Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, recunoaşte că România ar putea adopta impozitul progresiv: „Să vedem care este varianta cea mai potrivită”

Țara noastră ar putea trece la impozitul progresiv pe venit. Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică recomandă României ca pentru salariile nete sub 3.900 de lei să fie impozitul de 6%, pentru cele peste 3.900 de lei net, impozitul să fie 12%, iar pentru salariile peste 9.200 de lei impozitul să fie de 18%.
Mircea Filipescu
21 mart. 2024, 23:44
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, recunoaşte că România ar putea adopta impozitul progresiv:

Menționăm că în prezent impozitul pe venit este de 10% indiferent de salariul net. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a declarat că va analiza propunerea OCDE.

„Noi, Ministerul Muncii, împreună cu cei de la Ministerul Finanțelor suntem deschiși să analizăm posibilitățile astfel încât și în ceea ce privește impozitarea salariilor să vedem care este varianta cea mai potrivită pentru România.

O astfel de discuție nu putem să avem fără o consultare atentă atât cu reprezentanții patronatelor, cu angajatorii, cât și cu reprezentanții sindicatelor, fiindcă Consiliul Național Tripartit este forma cea mai bună în care executivul cu cei de la patronate și cu cei din sindicate dialoghează”, a declarat Simona Bucura Oprescu pentru Antena 3.

În urmă cu o lună, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, spunea că impozitarea prograsivă nu se potriveşte profiluli economic al popolaţiei României, unde destul de puţini angajaţi au salarii foarte mari.

Citeşte şi: Ciolacu, despre închiderea hipermarketurilor în weekend: „Nu poţi spune românilor când să-şi cumpere alimente”

„Am spus, fără să intru în contradicție nici cu domnul prim-ministru și nici cu doctrinele celor două partide, că în impozitarea progresivă face sens în momentele în care populația are un anumit nivel de trai, care permite impozitarea progresivă. Impozitarea progresivă înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar la oameni, e adevărat că la cei cu venituri mici mai puțin, la cei cu venituri mari iei mai mult, dar tot iei bani.

Din această perspectivă a impozitării progresive, sigur cota unică, am beneficiat cu toții de ea, am văzut că are această neutralitate în ceea ce privește munca și, dacă vreți, ca și factor de impulsionare fiscal și ca și modalitate de a impulsiona forța de muncă. Totuși, așa cum am precizat, cota unică este cea de care am beneficiat cu toții și cred că în continuare ne-o dorim cu toții. Altminteri, PNL a și precizat că este linie roșie pentru ceea ce înseamnă cota unică și o susține în continuare. Sigur, susțin cota unică.”, a spus Marcel Boloş, la Digi 24.

Citeşte şi: Veste proastă pentru bugetari, se plăteşte leafa după performanţă. Cine va primi salarii „recompensă”

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Patru zodii care pot câștiga la loto până la iarnă. Se anunță o perioadă de succes pentru ele
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
TikTok ar putea fi interzis foarte curând în SUA
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Accident grav în județul Constanța: Pasager încarcerat după coliziunea cu un TIR în Dorobanțu
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!