Alertă în Capitală din cauza vremii. Cum se pregătesc autorităţile pentru furtuni

Prognoza meteo spune că joi Bucureştiul va fi măturat de furtuni puternice, iar autorităţile au intrat în stare de alertă. La Primăria Capitalei a avut loc un Comandament de urgenţă, iar primarul Sorin Oprescu le-a cerut bucureştenilor să stea la adăpost.
Iulian Tudor
30 mai 2013, 10:59
Alertă în Capitală din cauza vremii. Cum se pregătesc autorităţile pentru furtuni

Angajaţi ai Primăriei Capitalei au verificat corturile şi panourile publicitare pentru a se asigura că vremea severă care se anunţă în Bucureşti nu va mai produce stricăciuni precum cele de săptămâna trecută. Cei de la monitorizarea traficului sunt şi ei cu ochii pe străzile din Capitală.

Ploile torenţiale vor fi însoţite de valuri de praf adus de vânt tocmai din deşertul Sahara, iar vijeliile ar putea produce incidente neplăcute.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a condus un Comandament de urgenţă, iar apoi le-a cerut bucureştenilor, în direct la România TV să stea la adăpost.

„Ne-am axat pe partea preventivă. Corpul de Control a plecat în urmă cu două zile să se asigure împreună cu cei care au în Bucureşti construcţii temporare, în special corturi, că sunt bine fixate şi nu este niciun fel de problemă. Am trecut pe recunoaşterea locurilor unde sunt posibile mici inundaţii ca maşinile de la Apa Nova să fie amplasate în puncte fixe. Dorim să strângem mai repede crăcile şi tot ce se strânge după vijelii de-astea. Viceprimarul este în legătură permanentă cu operatorii de curăţenie, cu ISU şi cu Ambulanţa”, a spus Sorin Oprescu.

„Corturile şi panourile sunt verificate. Cele care nu au aprobare vor fi date jos”, a subliniat primarul general.

Primarul Sorin Oprescu a precizat că principala cauză a străcăciunilor produse de pomi rupţi sau doborâţi de vânt este nu vremea, ci faptul că arborii nu sunt toaletaţi aşa cum trebuie. „Am discutat cu viceprimarii şi cu finanţiştii din primărie să încercăm să facem un fond de asigurări al primăriei pentru aşa ceva, cu asigurări nenominale, ca în cazuri de distrugeri de maşini sau de bunuri pe zona noastră de responsabilitate să putem să plătim pagubele. Încercăm. Acum cât or fi dimensiunile, Dumnezeu ştie”, a menţionat Sorin Oprescu.

Despre problemele de la reţeaua de canalizare, care de multe ori nu face faţă cantităţilor de apă, edilul-şef al Capitalei a spus că acestea apar şi în alte mari oraşe, dar că maşinile pentru evacuarea apei vor fi amplasate în puncte strategice. „Din fericire mai sunt doar câteva zone care nu sunt canalizate, aproximativ 200 de străzi. În câţiva ani vom termina cu canalizările şi scurgerile pluviale”, a punctat Oprescu.

„Îi rog respectuos pe bucureşteni, pe cât posibil, să stea adăpostiţi până trece vâjul. Sigur, pe cei care au posibilitatea, pentru că unii au servicii care nu le permit asta. Important este să ştie să coboare de pe schelă, să stea liniştiţi câteva minute, câteva zeci de minute. Preventiv ar fi bine să stea toţi adăpostiţi pentru că nu ştii niciodată ce se poate întâmpla”, a subliniat primarul.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o informare meteorologică de grindină, ploi torenţiale şi vijelii. În intervalul 30 mai, ora 10.00 – 31 mai, ora 18.00 gradul de instabilitate atmosferică va creşte progresiv în toată ţara, începând din sud-vest şi se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter torenţial, căderi de grindină şi vijelii.


Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ce a pățit un român care a traversat noaptea Bulgaria pentru a ajunge în vacanță în Turcia. Coșmar la ora 03.00: “Au ieșit două mașini, ne-au urmărit 10 km, ne depășeau și puneau frână bruscă”
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Decizia se va aplica în curând. Ciolacu: Vor fi deduceri din impozit
Playtech.ro
Cum îți dai seama dacă ai luat virusul West Nile după o înțepătură de țânțar
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
S-au trimis ordine de încorporare. Sute de tineri, chemați în Armată
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi detalii în ancheta crimei din Brăila! Dentista Marin Gavril ar fi fost ucisă pentru că nu i-a tratat suspectului măseaua care îl durea
Capital.ro
Anunț pentru proprietarii de apartamente, case și mașini. Toți vor fi verificați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Două treimi din cetățenii UE îngrijorați de securitatea Uniunii Europene, relevă un sondaj
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!