Tichete de creșă. Vești bune pentru proaspeții părinți! Câți bani primesc în plus pentru copiii lor

Vouchere de creșă. Statul are vești bune pentru această categorie de români. Tinerii părinți vor primi cu 200 de lei în plus pentru creșa copiilor.
Alina Costache
21 mart. 2024, 13:12
Tichete de creșă. Vești bune pentru proaspeții părinți! Câți bani primesc în plus pentru copiii lor
Tichete de creșă. Vești bune pentru proaspeții părinți! Câți bani primesc în plus pentru copii lor

Vouchere de creșă. În conformitate cu un ordin comun emis de către Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, valoarea lunară a tichetelor de creșă a fost ajustată prin indexare.

Citește și: Cum justifică legumicultorii faptul că verdețurile românești sunt îmbibate în substanțe toxice: „Noi nu avem bani nici să udăm grădină, de unde am putea avea bani să luăm și pesticide?”

Conform informațiilor obținute dintr-un document oficial al Ministerului Muncii, pentru prima jumătate a anului 2024, începând cu luna aprilie 2024, suma lunară alocată sub formă de tichete de creșă a fost stabilită la 640 de lei. Această modificare reprezintă o creștere de 20 de lei pe lună în comparație cu valoarea anterioară de 620 de lei.

Aceeași reglementare specifică că valoarea nominală menționată mai sus se aplică și pentru primele două luni ale semestrului II al anului 2024, adică pentru august 2024 și septembrie 2024.

Tichetele de creșă sunt certificate de valoare emise lunar și destinate angajaților care nu se află în concediu și nu beneficiază de indemnizația specifică pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de până la 2 ani sau, în cazul copiilor cu dizabilități, până la 3 ani.

Aceste tichete sunt disponibile atât pentru angajații din sectorul privat, cât și pentru cei din sectorul public și pot fi utilizate exclusiv pentru achitarea taxelor de creșă în care este înscris copilul beneficiar. Ele sunt acordate la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui legal al copilului, pe baza documentelor familiale relevante.

De asemenea, este important de menționat că valoarea tichetelor de creșă se adaugă la suma alocată ca și alocație de stat pentru copii și la stimulentul de inserție, care este acordat la reluarea activității profesionale.

Citește și: Investiție uriașă la cea mai aglomerată magistrală de metrou, Berceni-Pipera. Marcel Ciolacu: „Nicuşor Dan a recunoscut că nu e pregătit să preia metroul la Bucureşti”

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Nu te vom uita! A murit cea mai iubită actriță. Marea doamnă a făcut accident vascular cerebral
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Chiftele cu dovlecei și telemea. Rețeta care vă face să uitați de carne
Ego.ro
Mădălina Ghenea a ieșit la masă alături de un actor de la Hollywood. Cum a fost surprinsă românca în compania starului american
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Mutu și-a băgat soția la înaintare! Masculilor le-a stat ”ceasul” chiar în buza mării: și-a făcut apariția Sandra, într-un minuscul costum de baie!
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Prețul carburanților pentru ziua de luni, 29 iulie 2024: Carburanții au înregistrat o nouă ieftinire. Cât costă un litru de benzină?
Capital.ro
Ordin UE, obligație în România. Decizie pentru cine stă la bloc. Se trece pe zero
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
UPDATE Doi frați, loviți în plin de o mașină în Pantelimon. Băiatul de 9 ani a murit, fata și-a pierdut un picior. Familia micuților, îngenuncheată de durere: „De ce nouă?! Nu am greșit cu nimic”
substantial.ro
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a câștigat un al treilea mandat cu 51% din voturi
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!