Ulei de măsline cu probleme în Kaufland, produsul a fost retras de urgenţă. Rezultatele testelor sunt îngrijorătoare

Prețul tot mai mare și calitatea tot mai slabă a uleiului de măsline a dus la retragerea din circulație a trei produse. Două mari supermarketuri din Germania au luat această decizie.
Filip Stan
26 mart. 2024, 11:14
Ulei de măsline cu probleme în Kaufland, produsul a fost retras de urgenţă. Rezultatele testelor sunt îngrijorătoare

Kaufland și Edeka din Germania elimină uleiul de măsline din gama lor după rezultate devastatoare ale testelor. Produsele afectate sunt „Uleiul de măsline extravirgin Edeka Gut & Günstig”, „Uleiul de măsline extravirgin Kaufland K-Bio” și „Uleiul de măsline extravirgin Kaufland K-Classic”. Se spune că declanșatorul retragerii din interval este rezultatul slab al testului în numărul revistei „test” 04/2024. Momentan, în România nu s-au realizat teste pentru a releva calitatea produselor de la raft.

Greşeala majoră pe care o fac românii atunci când cumpără crenvurşti. Eticheta nu spune tot! VIDEO
Din cele 23 de uleiuri de măsline de la diferiți producători testați, doar patru au primit nota „bun”. Cu toate acestea, rata de eșec este mult mai alarmantă. Șase produse au fost evaluate „slab” și, prin urmare, nu au trecut testul:

Recoltele slabe de măsline din ultimii ani au determinat o creștere majoră a prețului uleiului de măsline. În plus, potrivit unor teste efectuate în Germania, calitatea acestui produs a scăzut tot mai mult. Astfel, unii comercianți au decis să renunțe la anumite tipuri de ulei de măsline.

Kaufland a retras de la vânzare două tipuri de ulei de măsline

Testele efectuate recent de experții de la Stiftung Warentest au demonstrat scăderea calității uleiului de măsline comercializat în marile magazine din Germania. Ca urmare a acestor rezultate, Kaufland și Edeka au decis să retragă de la vânzare loturile pentru care au fost detectate probleme. Mai exact, produsele vizate sunt: „Uleiul de măsline extravirgin Edeka Gut & Günstig”, „Uleiul de măsline extravirgin Kaufland K-Bio” și „Uleiul de măsline extravirgin Kaufland K-Classic”.

Potrivit MDR AKTUELL, Kaufland a justificat luarea acestei decizii prin faptul că prioritate maximă o au „calitatea impecabilă a produselor noastre și siguranța clienților noștri”. Și cei de la Edeka au început imediat să analizeze cauzele calității slabe a uleiul de măsline produs sub marcă proprie.

Rezultatele testelor sunt îngrijorătoare
Din cele 23 de uleiuri de măsline testate, de la diferiți producători, doar patru au primit evaluarea „bun”, iar șase produse au fost evaluate „slab” și, prin urmare, nu au trecut testul:

Edeka Ulei de măsline extravirgin bun și ieftin – nota 5.0
Ulei de măsline extravirgin Kaufland K-Bio (bio) – nota 5.0
Ulei de măsline extravirgin Kaufland K-Classic – nota 5.0
Ulei de măsline Bio Planete extra blând (bio) – nota 5.0
Ulei de măsline extra virgin Fiore – nota 5.0
Ulei de măsline extravirgin La Espanola – nota 5.0


Cei de la Stiftung Warentest au comentat rezultatele testelor efectuate la mai multe tipuri de ulei de măsline și au subliniat care sunt principalele motive din spatele scăderii calității acestui produs.

Kaufland face angajări în mai multe orașe din România. Salariile sunt mari și se oferă și bonuri de masă. Nu se cer studii superioare
„Produsele de cea mai înaltă calitate, extra virgine, au adesea gust rânced sau înțepător, iar calitatea chimică este, de asemenea, mai slabă decât de obicei”, a explicat Vincenzo Verrasto, inginer agronom la institutul CIHEAM, care cercetează agricultura în regiunile mediteraneene.

Potrivit lui Vincenzo Verrasto, principalul motiv pentru scăderea calității uleiurilor de măsline în ultimii cinci ani este reprezentat de „schimbările climatice”. Mai exact, inginerul agronom a subliniat că iernile blânde și primăvara caldă sunt de vină pentru recoltele tot mai slabe de măsline. Iernile reci sunt esențiale pentru ca măslinii să se poată pregăti pentru următoarea fază de înflorire. În plus, primăvara este mult prea cald, făcând polenizarea mai dificilă. În absența zilelor reci, mulți dăunători supraviețuiesc pe timpul iernii, reducând astfel calitatea recoltei.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!