Un tânăr medic specialist ATI a răbufnit! Sătulă de umilința pe care este nevoită să o îndure, după șase ani de facultate și alți cinci de rezidențiat Mirela Ciobănescu, medic specialist ATI, a răbufnit și a expus pe rețelele de socializare realitatea cruntă cu care se confruntă atât ea, cât și colegii săi.
Medicul a postat pe pagina sa de Facebook, o imagine în care apare o mână plină de mărunțiș, iar în dreptul acesteia a descris în detalu drama cu care se confruntă zilnic un specialist ca ea în România.
„Dacă îmi spunea cineva că o să fiu medic specialist ATI și ăștia vor fi banii mei la 2 luni de la specialitate, cu nota de promovare a examenului de specialitate printre primii 10% pe țară, nu credeam. Nu e doar realitatea mea, ci a multora dintre colegii mei.
Nu credeam că-mi voi număra mărunțișul din ghiozdan ca să văd dacă pot să îmi cumpăr o cafea în drum spre spital.
Nu credeam că nu voi avea posibilitatea de a-mi plăti taxele de participare la congresele noastre nationale de ATI, in conditiile in care se doreste actualitate si profesionalism din partea noastra zi de zi.
Nu credeam că a scoate un post de medic specialist la concurs intr-un spital de stat este un proces atat de anevoios si nimeni nu iti poate spune cat va dura. Asa ca, nici tu nu stii daca lunile urmatoare te vor prinde tot somer sau angajat cu carte de munca.
Nu credeam și nu aș fi crezut dacă nu trăiam pe propria-mi piele ca fara certificatul de medic specialist eu nu exist si nu imi va fi permis sa efectuez garzi pe numele meu nici macar ca rezident de anul al V-lea, iar in felul asta voi ramane cu rate neplatite la banca
Nu credeam că la varsta de 30 de ani, dupa 6 ani de facultate in care am primit bursa de studiu si dupa 5 ani de rezidentiat, cu un examen de specialitate promovat cu media generala de 9.33, eu inca voi fi intretinuta de parintii mei si voi primi pachet de acasa, pentru ca parcursul obtinerii actelor de specialist, a obtinerii unui post de medic specialist ATI va dura atat de mult.
Am fost naivă să cred că examenul nostru european avea să fie cea mai grea parte- de fapt, era singurul lucru care depindea de mine, și deci, cel mai ușor. Cât despre restul… rămâne să aflăm.
Asa că, dragi colegi mai mici, poate voi puteti invata ceva din asta si veti reusi sa schimbati macar o parte dintre lucruri in favoarea voastra, asa cum trebuie sa fie.
E greu sa iti mentii focusul doar pe ceea ce faci, sa muncesti cu drag si spor cand tu nu ai ce pune pe masa.
Am făcut această postare din dorința de a arata că nu toți medicii sunt șpăgari cum se presupune. Ba chiar, cei la început de drum trăiesc de pe-o zi pe alta în speranța unor vremuri mai bune”, a scris medicul Mirela Ciobănescu, pe pagina sa de Facebook.