Consilier prezidenţial: Băsescu va intra în fundaţia Mişcarea Populară, nu şi în partid

Consilierul prezidenţial Cristian Hriţuc, membru fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, a afirmat că, după terminarea mandatului de preşedinte, Traian Băsescu va fi membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, dar nu se va înscrie şi în partidul care se va înfiinţa pornind de la această fundaţie, transmite Mediafax.
Filip Stan
30 mai 2013, 19:15
Consilier prezidenţial: Băsescu va intra în fundaţia Mişcarea Populară, nu şi în partid

Prezent, joi seară, la Ploieşti, unde a participat la lansarea filialei Prahova a Fundaţiei Mişcarea Populară, consilierul prezidenţial Cristian Hriţuc a afirmat, într-o conferinţă de presă, că Traian Băsescu va intra în Fundaţia Mişcarea Populară după încheierea mandatului de preşedinte al României, dar că acesta nu va intra şi în partidul pe care fondatorii fundaţiei intenţionează să-l înfiinţeze.

„Noi nu vom intra în acel partid, nu vom ocupa funcţii, nu vom fi în conflict de interese şi tot ce înseamnă emulaţie în jurul acelui partid va veni de la personalitatea Traian Băsescu şi de la personalităţile mult mai mici ale noastre. (…) În momentul în care-şi va încheia mandatul, Traian Băsescu se va întoarce în fundaţie şi cred că Traian Băsescu va putea să fie un gardian real al apărării valorilor fundaţiei” a spus Hriţuc.

Întrebat dacă va intra doar în fundaţie şi nu şi în partid, Hriţuc a răspuns: „Sută la sută fără partid”.

Preşedintele fundaţiei, Marian Preda, a adăugat că nu crede că preşedintele Traian Băsescu are nevoie de o funcţie.

„Noi am spus întotdeauna că (Traian Băsescu – n.r.) este primul şi cel mai important susţinător al acestui proiect şi cei mai mulţi dintre membrii fundaţiei au venit spre fundaţie şi pentru că au încredere în personalitatea domnului preşedinte, în proiectul anterior şi în faptele anterioare în direcţia reformării statului”, a spus Preda.

Acesta a mai afirmat că fondatorii fundaţiei au început organizarea partidului după ce s-au consultat prin intermediul unui chestionar online cu membrii fundaţiei şi aceştia au fost de acord să se înceapă strângerea de semnături necesare înfiinţării viitoarei formaţiuni politice.

Marian Preda a mai spus că şi-ar dori ca viitorul partid să aibă candidaţi la alegerile europarlamentare de anul viitor şi că cei care au pus bazele fundaţiei nu vor candida la aceste alegeri.

Fundaţia Mişcarea Populară a lansat sâmbătă, la Timişoara, procedura de strângere de semnături pentru crearea Partidului Mişcarea Populară.

„Am decis acest lucru după o consultare cu peste 6.000 de membri pe care i-am întrebat care vor să fie viitorul Fundaţiei Mişcarea Populară: să rămână fundaţie, să se creeze şi un partid alături de fundaţie sau să avem doar Partidul Mişcarea Populară. Majoritatea au decis că vor şi menţinerea Fundaţiei Mişcarea Populară şi un partid Mişcarea Populară”, a declarat prof. univ. dr. Marian Preda, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Pentru înscrierea ca partid sunt necesare 25.000 de semnături, scrie Agerpres.

Printre obiectivele noului partid se numără consolidarea procesului de integrare a României în Uniunea Europeană, noua Constituţie să prevadă sistemul unicameral parlamentar şi un număr maxim de 300 de aleşi, un procent de maximum 3% din PIB pentru deficitul bugetar, alocarea a 10% din buget pentru investiţii, obligarea beneficiarilor venitului minim garantat de prestarea de servicii în folosul comunităţii, crearea de centre de colectare a produselor din mediul rural, comasarea localităţilor care nu se pot finanţa.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele două orașe din România care nu se suferă între ele sub nicio formă. Rivalitatea lor a ajuns să fie studiată
Capital.ro
Ungaria e blocată. Viktor Orban a dat ordinul peste graniță. Este oficial
Playtech.ro
Doamne cum arăta înainte ispita Diandra înainte de operațiile estetice. Imagini șoc, pe care le-ar vrea șterse de pe internet
DailyBusiness
RECORD PENTRU AUR. A atins cel mai mare nivel din istorie
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
V-ați încheiat nasturii, dar nu ați știut asta. Marea diferență între bărbați și femei
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Dansul mirilor de la nunta lui Andrei și a Cristinei Rotaru. Fanii și-au făcut cruce când au văzut! VIDEO
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Serviciul militar se reintroduce din ianuarie 2025. Vor fi recrutați bărbații de peste 18 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Recorduri de Temperaturi doborâte: Schimbările Climatice afectează Din Ce în Ce Mai Multe Zone ale Lumii
MediaFlux
A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA PENSIILOR MAJORATE! Vine POȘTAȘUL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...