Kate Middleton, scuze publice pentru fotografia editată: „Ca fotograf amator, experimentez”

Prinţesa de Wales, Kate Middleton, şi-a cerut scuze pentru confuzia creată de imaginea distribuită cu ocazia Zilei Mamei alături de cei trei copii. Mai multe publicații au șters imaginea după ce s-a aflat despre editare.
Alina Costache
11 mart. 2024, 18:49
Kate Middleton, scuze publice pentru fotografia editată: „Ca fotograf amator, experimentez”
Kate Middleton, scuze publice pentru fotografia editată: „Ca fotograf amator, experimentez”

Prinţesa de Wales şi-a cerut scuze pentru confuzia pe care a provocat-o fotografia sa de Ziua Mamei, după ce cinci agenţii foto au retras imaginea din cauza unor probleme de editare, anunţă BBC.

Citește și: Dieta de vară a lui Kate Middleton. Ce consumă în fiecare zi pentru a-și păstra silueta de prințesă

Kate Middleton, scuze publice pentru fotografia editată

Într-o declaraţie postată pe reţelele sociale ale Palatului Kensington, Catherine Middleton spune și-a prezentat scuzele pentru confuzia creată de imaginea publicată de 8 martie.

„La fel ca mulţi fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea. Vreau să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie pe care a provocat-o fotografia de familie pe care am împărtăşit-o ieri. Sper că toţi cei care au sărbătorit au avut o Zi a Mamei foarte fericită”, spune prinţesa de Wales pe X.

Fotografia fusese făcută de soţul ei, prinţul William, şi postată pe reţelele sociale ale Palatului Kensington. Imaginea a fost imediat inclusă pe prima pagină a mai multor ziare şi site-uri naţionale, inclusiv BBC News, şi a fost folosită și în buletinele de ştiri de la televiziuni. În scurt timp, agențiile internaționale și publicațiile ce au preluat fotografia au anunțat că retrag imaginea din cauza suspiciunilor că ar fi fost editată.

Fotografia a stârnit cu atât mai mult interes cu cât a fost prima imagine cu prinţesa Catherine care a fost făcută publică de la operaţia sa abdominală din ianuarie care presupune o lungă recuperare. Kate Middleton nu mai fusese văzută în public de la Crăciun.

Fotografia o arată pe prinţesă stând jos, înconjurată de Prinţesa Charlotte, Prinţul Louis şi Prinţul George, acesta din urmă având braţele înfăşurate în jurul gâtului mamei. Imaginea a fost postată pe conturile sociale ale Prinţului şi Prinţesei de Wales, cu un mesaj din partea lui Catherine: „Vă mulţumim pentru urările voastre amabile şi pentru sprijinul continuu din ultimele două luni. Vă doresc tuturor o Zi a Mamei fericită”.

Kate Middleton, scuze publice pentru fotografia editată: „Ca fotograf amator, experimentez”

Însă după ce au preluat-o, agenţiile Press Association, Getty Images, AFP, Reuters şi Associated Press au retras, duminică, după câteva ore, fotografia, sugerând că a fost editată, ceea ce a reaprins zvonurile cu privire la starea de sănătate a prinţesei Catherine.

Agenţiile de ştiri se angajează faţă de clienţii lor să se asigure că fotografiile lor sunt corecte şi nu sunt modificate digital. Regulile AP permit doar „ajustări minore” în anumite circumstanţe, inclusiv decuparea şi mici ajustări, precum şi îndepărtarea prafului de pe senzorii aparatului foto. Potrivit regulamentului, nu se acceptă modificări ale densităţii, contrastului, culorii şi nivelurilor de saturaţie, „care modifică substanţial scena originală”.

Platforma socială X şi-a postat propria declaraţie, pe contul oficial al Prinţului şi Prinţesei de Wales, spunând că imaginea „se crede că a fost modificată digital”. Fotografia, menită să mai potolească zvonurile din jurul recuperării Prinţesei de Wales, a avut, din păcate, efectul contrar.

Fotograful regal Ian Lloyd a declarat pentru BBC Breakfast că editarea fotografiilor „nu este ceva neobişnuit”, spunând: „S-a întâmplat în fotografie, şi în special în fotografia regală, încă de la începuturile fotografiei”. El a menţionat fotografia de felicitare de Crăciun a Prinţului şi Prinţesei de Wales, publicată în decembrie 2023, în care Prinţului Louis „părea că-i lipseşte un deget” şi că exista „un picior în plus”.

Catherine, în vârstă de 42 de ani, a stat aproape două săptămâni la London Clinic, lângă Regent’s Park, în centrul Londrei, în urma intervenţiei chirurgicale programate din 16 ianuarie. Palatul a făcut publice puţine detalii despre starea prinţesei, ceea ce a stârnit speculaţii semnificative pe reţelele sociale, dar a precizat că nu este legată de cancer. La momentul internării sale, Palatul a declarat că prinţesa doreşte ca informaţiile medicale personale să rămână private, adăugând că a vrut să „menţină cât mai multă normalitate pentru copiii ei”. Palatul Kensington a promis că va oferi actualizări privind recuperarea ei doar atunci când vor exista informaţii noi şi semnificative de împărtăşit.

Citește și: Mesajele dintre Kate Middleton și Meghan Markle au fost făcute publice de Prințul Harry: „Plângea întinsă pe podea!”

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte geografie la Bacalaureat 2024. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la BAC 2024. Update
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă PACE: Rusia este pregătită
Playtech.ro
Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Reduceri la călătoriile cu trenul către alte țări! Oferta momentului de la CFR Călători
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Antonia a încins, din nou, internetul. Vedeta le-a sucit mințile fanilor
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
UPDATE A fost afișat baremul pentru pentru examenul scris la Fizică, Chimie, Biologie și Informatică pentru profilul real BAC 2024
Capital.ro
S-a dat lege obligatorie pentru casele și blocurile vechi. Iohannis a semnat joi, 4 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Urșii de pe Transfăgărășan vor fi relocați în sanctuarul de la Zărnești
MediaFlux
PENSIILE se RECALCULEAZĂ ANUAL! ANUNȚ pentru toți SENIORII
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!