„Zăpada mieilor” în România! Meteorologii Accuweather anunţă ninsori și viscol

Un val de ploi însemnate cantitativ va cuprinde cea mai mare parte a Munteniei și unele zone din estul Olteniei, Dobrogea și Moldova, începând de luni, 25 martie. La munte, la altitudini mari, va ninge.
Filip Stan
24 mart. 2024, 20:35
Iarna revine în Bucureşti. Accuweather a modificat prognoza pentru luna martie, când va ninge în Capitală

Meteorologii Accuweather anunţă că revine iarna în România, deşi suntem deja în primăvară astronomică. Totuşi, temperaturile vor crește în acest final de săptămână, fiind chiar mai mari decât cele normale pentru această perioadă din calendar. De altfel, experții au emis avertizare de ninsori și viscol!

Luni, vremea se strică din nou, ba chiar în zonele montane fiind anunțate lapoviță și ninsoare. Mai exact, meteorologii Accuweather au emis avertizare de ninsori și viscol pentru Predeal, averizare valabilă luni, 25 martie 2024.

Vântul se va intensifica la altitudini mari cât și în vest, iar maximele vor fi cuprinse între 11 și 19 grade. Vor fi înnorări temporare în vest, centru și nord precum și la munte, unde mai ales seara și noaptea va ploua în Banat, Crișana, Maramureș și izolat în Transilvania și nordul Moldovei. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, dar în prima parte a intervalului și în sud-est, apoi în vest, nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade. Dimineața și noaptea, izolat, va fi ceață.

În București, vremea va fi frumoasă și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade.

Prognoza meteo 25 martie 2024. Ploi și ninsori, de Buna Vestire. Cum va fi în Capitală!

Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică noapte, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi nord-vest, se va semnala brumă. Totodată, 22 de judeţe din zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, dar şi din Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul şi sudul Olteniei şi sudul Transilvaniei se vor afla sub Cod galben de vânt puternic şi ninsori.

Şi Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 20.00.

”În intervalul menţionat, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul şi estul teritoriului şi se vor acumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopţii de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei pe arii restrânse 25…30 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoţite izolat de descărcări electrice”, au transmis meteorologii.

La munte vor fi precipitaţii mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Trecător, se vor semnala precipitaţii mixte, pe arii restrânse şi în Transilvania şi nordul Dobrogei.

Vântul va avea, local şi temporar, intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în zona montană de 60…70 km/h.

De asemenea, se va produce brumă, în noaptea de duminică spre luni, în vestul şi nord-vestul teritoriului, iar în noaptea de luni spre marţi în special în regiunile intracarpatice şi în zona deluroasă din sud.

ULTIMA ORĂ! Cod galben de ninsori! Unde va ploua

Meteorologii au emis şi o atenţionare Cod galben valabilă luni, între orele 2.00 şi 20.00, în judeţele Alba, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

”În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând reducerea vizibilităţii”, au arătat aceştia.

Pe parcursul zilei de luni, în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul şi sudul Olteniei şi în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.

În zona municipiului Bucureşti, de duminică de la ora 10.00, până luni, la ora 8.00, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea, când va ploua. Vor fi mai ales averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi se vor acumula cantităţi de apă în jurul a 20 l/mp. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar minima de 5…6 grade.

În cursul zilei de luni, şi în Capitală vremea se va răci accentuat faţă de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 11…13 grade. Cerul va avea înnorări, va ploua în prima parte a zilei şi se vor acumula cantităţi de apă de 5…10 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări (rafale de 35…45 km/h).

ANM-Avertizare-generala-T0-240324100110

Accuwheater a actualizat hărţile. Vom încinge grătarele sau vom deschide umbrelele de 1 Mai şi Paşte 2024?

Meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza pentru primăvara aceasta. De Paște, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru perioadă respectivă, iar cantitatea de precipitații va fi redusă.

Potrivit prognozei meteo, temperaturile vor fi cu mult peste limitele normale ale acestei perioade, iar cantitatea de precipitații va fi redusă.

Prognoza meteo Accuwheater în luna martie

În săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

În săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.

Un ciclon rar loveşte România, zăpezile de altădată se întorc în martie. Cum va fi vremea de Paşte, Accuwheater a actualizat hărţile

În săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor

Prognoza meteo în luna aprilie

În săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

De Paște, în Bucureşti, vremea va fi caldă, cu temperaturi ce depășesc 20 de grade, însă ploile își vor face apariția în toate cele trei zile. De asemenea, sunt așteptate și descărcări electrice.

Vremea Accuwheater în luna mai

În weekendul 4-5 mai, cel al Paștelui, temperaturile vor ajunge până la 19 grade Celsius. Meteorologii au anunțat că vor fi temperaturi de până la 22 de grade în intervalul 6-12 mai 2024.

În 13-19 mai 2024, temperaturile vor ajunge chiar și la 26 de grade, în ziua de duminică. În intervalul 20-26 mai 2024, vom avea temperaturi generoase de până la 26 de grade. În săptămâna 27 mai-2 iunie 2024 ne putem aștepta la maxime de 25 de grade (minimele fiind de 12 grade).

Prognoza Accuweather de Paște 2024. Cum va fi vremea, de fapt

În week-end-ul 4-5 mai, cel al Paștelui, temperaturile vor ajunge chiar și la 19 grade Celsius. Important de menționat că și de 1 Mai, Ziua Muncii, liberă pentru români, vom avea temperaturi de 19 grade.

Prognoza Accuweather pentru săptămâna 6 – 12 mai 2024

Accuweather prognozează temperaturi de până la 22 de grade în intervalul 6-12 mai 2024. În 13-19 mai 2024 temperaturile vor ajunge chiar și la 26 grade, în ziua de duminică.

Prognoza meteo. Vremea a luat-o razna, avem primăvară în februarie, lapoviţă şi ninsori în aprilie, chiar înainte de Paşte

De asemenea, în intervalul 20 – 26 mai 2024, vom avea temperaturi generoase de până la 26 de grade, semn că, treptat, vine vara mult așteptată.

În fine, în săptămâna 27 mai – 2 iunie 2024 ne putem aștepta la maxime de 25 de grade (minimele fiind de 12 grade), anunță Accuweather.

Ce este AccuWeather
AccuWeather Inc. este o companie media americană din sectorul privat ce furnizează servicii comerciale de prognoză meteo în toată lumea. A fost fondată în anul 1962, de căte Joel N. Myers, pe atunci un student absolvent al Universității de Stat din Pennsylvania, care lucra la un master în meteorologie. Primul lui client a fost o companie de gaze din Pennsylvania. În timp ce își conducea afacerea, Myers a lucrat și ca membru al facultății de meteorologie din Penn State. Compania sa a adoptat numele „AccuWeather” în anul 1971.

AccuWeather are sediul în Ferguson Township, Pennsylvania (SUA), cu birouri la 80 Pine Street din districtul financiar din Manhattan, pe lângă Wichita, Kansas și Oklahoma City, Oklahoma. La nivel internațional, compania are birouri în Montreal, Tokyo, Beijing, Seul și Mumbai.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Taxe mai mari pentru români, de la anul. Cât de gravă e criza bugetară, de fapt
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Guvernul adoptă un proiect de lege pentru implementarea Convenției anti-mită
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'