D.G.A.S.P.C Sector 2, la stăpân (EP.1)! Cum își bat joc primarul Radu Mihaiu și gașca lui de copiii cu dizabilități neuropsihice. Zeci de beneficiari ai Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Neuropsihice rămași de luni bune fără tratament riscă acum să ajungă în stradă

După isteria națională creată de azilele groazei, unde foarte mulți bătrânii erau ținuți în condiții inumane, se pare că anumite autorități locale plătite din bani publici să aibă grijă de cetățeni, mai ales de cei cu nevoi speciale, nu au învățat absolut nimic. Deși pare greu de crezut, în Sectorul 2 al Capitalei zeci de copii cu dizabilități neuropsihice sunt lăsați de luni de zile cu bună știință de primarul Radu Mihaiu și gașca lui #rezist fără tratament cronic punându-le viața în pericol atât lor, cât și angajaților din centrele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2( D.G.A.S.P.C.) care încercă cum pot să aibă grijă de ei. Tabloul dezolant al bătăii de joc al caracatiței useriste de la D.G.A.S.P.C. Sector 2, este completat de ororile la care sunt supuși beneficiarii și angajații Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Neuropsihice ce în zilele următoare riscă să ajungă în stradă deoarece Sanda Maria Rușanu, directoarea generală interimară a D.G.A.S.P.C. Sector 2, protejata primarului Radu Mihaiu, a dispus mutarea centrului, unde lunar primăria îngropă o chirie de 8.000 de euro. Unde anume? Nimeni nu știe.
Alina Costache
26 mart. 2024, 20:46
D.G.A.S.P.C Sector 2, la stăpân (EP.1)! Cum își bat joc primarul Radu Mihaiu și gașca lui de copiii cu dizabilități neuropsihice. Zeci de beneficiari ai Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Neuropsihice rămași de luni bune fără tratament riscă acum să ajungă în stradă

D.G.A.S.P.C Sector 2, la stăpân (EP.1)! Din septembrie 2023, haosul domnește în D.G.A.S.P.C Sector 2. Totul a început odată cu numirea în funcția de director interimar a Sandei Maria Rușanu, omul de casă a primarului Radu Mihaiu, care a introdus în intituția pe care o conduce un regim dictatorial obscur bazat pe abuzuri, teroare, amenințări și urlete.

Citește și O învățătoare din Constanța, înregistrată în timp ce agresează elevii. ”Îi face urâți, nesimțiți, îi lovește, îi pedepsește la colțul de rușine, îi pune pe copii să se lovească singuri peste gură”

D.G.A.S.P.C Sector 2, la stăpân (EP.1)!

În numai cinci luni de la numirea sa în funcție, Sanda Maria Rușanu a reușit ”performanța” de a fabrica achiziții publice cu dedicație penală, de a angaja abuziv mai multe persoane fără nicio calificare în domeniu la D.G.A.S.P.C Sector 2, de a pune presiune pe angajați să îi execute ordinele și multe alte tertipuri care îi deservesc interesele și ambițiile personale, în niciun caz pe cele ale copiilor pentru care este plătită din banii contribuabililor să le apere.

Calvarul prin care trec copii și angajații din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Neuropsihice din Strada Traian

În timp ce Sanda Maria Rușanu și soldații fideli ai primarului Radu Mihaiu din cadrul D.G.A.S.P.C Sector 2 sunt preocupați de cu totul și cu totul alte activități față de cele pe care le prevede statutul instituției, copii și angajații din cadrul Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Neuropsihice din Strada Traian nr. 144, trăiesc de luni de zile un adevărat coșmar.

Încă din luna ianuarie a acestui an beneficiarii centrului din strada Traian au fost lăsați fără tratamentele neuropsihice, deoarece conducerea D.G.A.S.P.C Sector 2 și primarul Radu Mihaiu nu s-au preocupat să încheie acorduri cadru pentru furnizarea medicamentelor, punând astfel în pericol viața și siguranța atât a copiilor cât și a angajaților, care s-au confruntat deja cu o serie de incidente ce se puteau sfârși tragic.

