Vine primăvara! Meteorologii Accuweather au actualizat hărţile şi anunţă schimbări radicale ale vremii

Potrivit accuweather.com, vremea va fi răcoroasă cu șanse de precipitații sub formă de ploaie și lapoviță în aceste zile, dar temperaturile cresc de la o zi la alta până la Paşte.
Filip Stan
20 mart. 2024, 17:07
Vine primăvara! Meteorologii Accuweather au actualizat hărţile şi anunţă schimbări radicale ale vremii

Meteorologii Accuweather au anunțat ploi şi lapoviţă în aceste zile, dar datele lor arată că vine primăvara cu adevărat în București și în celelalte orașe din România.

În ciuda temperaturilor mai scăzute și a ploilor răspândite în majoritatea regiunilor în aceste zile, se prefigurează o schimbare radicală a vremii pentru weekend.

Prognozele indică continuarea ploilor până la finalul săptămânii, împreună cu ninsori în zonele montane și precipitații mixte în nord-est, datorită unei zone de presiune scăzută care va continua să influențeze România, conform meteoradar.ro.

Prognoza Accuweather pentru final de martie

Cu toate acestea, condițiile meteorologice se vor îmbunătăți, iar în timpul weekend-ului se va înregistra o încălzire, astfel că sâmbătă temperaturile vor atinge între 13 și 17°C în cea mai mare parte a țării.

În București, până la finele lunii martie, vremea se va îmbunătății treptat (vezi tabelul cu temperaturi de mai sus). Începând cu data de 29 martie 2024, temperaturile vor depăși 20 de grade. Situația este similară și în alte orașe din România.

Meteorologii ANM au anunțat când vine primăvara în România

„Până vineri dimineață, ora 10:00, vorbim de o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit cantitățile de precipitații posibil a se înregistra în toate zonele țării, valorile acestora fiind cuprinse între 10-15 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia putem să consemnăm chiar valori de 25-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp.

La altitudini mai mari de 1200 de metri vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei sau în partea de est a Transilvaniei vor fi și precipitații mixte.

Prognoza Accuweather pentru luna aprilie în Bucureşti

Din punct de vedere al regimului de temperaturi, vorbim de o vreme care va fi caracterizată de valori la nivelul maximelor de cel mult 13…14 grade în partea de sud vest, acolo unde și la această oră consemnăm 12…14 grade Celsius, în timp ce în Moldova, în jumătatea nordică, doar 2…3 grade Celsius.

De sâmbătă, vremea va intra într-un proces de încălzire, pentru că vom consemna valori de până la 17 grade Celsius. De altfel, ecartul termic la scara întregii țări, de sâmbătă, 10…17 grade, inclusiv în Capitală, o maximă de 14…15 grade Celsius”, a explicat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, pentru Antena 3.

Cod Roșu de viscol în aprilie? Florinela Georgescu, ANM: „Iernile blânde au tendinţa de prelungire. În urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie”. Prognoza Accuweather de Paşte 2024

Avertisment de la ANM cu privire la vremea schimbătoare care se aşteaptă după ce se termină iarna calendaristică şi ar trebui să vină primăvara cu temperaturi ridicate şi precipitaţii puţine.

Florinela Georgescu, ANM: ”Mai bine mai așteptați până-n aprilie”

”Anii trecuți ne-au arătat că iernile acestea foarte blânde au o tendință de a se prelungi până spre jumătatea primăverii, în sensul în care fenomene – este adevărat, de scurtă durată – dar cu aspect de iarnă, mai pot apărea și-n martie și chiar în prima parte a lunii aprilie. Să ne amintim că anul trecut am avut un viscol, cel mai puternic viscol al sezonului 2022-2023 în 5 aprilie. A afectat partea de nord și centrul Moldovei, au fost emise două coduri roșii. Cel puțin pentru acea parte a țării a fost cel mai sever eveniment al sezonului rece… vedeți, nici nu mai spun iarnă? La fel, în urmă cu doi ani, la București a nins între 1 și 8 martie. Iarna care se încheie, calendaristic vorbind, într-o săptămână, mai poate aduce unele surprize. Aproape că spun din precauție, pentru că altfel, prin contribuția lunii februarie, iarna aceasta ar putea să se încheie ca fiind în topul celor mai calde ierni. Ierna 2022 – 2023 a fost cea mai caldă iarnă din ultimii 60 de ani” a spus Florinela Georgescu (ANM) pentru DCNews. 

Situația de astăzi cu privire la temperaturile din luna februarie o înscrie ca fiind cea mai caldă din ultimii 60 de ani, cu o abatere de 6 grade Celsius.

Prognoza meteo pe două săptămâni. Temperaturi de îngheţ la munte, ies ghioceii la câmpie. Multe ploi la final de iarnă

Prognoza ANM pe patru săptămâni: Vremea, mai caldă până la sfârşitul lunii martie

  • Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 18 martie – 15 aprilie.
  • Temperaturile anunţate sunt blânde, cu ploi multe în săptămâna 25 martie – 1 aprilie.

Săptămâna 18 – 25 martie

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi uşor mai ridicate. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea sud-vestică a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 25 martie – 1 aprilie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane

Prognoza meteo 24 februarie 2024. Vremea de primăvară persistă în toată țara și în weekend

Săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nordice, vestice şi centrale.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Banatului.

Săptămâna 1 – 8 aprilie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor avea o tendinţă uşor deficitară în toate regiunile.

Săptămâna 8 – 15 aprilie

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Prognoza Accuweather de Paște 2024. Ce temperaturi vom avea

Prognoza Accuweather de Paște 2024. Meteorologii Accuweather anunță prognoza meteo pentru Paște 2024. Ce temperaturi vom avea, de fapt, la începutul lunii mai.

Prognoza Accuweather de Paște 2024

Paște ortodox 2024

este în data de 5 mai, iar Paștele catolic 2024 se sărbătorește în 31 martie.

Paștele este o sărbătoare a cărei dată variază în funcție de alte sărbători, precum Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în 325 e.n. În consecință, Paștele ortodox este sărbători, anual, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocțiul de primăvară.

Dacă această duminică se suprapune Paştelor iudeilor (14 Nisan – a şaptea lună a anului ecleziastic şi prima lună a anului civil în calendarul ebraic), sărbătoarea va fi mutată în duminica următoare.

Meteorologii Accuweather anunță prognoza de la început de mai, deoarece Paștele ortodox pică în 2024 pe 5 mai.

Prognoza Accuweather de Paște 2024. Cum va fi vremea, de fapt

În week-end-ul 4-5 mai, cel al Paștelui, temperaturile vor ajunge chiar și la 19 grade Celsius.

Important de menționat că și de 1 Mai, Ziua Muncii, liberă pentru români, vom avea temperaturi de 19 grade.

Prognoza Accuweather pentru săptămâna 6 – 12 mai 2024

Accuweather prognozează temperaturi de până la 22 de grade în intervalul 6-12 mai 2024. În 13-19 mai 2024 temperaturile vor ajunge chiar și la 26 grade, în ziua de duminică.

De asemenea, în intervalul 20 – 26 mai 2024, vom avea temperaturi generoase de până la 26 de grade, semn că, treptat, vine vara mult așteptată.

În fine, în săptămâna 27 mai – 2 iunie 2024 ne putem aștepta la maxime de 25 de grade (minimele fiind de 12 grade), anunță Accuweather.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!