Doliu în muzica internațională: Eric Carmen, fostul solist al trupei The Raspberries, a murit

Născut în Cleveland, Ohio, Eric a devenit faimos ca lider al grupului pop-rock The Raspberries din anii 1970, ale cărui tunsori îngrijite și costume asortate păreau să facă trimitere la aspectul uniform al trupei The Beatles.
Filip Stan
12 mart. 2024, 14:52
Doliu în muzica internațională: Eric Carmen, fostul solist al trupei The Raspberries, a murit

Eric Carmen, fostul solist al trupei The Raspberries și interpretul piesei „All by Myself”, a murit, potrivit site-ului său. El avea 74 de ani, potrivit IMDb. „Cu o tristețe imensă împărtășim vestea sfâșietoare a decesului lui Eric Carmen”, se arată într-o postare pe site-ul său. „Dulcele, iubitorul și talentatul nostru Eric s-a stins în somn, în weekend”.

Mădălin Ionescu a izbucnit în lacrimi. Jurnalistul s-a confesat prietenilor virtuali: „Este foarte bolnav, are probleme mari cu inima”

„I-a adus o mare bucurie să știe că, timp de zeci de ani, muzica lui a atins atât de mulți și va fi moștenirea lui de durată”, se mai spune în postare.

Născut în Cleveland, Ohio, Eric Carmen a devenit faimos ca lider al grupului pop-rock The Raspberries din anii 1970, ale cărui tunsori îngrijite și costume asortate păreau să facă trimitere la aspectul uniform al trupei The Beatles și al altor grupuri definitorii ale invaziei britanice.

„Am devenit extrem de populari prin faptul că am mers complet împotriva curentului în 1970”, a scris Carmen în biografia sa de pe site. „Prog-rock-ul era „în vogă”, iar radioul FM l-a strâns la pieptul său. Eu am urât asta. Iubeam Beatles, The Who, The Byrds, The Stones, The Beach Boys și Small Faces. Iubeam trupele care știau să scrie!”

Elena Gheorghe, supărată pe Dumnezeu după ce a pierdut o fiinţă dragă: „Dacă reușești să treci peste o perioadă neagră din viața ta, nimic nu te mai poate doborî”

Împreună, trupa a scos hituri precum „I Wanna Be with You” și provocatorul „Go All the Way” – cântat din perspectiva unei femei. Dar nu a durat mult până când au început să se formeze fisuri în grup.

„Criticii ne plăceau, fetele ne plăceau, dar frații lor de 18 ani, cumpărători de albume, spuneau „nu””, a scris Eric Carmen. „Ne-am simțit frustrați și am făcut implozie”.

După ce trupa s-a destrămat în 1975, Carmen și-a clădit cariera solo pe baladele de senzație precum „All by Myself” – cântată mai târziu la înălțimi legendare de Celine Dion – și „Hungry Eyes”, care a constituit fundalul sonor vaporos pentru o iubire tot mai intensă între Johnny și Baby în „Dirty Dancing”.

Un alt hit memorabil al lui Carmen a fost scris pentru o coloană sonoră de film. A co-scris „Almost Paradise”, tema de dragoste a filmului „Footloose”, care a fost interpretată de Mike Reno și Ann Wilson. Melodia i-a adus singura nominalizare la Grammy, atunci când coloana sonoră a concurat pentru cel mai bun album de muzică originală scrisă pentru un film.

„All by Myself”, „Make Me Lose Control” și „Hungry Eyes” au ajuns în top 10 al Billboard’s Hot 100 și fiecare a petrecut mai mult de patru luni în acest top. În total, 13 dintre melodiile lui Carmen au avut un loc în clasament.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Elevii care au obținut nota maximă la Evaluarea Națională, dar și la BAC, vor fi răplătiți cu bani! Suma nu este deloc mică
Capital.ro
Gestul complet ilegal în România. Ești condamnat pe loc la închisoare și îți pierzi drepturile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Copil de 2 ani decedat în urma unui accident casnic la Bistrița
MediaFlux
A EXPLODAT prețul la ENERGIE! Cât a AJUNS să COSTE un Kwh
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!