Din cauza că nu au primit la timp medicația corespunzătoare, beneficiarii centrului au început să dezvolte, în ultima vreme, un comportament agresiv față de îngrijitorii lor. În ultimele săptămâni, foarte mulți angajați ai complexului s-au plâns că au fost agresați de copii pe care îi au în grijă, însă conducerea D.G.A.S.P.C Sector 2 nu a făcut nimic în acest sens.

Nici măcar atunci când doi băieți au dat foc patului unui alt coleg de cameră cu sindrom Down ce dormea, conducerea D.G.A.S.P.C din subordinea primarului „stâlpișor” din Sectorul 2 nu a simțit nevoia să intervină asta deși o asistentă care a intervenit la timp să stigă flăcările a fost internată la terapie intensivă.

În timp ce D.G.A.S.P.C Sector 2 încerca să țină sub preș incendiul care nu a fost raportat la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului Bucuresti, un minor din cadrul centrului a fost internat de urgență în spital, cu diagnosticul de „otrăvire accidentală prin și la expunerea antiepilepticelor, sedativelor hipnotice și psihotrope”.

 

Totodată, o altă fetiță, bolnavă de epilepsie, a fost sedată de către asistenta Mihaela Truica, apropiata Sandei Maria Rușanu, care obișnuiește să le aplice copiilor astfel de tratamente pentru a sta cuminți pe tura ei. Deși au fost făcute numeroase sesizăi despre practicile neortodoxe la care această asistentă recurge se pare că de fiecare dată a scăpat basma curată deoarece se afla sub umbrela protectoare a directoarei Rușanu.

Între timp, angajațiilor centrului din strada Traian le-a ajuns cțitul la os. Sătui de lipsa de personal, de medicamente, dar și de logistica pe care au fost nevoiți să o achiziționeze din proprii bani, aceștia au decis să facă o solicitare prin care au scos la iveală toate problemele cu care se confruntă, însă nici de această dată stigătul lor disperat nu a fost auzit de superiorii lor.

”Copiii AU NEVOIE de tratament! NU de birocrație! Neadministrarea tratamentului reprezintă neglijare conform art.94, alin 2 la Legea 272/2004. Copii noștrii sunt neglijați de cei care ar trebui sa se îngrijească de ei! Fără tratament neuroleptic, copii devin agitați, agresivi, au comportamentul modificat, nu pot fi gestionați și de multe ori se apelează la internarea lor în spitale de specialitate. Sanatatea copiilor ar trebui sa fie prioritatea instituției, dar Instituția este prea preocupata sa faca presiuni asupra personalului cu vechime, pentru a face loc cunoștințelor, rudelor, membrilor de partid, în loc să încheie contracte și acorduri cadru imperios necesare. Nu este contract DDD și sediul din Traian se confruntă cu infestare cu ploșnițe.

Firma de pază are angajați pensionari care abia îsi păzesc propria persoana. De 3-4 ani nu s-au mai cumparat materiale de birotica nici pentru angajați nici pentru copii.  Nu este contract pentru rechizite. Contractele si acordurile cadru se fac pe zeci de loturi si produsele sunt achiziționate la suta de grame. De si mai mult timp nu s-au achiziționat materiale de feronerie.

A durat 4 ani de zile sa se încheie acord cadru pentru echipament de lucru salariați( doar îmbrăcăminte, încălțăminte, nu! In acest timp, personalul și-a cumpărat din bani proprii,echipament( îmbrăcăminte și încălțăminte). Din păcate suntem conduși de oameni fară empatie, fără suflet, puși în funcție politic, care vin la muncă pentru salariu și atât. Având în vedere faptul că nu gasim sprijin la superiorii nostrii, vă rugăm să luați urgent măsurile care se impun în astfel de situații, să ne ajutați să stopăm abuzurile la care suntem supuși, noi și colegii noștrii din instituție, să ne ajutați să putem oferi tuturor copiilor din CSCDN, condiții decente de găzduire și un sediu unde să putem lucra cu ei și pentru ei.

Cu deosebită considerație și o mare speranță!”, au transmis angajații Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Neuropsihice din Str. Traian.

