderul rus Vladimir Putin și pe Manuel Barroso, fost președinte al Comisiei Europene.

Aflat la 150 de kilometri de Iași, acest oraș subteran ascunde o adevărată comoară – sticle de vin care costă 150.000 de euro. În total păstrează 30 de milioane de litri de vin, sticle păstrate din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, dar și o sticlă de vin din anul 1902 care în prezent costă 150.000 de euro.

Citește și: Orașul din România care va avea un nou stadion! Se construiește o arenă de 23 de milioane de euro

E vorba despre crama Cricova, unde Angela Merkel, Vladimir Putin și Manuel Barroso și-ar ține vinurile la învechit. Acestea sunt câteva dintre atracțiile orașului subteran din Republica Moldova, locul în care până și cosmonautul Iuri Gagarin s-a rătăcit.

„Avem un oraş adevărat. Îşi are străzile, stradelele, bulevardele şi indicatoarele de trafic ale sale! Doar că denumirea acestor străzi este puţin specifică. Pe parcursul excursiei poţi observa străzi cum sunt Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay şi multe altele. Toate aceste străzi formează tuneluri care ating o lungime de aproape 120 de kilometri sau suprafaţa totală a oraşului nostru este de circa 53 de hectare. Deci poţi să îţi imaginezi! Este o cramă foarte, foarte mare”, spune Anatol, ghid turistic, potrivit Digi 24.

„În 1902 a fost turnat un singur lot de 400 de butelii, această butelie este ultima pe Pământ. Această sticlă costă astăzi aproximativ 150.000 de euro. Este patrimonul nostru, nu va fi vândută niciodată”, a mai transmis Anatol.

Cricova adăpostește peste 30 de milioane de litri de vin, incluzând peste 200 soiuri rare în lume. Orașul subteran se afl la 11 kilometri de Chișinău. Crama a fost fondată în 1952 și a câștigat recunoaștere internațională pentru labirinturile sale uriașe și vinruile rafinate și naturale.

În 2003, acest oraș subteran a fost declarat obiectiv al patrimoniului cultural. În 2005, Cricova a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele peste 30 de milioane de litri de vin pe care le adăpostește. Aici, temperatura și umiditatea sunt constante pe tot parcursul anului, lucru care contribuie la păstrarea calității și gustului vinului.

Citește și: Ochiul Pământului, locul care e atât de frumos încât îți taie respirația. Românii îl ratează, deși vizitează des această destinație

Cricova dispune de peste 200 de soiuri de vin, inclusiv unele extrem de rare și scumpe, pe care doar cei privilegiați au ocazia să-l guste. Unele dintre aceste vinuri au aparținut mareșalului Hermann Goering, cunoscut ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler.

În total, Cricova adăpostește peste 1 milion de sticle, iar mai mult de 20 de milioe de litri de vin sunt îmbuteliați în butoaie speciale. Colecția națională cuprinde peste 200 de mărci istorice, dar acestea nu pot fi vândute sau consumate, fiind marte din patrimoniul național al Moldovei.

„La noi în colecţie se păstrează vinurile din colecţia privată a lui Hermann Goering. El a fost mâna dreaptă a lui Adolf Hitler şi Mareşalul Aviaţiei naziste în al doilea război mondial. După război, în calitate de trofeu militar au fost aduse butelii în această colecţie”, a mai precizat Anatol, conform sursei citate.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 5 august 2024. Balanța își schimbă destinul, veste tristă pentru Scorpion
Capital.ro
A murit cea mai iubită și frumoasă actriță. A fost o femeie uimitoare
Playtech.ro
Imagini de SENZAȚIE cu soția lui Ianis Hagi. Elena a făcut furori în luna de miere. E tot mai îndrăzneață
DailyBusiness
Românii vor primi și pensii DUBLATE. Baciu: „Pot crește și cu 100%”
Adevarul
„Amărâților!” Tzancă Uraganu și-a etalat pe TikTok banii pe care i-a făcut într-o singură noapte VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
Vești neașteptate de la ANM. Schimbare majoră a vremii în zilele următoare
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă
Cancan.ro
Cauza decesului lui Valentin Ioviță. De ce a murit fostul mijlocaș, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Declarațiile sfâșietoate ale bunicului celor doi copii loviți de un adolescent într-o parcare din București. Care este starea fetiței al cărui picior a fost amputat: „A avut coșmaruri”
Capital.ro
Schimbare imensă la RAR. Termenul limită este 4 septembrie 2024, ora 15:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Dărâmat de durere, bunicul băiețelului omorât în accidentul din Pantelimon cere dreptate "A băgat în pământ un suflet nevinovat"
substantial.ro
Atacurile Ucrainei asupra țintelor din Crimeea surprinse în imagini spectaculoase
MediaFlux
DOLIU în POLITICĂ! PSD e în stare de ȘOC. A MURIT un important PRIMAR
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?