Dacă nu știai, există anumite țări în care nu ai voie să joci cărți!
Există o țară în care nu ai voie să joci cărți și poți ajunge chiar și la închisoare dacă faci acest lucru!
Deși o mulțime de români merg aici, mulți nu cunosc aceste reguli stricte.
În cazul în care ai în plan să mergi în vacanță într-o destinație exotică, asigură-te că știi foarte bine regulile de acolo, deoarece unele țări nu sunt atât de permisive când vine vorba de lucruri care pentru noi pot părea banale.
Nu puțini sunt românii care în perioada iernii aleg destinațiile unde vremea este caldă.
Unele dintre ele sunt extrem de accesibile la preț, cea mai mare cheltuială fiind de altfel prețul plătit pentru biletul de avion.
Este vorba despre Thailanda, destinația este una dintre preferatele românilor.
Dacă aveai în plan să joci cărți cu prietenii, asigură-te că dacă ajungi aici, nu ai la tine mai mult de un pachet! În cazul în care ești prins cu 120 de cărți de joc în Thailanda, poți chiar să ajungi la închisoare, potrivit Quora.com.
“Legea cărților de joc”, care este în vigoare din 1935, stabilește că este ilegal să deții mai mult de 120 de cărți de joc.
Această lege veche de zeci de ani prevede că, dacă pachetul de cărți de joc de dimensiuni duble nu a fost înregistrat la un departament guvernamental, poți fi condamnat la o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.
Thailanda are legi stricte împotriva jocurilor de noroc.
Pe lângă cele menționate mai sus, în această țară aproape toate formele de jocuri de noroc sunt interzise, ca mijloc de combatere a corupției și a criminalității.
Gavin Lapidus, director de companie la agenția de turism eShores, spune că orice turist trebuie să ia în calcul aceste riscuri.
Este bine să cunoști legile unei țări atunci când alegi o nouă destinație.
„Este foarte important ca călătorii să fie conștienți de legile și obiceiurile locale. Regulile din țările de destinație pot fi foarte diferite de ale lor. Deși unele dintre legile mai ciudate din întreaga lume pot părea ciudate pentru noi, este esențial să verificați fiecare destinație înainte de a călători.
Locurile au adesea restricții cu privire la ce medicamente pot fi introduse în țară. Mai există legi unice privind conducerea vehiculelor, orientări diferite privind genul și sexualitatea, precum și o multitudine de alte reguli locale. Cele două lucruri cele mai importante sunt să vă faceți cercetările în avans. De asemenea, respectați legile și obiceiurile locale”, a spus acesta.