Zeci de copii riscă să fie dați afară din centrul în care Primăria Sectorului 2 a îngriopat lunar 8.000 de euro

La finalul acestei săptămâni Complexul de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Neuropsihice urmează să fie mutat din strada Traian, din dispoziția Sandei Maria Rușanu, directoarea generală interimară a D.G.A.S.P.C. Sector 2, care nici până acum nu a binevoit să îi anunțe pe angajații și beneficiarii centrului unde va fi noua locație.

Până acum, acest complex a funcționat într-o clădire insalubră, cu mobilier vechi, plină de ploșnițe și gândaci, în care nu s-a mai investit încă din anul 2004 și care are activitatea suspendată de DSP.

Atunci când angajații centrului au îndrăznit să solicite fonduri directoarei ”Coadă de topor”, aceasta îi îndemna să găsească sponsorizări pentru că spațiul nu aparține primăriei.

Cu toate acestea, primăria căpușată de Radu Mihaiu a îngropat lunar suma de 8.000 de euro pentru chiria acestui spațiu, bani care puteau fi investiți în acoperirea nevoilor copiilor sau într-un alt spațiu potrivit pentru beneficiari, cât și pentru angajați.

”De când a fost detașată temporar în fucția publică de conducere temporar vacantă de Director General al DGASPC Sector 2, doamna Rușanu Sanda Maria, impreună cu Directorul de Resurse Umane și cu Directorul General Adjunct al instituției, sprijiniți de un domn obscur, angajat ca referent într-o perioadă când nu se fac angajări,au început să faca presiuni în instituție prin amenințări și comportament agresiv, intimidări, urlete tipete, amenintari cu dosare penale și desfacerea contractului de muncă, denigrând personal cu vechime, schimbându-le locul de muncă prin abuzuri verbale, presiuni inimaginabile, santaj cu dosare penale, etc. Sefi de servicii, de centre cu vechime multă în domeniu, au fost retrogradați.

Lucrăm în condiții de stres maxim și acest lucru se răsfrînge asupra copiilor.

La momentul actual Complexul de Servicii pentru Copilul Dizabilități Neuropsihice funcționeaza într-o locație care are activitatea suspendata de DSP. În această locație mai sunt găzduiți 6 copii cu handicap pentru care Direcția nu a găsit un spațiu de găzduire.

În această locație vin și copii care sunt acum la Căsuță și la apartamente pentru consiliere psihologică, kinetoterapie.În această locație sunt și magaziile care aprovizionează și celelate locații. Pentru această locație se plătește o chirie de aproximativ 8000 de euro lunar, bani cu care se puteau face multe lucruri frumoase pentru acesti copii si pentru alti copii din cadrul Direcției.

Această locație este insalubră, cu mobilier spart și deteriorat nu s-au mai făcut investiții pe motiv că nu este proprietatea Primăriei”, au mai transmis angajații centrului.

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, angajații Complexului de Servicii pentru Copilul cu Dizabilitati Neuropsihice trăiesc cu frica în sân că ar putea fi dați oricând afară de protejata lui Radu Mihaiu.

În cursul zilei de miercuri, la Primăria Sectorului 2, va avea loc o ședință de consiliu în care Sanda Maria Rușanu va propune votarea unei organigrame ce îi va lăsa fără loc de muncă pe foarte mulți angajați din cadrul complexului de pe strada Traian. Pe modelul comunisto-ceuașit această ședință va fi în format online pentru ca salariații centrului să nu poată interveni și să se apere astfel încât directoarea ”Coadă de topor” să își ducă la capăt măcelul.

Citește și Categoria de persoane care primește vouchere de 5.000 de euro pentru a se putea angaja. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a beneficia de sprijinul financiar

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
Playtech.ro
A MURIT unul dintre cei mai mari SPORTIVI ai României! Dumnezeu să-l ierte!!
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Soția lui Kanye West poate face închisoare. Acuzații rușinoase pentru Bianca Censori
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care dentista găsită moartă în propriul cabinet din Brăila voia să-și cumpere un pistol. Femeia în vârstă de 41 de ani ar fi primit mai multe amenințări cu moartea
Capital.ro
România, o mare forță a lumii. Giganții planetei bat la ușa noastră: Un foarte mare plus
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Instagram: Cea mai descărcată aplicație din lume, devansând TikTok
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'