UPDATE MApN confirmă – O dronă militară s-a prăbușit în toiul nopții la 12 km de Insula Mare a Brăilei

Au fost clipe de panică, noaptea trecută, pentru zeci de oameni dintr-o comună de lângă Brăila, după ce o dronă militară s-a prăbușit pe un câmp lângă casele lor.
Filip Stan
29 mart. 2024, 08:21
UPDATE MApN confirmă - O dronă militară s-a prăbușit în toiul nopții la 12 km de Insula Mare a Brăilei
UPDATE:

Conform debraila.ro, un elicopter al Ministerului Apărării, Brigada Antitero de la SRI, echipaje de la Poliție, Jandarmerie și ISU se află în Insula Mare a Brăila, în zona fermei Filipoiu, unde o dronă militară s-a prăbușit pe câmp. Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri, fiind extrem de vizibil și din aer. Locul prăbușirii dronei se află la 8 km de trecerea bac dinspre municipiul Brăila spre Insula Mare a Brăilei.

Știrea inițială

O dronă s-a prăbușit în zona Insulei Mari a Brăilei, la 12 kilometri distanță de trecerea cu bacul. Imaginile au fost surprinse de localnici și postate pe internet.

Totul s-a întâmplat cu puțin timp înainte de miezul nopții. Oamenii au ieșit speriați din case când au auzit bubuitura puternică și au sunat urgent la 112. La scurt timp toată zona a fost împânzită de polițiști și anchetatori care au izolat tot perimetru. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

Putin ameninţă direct România: „Dacă avioanele Ucrainei vor fi folosite de pe aerodromuri din ţări terţe, ele devin pentru noi ţinte legitime, oriunde s-ar afla”
„Scotea un sunet ciudat, puternic”, a declarat persoana care a filmat pentru debrăila.ro.

Autoritățile nu au oferit până acum informații oficiale despre acest episod ori despre proveniența dronei.

Din septembrie 2023 încoace, autoritățile au găsit pe teritoriul nostru mai multe resturi de drone similare cu cele folosite de armata din Rusia. S-a întâmplat în mai multe localități din județul Tulcea.

Atac cu rachete rusești în Ucraina

Mai multe explozii au fost auzite în regiunile Ivano-Frankivsk şi Hmelniţki din Ucraina, precum şi în oraşul Dnipro, vineri dimineaţă, în timp ce rachete de croazieră ruseşti au fost observat în spaţiul aerian ucrainean, a relatat publicaţia Suspilne.

Citește și: Accident grav în pasajul Unirii. Doi tineri au fost răniți și transportați în stare critică la spital. Mărturiile uneia dintre victime: „M-am urcat pasager cu unul pe care nu îl cunoşteam”

 

Forţele ruse au atacat infrastructura la primele ore ale zilei de vineri în districtul Kamianske, în apropierea oraşului Dnipro, în centrul Ucrainei, şi cel puţin o persoană a fost rănită, a declarat guvernatorul regional. „Inamicul a atacat locuri de infrastructură cruciale din regiune”, a scris guvernatorul Serhi Lisak pe Telegram.

„Ţintele principale ale inamicului sunt oamenii noştri şi locurile vitale ale populaţiei”, afirmă Lysak, care nu a clarificat forma atacul, dar comentatorii de la Telegram au subliniat utilizarea rachetelor şi exploziile raportate în zonă. Reuters transmite că nu a putut verifica veridicitatea ştirilor.

Un blogger din afara oraşului Kamianske, un oraş-port de peste 200.000 de locuitori cu o centrală hidroelectrică chiar în amonte de oraşul Dnipro, a raportat o explozie de 4 metri adâncime şi 10 metri lăţime în district. Potrivit altor informaţii, alimentarea cu energie electrică şi apă a fost întreruptă în unele raioane.

Forţele ruse au desfăşurat atacuri pe scară largă asupra infrastructurii energetice în ultimele săptămâni, inclusiv un atac în masă, pe 22 martie, descris de Kiev ca fiind cel mai mare astfel de asalt de la invadarea forţelor Moscovei, în februarie 2022.

Klaus Iohannis, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare permanentă a NATO, astfel încât Alianţa să devină mai puternică, mai rezilientă şi mai bine pregătită pentru viitor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare permanentă a NATO, astfel încât Alianţa să devină mai puternică, mai rezilientă şi mai bine pregătită pentru viitor.

”Astăzi, România celebrează 20 de ani de la aderarea la Alianţa Tratatului Atlanticului de Nord. Cu două decenii în urmă, ceremonia depunerii instrumentului de ratificare, la Washington, şi apoi arborarea drapelului naţional la sediul NATO de la Bruxelles au marcat fără echivoc reintegrarea României în familia transatlantică, de care ţara noastră este legată prin ataşamentul ferm faţă de valorile care stau la baza Alianţei: democraţia, libertăţile individuale, respectarea drepturilor omului şi a statului de drept”, se arată în mesajul preşedintelui.

Klaus Iohannis arată că NATO este cea mai importantă şi puternică organizaţie politică şi de securitate din istorie, iar relevanţa sa este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm.

”În cei 20 de ani de la aderarea României, numărul crizelor internaţionale de securitate s-a înmulţit semnificativ, culminând cu războiul de agresiune ilegal, ilegitim şi neprovocat al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Din 2004, ţara noastră a contribuit la toate eforturile Alianţei de asigurare a securităţii şi a prosperităţii statelor membre. Pentru România, apartenenţa la NATO, la Uniunea Europeană şi Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii reprezintă pilonii apărării şi ai dezvoltării noastre economice”, afirmă şeful statului.

Preşedintele spune că la două decenii după aderare, marcăm, totodată, rolul important pe care România l-a avut în consolidarea securităţii şi promovarea stabilităţii ca membru al NATO.

”Ţara noastră a demonstrat că este un partener esenţial în dezvoltarea eforturilor de descurajare şi apărare ale Alianţei pe Flancul Estic, inclusiv prin operaţionalizarea scutului antirachetă de la Deveselu şi prin întărirea, alături de aliaţii din NATO, a securităţii la Marea Neagră. De-a lungul timpului, România şi-a dovedit statutul de important furnizor de securitate la nivel regional şi euroatlantic, contribuind la un număr semnificativ de misiuni şi operaţiuni NATO. Astăzi, gândurile noastre se îndreaptă cu recunoştinţă către cei care au făcut sacrificiul suprem, apărând valorile care definesc Alianţa. Le aducem un omagiu celor care au căzut la datorie pentru securitate, pace şi protejarea democraţiei”, a afirmat Iohannis.

”Angajamentul nostru continuu, susţinut şi dedicat, subliniază convingerea fermă că unitatea, solidaritatea şi cooperarea sunt esenţiale pentru a contracara ameninţările şi provocările severe de securitate cu care ne confruntăm în prezent. România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare permanentă a NATO, astfel încât Alianţa să devină mai puternică, mai rezilientă şi mai bine pregătită pentru viitor”, arată preşedintele în mesaj.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cea mai periculoasă armă din istorie. Poate să facă prăpăd
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Elena Lasconi despre posibile negocieri cu PNL: „Este nevoie de o igienizare în PNL, nu se pot detașa de PSD”
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!