Toader, legat de posibile excluderi din PDL: Dacă retractează, îşi cer scuze, e cu totul altceva

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că opinia sa este că ar trebui luate măsuri de excludere a democrat-liberalilor care contestă deciziile PDL, dar dacă, între timp, aceştia "retractează" sau "îşi cer scuze", atunci "e cu totul altceva".
Romania TV
29 mai 2013, 14:22
Toader, legat de posibile excluderi din PDL: Dacă retractează, îşi cer scuze, e cu totul altceva

„Opinia mea personală este că trebuie să fie luate şi astfel de măsuri, dar, aşa cum spune Statutul, nu poate niciun lider, nici măcar preşedintele de partid să hotărască excluderea. Va fi analizată, dacă se va pune această soluţie, în BPN”, a precizat Toader, citat de Mediafax.

Mircea Toader a răspuns astfel la întrebările legate de o posibilă excludere a lui Teodor Baconschi şi a lui Cristian Preda din partid pentru atacurile acestora la adresa PDL.

El a vorbit şi despre cazul în care cei care au atacat partidul şi-ar cere scuze. „Opinia pe care o am este de natura respectării unor decizii pe care le ia partidul. Dacă aceste declaraţii influenţează foarte grav imaginea partidului, poţi să ajungi şi la aceste soluţii, care sunt soluţii extreme, dar prevăzute în orice statut. Dacă între timp colegii noştri retractează, îşi cer scuze, nu ştiu ce a fost în momentul în care au spus, e cu totul altceva”, a precizat Toader.

Mircea Toader a mai spus că niciun lider nu poate să hotărască excluderea cuiva din partid, ci organele de conducere şi organizaţia din care cel vizat face parte.

„Aşteptăm un punct de vedere din partea organizaţiei din care fac aceştia parte. Poate îşi revizuiesc atitudinea. E un semnal pe care l-a tras şi preşedintele Vasile Blaga, îl tragem cu toţii”, a adăugat Mircea Toader.

El a arătat că opiniile trebuie spuse în interiorul partidului, iar cei care fac aceasta în afara formaţiunii se situează şi în afara PDL.

Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu a declarat, marţi, că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Teodor Paleologu şi Daniel Funeriu pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL.

„Sunt în favoarea excluderilor. Sunt oameni care au primit ceva de la acest partid, oameni care au intrat în acest partid şi care au avut  numai de câştigat: Cristian Preda fără nicio problemă, Sever Voinescu, Teodor Baconschi. Domnul Funeriu se implică şi discută despre un alt partid, este omul care umblă foarte mult în ţară cu Mişcarea Populară şi încearcă să convingă oameni din organizaţiile PDL să intre în noua construcţie politică, dar nu prea are succes. Ne spun membrii din judeţe că au fost contactaţi de către domnul Funeriu. Şi domnul Funeriu trebuie dat afară”, a declarat Alin Popoviciu, pentru RTV.NET.

Între timp, consilierul prezidenţial Daniel Funeriu a demisionat din PDL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, fiind întrebat despre eventuala excludere din partid a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi sau Theodor Paleologu, că la şedinţa BPN de peste o săptămână se vor lua anumite măsuri, pentru a nu fi corelate acţiunile PDL cu cele ale „altui partid”.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!