România are copii deștepți! Elev de la țară, calificat la olimpiade naționale. Cine este Claudiu Camenențchi, mândria județului Tulcea

Românii de la țară sunt mai avansați din punct de vedere al inteligenței, decât mulți alți copii din Capitală. Din cauza neajunsurilor sau a traiului mai greu, mulți copii din România vor să depășească orice condiție și demonstrează că se poate și la noi. Este și cazul lui Claudiu Camenențchi, din Tulcea. Elevul s-a calificat, pentru al doilea an la rând, la Olimpiada Națională de Fizică.
Filip Stan
21 mart. 2024, 14:27
România are copii deștepți! Elev de la țară, calificat la olimpiade naționale. Cine este Claudiu Camenențchi, mândria județului Tulcea

Claudiu Camenențchi din Tulcea este elevul calificat, pentru al doilea an la rând, la Olimpiada Națională de Fizică! Copilul învață într-o școală din mediul rural și a obținut cel mai mare punctaj pe județ, iar în acest an își va reprezenta județul și la Olimpiada de Lingvistică.

Citește și Elevi din România, performanță uriașă la Olimpiada Balcanică de Informatică! Au ocupat locul I

Jurilovca din Tulcea este deja o destinație de vacanță căutată de români și nu numai, însă puțini știu că numele localității tulcene se află pe podiumurile olimpiadelor și concursurilor naționale școlare!

În anul 2023, unul dintre ambasadorii Școlii Gimnaziale Jurilvoca a fost tânărul pe nume Claudiu Camenențchi, care a obținut locul II la Olimpiada Națională de Fizică.

Băiatul nu s-a mulțumit doar cu asta, astfel că, în anul 2024 acesta și-a propus să își încarce bateriile și să continue să lupte pentru visul lui, fiind deja calificat la faza națională, cu cel mai mare punctaj pe județ.

Tânărul Claudiu a mai obținut și locul III la faza județeană a Olimpiadei de Istorie, cu doar câteva zile în urmă.

De altfel, alți trei elevi ai școlii din Jurilova merg la faza națională a Olimpiadei de Limbă Rusă Maternă.

Rezultatele obținute de elevul român nu mai constituie o surpriză la nivelul școlii, pentru că aceștia știu deja cine este Claudiu Camenențchi.

Elevul, care în această vară va susține examenul de Evaluare Națională, a muncit de-a lungul gimnaziului la foc continuu. Profesorii au doar cuvinte de laudă la adresa lui.

„Face ce face orice copil de clasa a VIII-a, nu este cu nimic diferit” , spune directoarea școlii, profesoara Sofica Belu.

Foști absolvenți ai școlii din Jurilovca, mari cercetători în Franța și alte țări

Mai mult decât atât, nu doar elevii fac eforturi, ci și profesoara acestora, care face în fiecare zi naveta la școala din Jurilovca și la cea din Ceamurlia, de aproximativ 20 de ani, însă de fiecare dată când are elevi ca tânărul Claudiu, parcă orice efort dispare.

Dacă mulți nu știu, foști absolvenți ai școlii din Jurilovca sunt, în prezent, cercetători la Paris sau șefi de laborator la spitale mari din străinătate.

„Nu sunt primele rezultate ale școlii noastre la olimpiadele de Fizică și Chimie. Am mai avut rezultate la nivel național datorită doamnei profesor Iulia Chiru. Doamna este foarte dedicată, ca și doamna profesor de Limba română Florentina Condrat, care și dânsa a avut rezultate la nivel național la Limba română și cu alți elevi”, a declarat directoarea școlii din Jurilovca, potrivit Adevărul.ro.

La olimpiada de Limba română au mai fost în alți ani și alți elevi calificați, însă Claudiu este primul elev al școlii care a ales Lingivistica.

Citește și Elevi din România, performanță uriașă la Olimpiada Internațională de Geografie. Au ocupat locul I

„Foarte dedicat și autodidact. În momentul în care a vrut – el și-a dorit să participe la Olimpiada de Lingvistică – i-a spus doamnei că el și-a luat bibliografia pentru olimpiadă și el vrea să participe. A fost strict dorința lui. Această olimpiadă este un pic altfel, nu are nicio legătură cu programa de gimnaziu”, a spus profesoara Belu.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de mașini. Trebuie să obțină acest document neapărat
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Zonele răcorite de ploi. Unde vor fi precipitații în România
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!