Salarii 2024. Ligia Deca anunţă plata profesorilor „în funcţie de performanţă”

Ligia Deca a vorbit despre salarizarea profesorilor în funcţie de performanţă: "Nu este simplu, nu se poate face peste noapte, pentru că dorim ca salarizarea să fie una echitabilă"
Filip Stan
12 mart. 2024, 12:40
Salarii 2024. Ligia Deca anunţă plata profesorilor
Ligia Deca a anunțat cum vor arăta salariile profesorilor. Care sunt cele trei scenarii posibile

Ligia Deca a vorbit din nou despe salarizarea profesorilor în funcţie de performanţă, în condiţiile în care se aşteaptă o nouă majorare la finalul anului şcolar.

Ministrul Educaţiei afirmă că experţii OCDE, care au inclus, într-un raport, ideea ca salarizarea cadrelor didactice să fie corelată cu performanţa obţinută de aceştia în cariera didactică, subliniază că implementarea unui astfel de model în ceea ce priveşte salarizarea nu poate fi făcută în baza unei „metodologii simpliste”. „Nu este simplu, nu se poate face peste noapte, pentru că dorim ca salarizarea să fie una echitabilă”, afirmă Ligia Deca.

Ligia Deca, anunț de ultimă oră: „Avem discuții pe regândirea gradației de merit și a treptelor de salarizare în învățământ”

„Avem un raport el experţilor OCDE – el a făcut parte dintr-un contract de asistenţă tehnică – care ne semnalizează că într-adevăr salarizarea ar trebui legată de standarde de performanţă în cariera didactică, standarde care să fie asociate inclusiv cu progresul în carieră. În contextul discuţiilor despre noua lege a salarizării unitare avem discuţii şi pe regândirea gradaţiei de merit şi pe regândirea treptelor de salarizare, discuţiile nu s-au oprit niciodată. Acum însă avem un raport tehnic, cel lansat împreună cu colegii de la Comisia Europeană şi de la OCDE şi urmează să adâncim discuţia tehnică, mai ales că noi avem, într-un proiect european, deja lucrat un profil al cadrului didactic, el trebuie detaliat pe niveluri de carieră şi pe tipologie de parcurs în cariera didactică. De exemplu, una sunt profesorii care se concentrează pe o carieră de mentorat pentru viitorii profesori, alta este atunci când mergi pe o carieră de management şi devii director  de şcoală. Deci trebuie să detaliem toate aceste etape de dezvoltare din carieră care sunt standardele de performanţă pentru ele şi apoi să legăm acest lucru de salarizare”, a afirmat Ligia Deca luni, la Alba Iulia, întrebată când va declanşa  discuţiile despre salarizarea profesorilor în funcţie de performanţă.

Ministrul Educației, Ligia Deca, spune că a fost finalizat controlul la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Capitală, unde un elev ar fi fost violat în toaletă: „Luăm în serios fiecare sesizare”

Aceasta mai spune că, potrivit experţilor OCDE, acest lucru nu se poate face „cu o metodologe simplistă”. „Este nevoie de foarte multe date pentru că a măsura performanţa în zona didactică nu este deloc simplu şi vedem asta din exemplul altor ţări care au sisteme muticriteriale. Nu este simplu, nu se poate face peste noapte pentru că dorim ca salarizarea să fie una echitabilă”, adaugă Ligia Deca.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!