Reacțiile iubitorilor de pisici, după ce au văzut propunerea legislativă în care felinele trebuiau tratate ca fiind ”animale fără stăpân”. ”Le dau mari bătăi de cap parlamentarilor. Rușine”

Propunerea legislativă în care se cere ca pisicile nesupravegheate să fie preluate de către hingheri și duse în adăposturi, a stârnit multe reacții ale iubitorilor de animale. Pe multe grupuri s-au creat revolte, iar oamenii nu înțeleg de ce, dintre toate probleme din această țară, pisicile sunt cea mai mare bătaie de cap.
Filip Stan
16 mart. 2024, 13:59
Reacțiile iubitorilor de pisici, după ce au văzut propunerea legislativă în care felinele trebuiau tratate ca fiind ”animale fără stăpân”. ”Le dau mari bătăi de cap parlamentarilor. Rușine”

O propunere legislativă cerea reglementări noi pentru deținătorii de pisici. Astfel că, felinele lăsate nesupravegheate trebuiau să fie clasificate ca „animale fără stăpân”.

Citește și Ghid practic pentru iubitorii de feline: în ce zone detestă pisicile să fie atinse

Se voia ca felinele să fie capturate, apoi duse în adăposturi, și, în anumite cazuri, chiar eutanasiate, conform propunerii legislative pentru modificarea și completarea OUG nr. 155/2001.

„În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresia ‘animal fără stăpân’ are următoarea semnificaţie – orice câine sau pisică crescut, adăpostit, ţinut pe domeniul public, în locuri publice sau în spaţiile adiacente acestora, în afara proprietăţii stăpânului sau deţinătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, inclusiv identificat prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare stabilit de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor”, prevedea propunerea legislativă iniţiată de deputatul neafiliat Daniel-Liviu Toda şi susţinută de alţi cinci deputaţi neafiliaţi.

Potrivit proiectului, Consiliile locale au fost puse în situația în care erau obligate să înființeze, în funcție de necesități, servicii specializate pentru gestionarea animalelor fără stăpân.

Iubitorii de animale au reacționat pe rețelele sociale, astfel că, pe diferite grupuri, s-au creat discuții și s-au strâns acuzații la adresa celor din Parlament.

„Ăștia vor să omoare și pisicile? Nu e de ajuns că omoară toți câinii?”, a scris cineva, pe ”Grupul pisicarilor”, pe Facebook.

„Sper doar să nu fie adevărat, nu există așa ceva”, a mai scris cineva.

„Eu am văzut la televizor, propun să ne strângem și să facem ceva în privința asta”, a mai scris o altă persoană, în secțiunea de comentarii a unei postări de pe grupul menționat anterior.

„Atâtea probleme în țara asta, dar pisicile le dau bătăi de cap parlamentarilor? Rușine”, a scris un alt internaut.

Proiectul de lege, retras

De altfel, Consiliilor locale li se cerea să amenajeze și să suplimenteze, din fonduri proprii și în conformitate cu cerințele proiectului, adăposturile publice pentru animalele fără stăpân și aveau, de asemenea, responsabilitatea de a angaja cel puțin un tehnician veterinar în cadrul serviciilor specializate pentru gestionarea animalelor fără stăpân, pentru a se ocupa de evidență și supraveghere.

„Totodată, animalele nerevendicate sau neadoptate vor fi eutanasiate, în baza unei decizii emise de către o persoană împuternicită în acest sens de către primar, în termenul stabilit prin această decizie, dar nu mai mic decât 30 de zile, cu excepţia motivelor medicale justificate de medicul veterinar. Decizia de eutanasiere se emite pentru fiecare animal în parte, după ce se constată că au fost parcurse toate etapele prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă”, mai stipula proiectul, potrivit Capital.ro.

Citește și Veste bună pentru iubitorii de pisici. Proiectul de eutanasiere a felinelor fără stăpân, retras din Parlament! Inițiatorul a fost amenințat și numit ucigaș

Între timp, deputatul Daniel Toda a anunţat că va retrage proiectul de lege din Parlament, promițând că va lansa totuşi o dezbatere publică pe acest subiect.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Detaliu scandalos în legea contra drogurilor la volan. Ce vor fi obligați să facă șoferii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Meteorologii anunță o răcire semnificativă a vremii în a doua parte a săptămânii
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!