Lidia Fecioru a explicat de la ce poate veni tusea și ce ar putea să ascundă. Spre exemplu, o tuse umedă și productivă poate sugera o infecție respiratorie, în timp ce o tuse uscată și persistentă poate fi asociată cu inflamația sau iritarea căilor respiratorii.
Prevenirea tusei poate să fie destul de dificilă, însă există niște trucuri la care putem apela pentru a minimiza riscul de apariție a acestui simptom, cum ar fi menținerea unui stil de viață sănătos, evitarea expunerii la factori iritanți, cum ar fi fumul de țigară sau poluarea aerului, și respectarea unor măsuri de igienă adecvate, cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor pentru prevenirea infecțiilor respiratorii.
Citește și Ce alimente să nu încălzești niciodată la cuptorul cu microunde. Pot fi un adevărat pericol
Lidia Fecioru a spus ce putem face ca să scăpăm de tusea puternică.
„Am să dau un leac pentru că am văzut foarte mulți adulți și copii care tușesc într-un hal barbar, mai ales acum, în perioada aceasta, când sunt niște răceli de primăvară. Este o rețetă foarte bună împotriva bronșitei, laringitei sau chiar pentru traheită. Se fierbe un pahar de lapte, se pun o lingură de miere, o lingură de unt topit și un gălbenuș de ou. Lăsăm un pic să se răcească și batem gălbenușul din nou și îl adăugăm acolo. Apoi adăugăm un vârf de linguriță de bicarbonat și bem acest mixt pentru tuse. Este nemaipomenit. E bun și pentru copii”, a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse de pe Antena 3 Youtube.
De regulă, medicii pot identifica cauza tusei printr-o examinare fizică și uneori prin teste suplimentare, cum ar fi radiografiile toracice sau teste de sânge. Tratamentul poate să varieze în funcție de cauza identificată și poate include terapii medicamentuoase, terapie fizică sau intervenții chirurgicale în cazuri mai grave. În unele situații, cum ar fi tusea asociată cu infecții virale, odihna și hidratarea pot fi suficiente pentru ameliorarea simptomelor.