Știai că ouăle pe care le mănânci la micul dejun fac mai mult decât să-ți țină de foame până la masa de prânz, ci și să-ți întărească oasele? În urma unui nou studiu publicat în luna ianuarie a acestui an, în Food and Function, s-a descoperit că în urma consumului de ouă crește densitatea mineralelor din oase.
Alimentele bogate în calciu, precum verdețurile și produsele lactate sunt cele mai sănătoase alegeri pentru oase puternice, dar nu sunt singurele care sprijină sănătatea oaselor. În această cercetare, ouăle au fost și ele integrate în topul alimentelor care ar putea reduce riscul de osteoporoză.
Nu este primul studiu care asociază consumul de ouă cu sănătatea oaselor. În octombrie 2023 cercetătorii au menționat că ouăle îmbunătățesc densitatea osoasă și reduc riscul de fracturi la vârstnici. Mai mult, un alt studiu publicat în 2021 în Journal of Midlife Health, arată o relație între consumul de ouă și oase puternice și sănătoase.
Citește AICI continuarea: Câte ouă trebuie să mănânci în fiecare zi ca să te asiguri că nu faci osteoporoză. În trecut se spunea că pentru oase sănătoase este nevoie să consumi coajă de ou, care e, de fapt, adevărul?