Marina Voica și-a planificat înmormântarea: „Se apropie sfârșitul. Nu mai rezist”

Marina Voica, în vârstă de 86 de ani, este una dintre cele mai iubite artiste din România. S-a mutat de mai mulți ani la Breaza și se află încă într-o formă de invidiat, dar nu vrea să lase nimic la voia întâmplării.
Irina Dumitrescu
31 mart. 2024, 11:14
Marina Voica și-a planificat înmormântarea: „Se apropie sfârșitul. Nu mai rezist”
Marina Voica regretă că nu are copii

Marina Voica și-a deschis sufletul și a povestit mai multe informații din viața personală. Ajunsă la vârsta de 87 de ani, aparițiile publice ale acesteia au devenit tot mai rare, însă artista nu spune „nu” unor invitații care să o mai aducă în fața publicului preț de câteva clipe. Asta s-a întâmplat și acum, când a fost invitată în cadrul podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, unde a povestit despre viață, despre amintiri trecute, dar și despre viitor. Astfel, celebra cântăreață spune că și-a planificat deja înmormântarea și știe concret cine se va ocupa să-i organizeze ultimul drum.

Marina Voica are 87 de ani, dar continuă să investească în felul în care arată: „Cumpăr online, comand foarte mult. Sunt bolnavă”

 

„Eu am un prieten, un protopop, el se va ocupa de înmormântarea mea”

„Eu am un prieten, un protopop, el se va ocupa de înmormântarea mea, noi deja ne-am hotărât. El mi-a propus să facă chestia asta, nu m-am gândit, dar a făcut foarte bine. (…) Acum îmi construiește muzeul meu, se va deschide un muzeu la Câmpina, deja casa este aproape construită, părintele e foarte dibace cu asta, e un fel de afacere, va fi și restaurant Marina Voica, o să fie și o vodcă Marina Voica, câteva apartamente pentru cine vrea să stea. Nu mai rezist, i-am zis „părinte, dacă nu faceți cât mai repede…”, a declarat Marina Voica, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene.

Marina Voica, amintiri din copilărie
Marina Voica s-a născut în Rusia, acolo unde a fost crescută cu toată dragostea de către părinții săi. Îndrăgita artista și-a adus aminte cum mama sa nu-i permitea să se ocupe de niciun fel de treabă casnică, întrucât femei trăise la orfelinat, unde traiul a fost unul extrem de greu. Astfel, aceasta a vrut să-și protejeze copii, motiv pentru care Marina Voica spune că a fost o răsfățată.

„Mama nu ne punea să cumpărăm pâine, nu mă lăsa nici măcar să șterg praful sau podeaua. Mama a crescut în casa copiilor, a fost orfană și știa ce însemnă viața grea, mi-a zis că nu le permite copiilor să se atingă de asta. Eu voiam să șterg praful, să fac, eram răsfățată.”, a mai declarat artista în cadrul aceluiași podcast.

Tatăl a suferit enorm, după plecarea sa în România
La vârsta de 23, imediat după ce a terminat facultatea, Marina Voica s-a hotărât să se mute în România, decizie care l-a luat complet prin surprindere pe tatăl artistei, care a suferit extrem de mult pentru acest lucru. Cu toate acestea, știa că fiica sa se duce într-un loc bun, care să-i permită să-și înceapă cariera.

„De mult n-am mai fost unde am copilărit, de când a murit tata deja nu mai aveam apartamentul. Fratele s-a căsătorit și a plecat, eu am plecat, noi am avut un apartament foarte mare. În copilărie nu mai poți să te întorci niciodată și este groaznic, nu-mi place ce trăiesc acum, când știi că se apropie sfârșitul.

Plecarea în România i-a rupt inima tatălui meu, dar și-a dat seama că mie o să-mi fie bine.”, a continuat aceasta.

Marina Voica, detalii despre ancheta la Securitate după fuga în Germania

Invitata ultimului episod din podcastul „Altceva cu Adrian Artene”, difuzat sâmbătă, 30 martie, a fost Marina Voica. Voce inconfundabilă a muzicii românești, îndrăgita artistă a făcut o serie de destăinuiri.

Printre altele, ea a vorbit și despre cum a fost anchetată la Securitate după fuga în Germania. Uneori, în viață, un tango exprimă mai multe emoții decât ar putea-o face vreodată o narațiune corect construită din punct de vedere lexical. Ce poate exprimă, oare, o viață ca un tango în care strofele, versurile sau inflexiunile au fost cuvinte, experiențe, situații.

Metaforic sau nu, printre rânduri și sintagme, aceasta este, în doar câteva cuvinte, povestea poveștii de viață a Marinei Voica, una dintre cele mai longevive artiste din România, o femeie care și la 87 de ani își poartă cu eleganță tinerețea sufletului.

Întrebată dacă a avut de suferit din cauza Securității, Marina Voica a răspuns fără ezitări. „Nu, nu, nu! Nu din cauza Securității (…) Eu sunt dintotdeauna interzisă, mă și mir cum m-ați chemat. Atunci când s-a întâmplat asta, s-au luptat toți, și Tudor Vornicu, și alții, să prevină.

Securitatea a fost foarte în regulă. Când m-am întors din Germania, cu Viorel muribund, știam că vin direct în ghearele Securității. Dar nu mi-a păsat, am zis să-l duc la familie, să fie înmormântat, și ce va fi cu mine, nu contează!

Sigur, am fost anchetată, dar nu amenințată. Nu m-au mângâiat…Le-am spus «Să nu credeți că încep să mă smiorcăiesc și să plâng». M-am îmbrăcat frumos, eram încă tânără și frumoasă, erau numai băieți acolo, veniseră s-o vadă pe Marina Voica. Și am zis «Da, am plecat, am cerut azil politic fiindcă așa și așa». Voiam să-mi asigur bătrânețea, eu nu aveam pensie, soțul voia să lucreze… La un moment dat, unul a spus «Doamna, Marina, nici nu știți ce v-am iubit!»”, a spus marea artistă.

Marina Voica regretă că nu are copii. Cu ce alte ‘dureri’ se confruntă artista: „Aş fi fost o mamă bună”

Marina Voica regretă că nu are copii. Artista recunoaște că nu a fost niciodată fericită, descriind mariajul cu Viorel Teodorescu ca fiind tumultos. Nu și-a dorit copii, explicând că în anii tinereții nu se vedea într-o astfel de ipostază, însă crede că rolul de părinte i-ar fi adus împlinire sufletească.

Marina Voica regretă că nu are copii

Nu am fost niciodată fericită și nu sunt și nu o să fiu niciodată. Soțul meu m-a iubit foarte tare, dar nu m-a înțeles niciodată. Nu am fost bine în căsnicie, a fost tumultoasă. Nu a fost fidel, murea după femei.

Nu am vrut niciodată copii, el își dorea foarte mult. Aş fi fost o mamă bună. Și iată-mă pe mine ca frunza în vânt, când l-am pierdut pe Viorel să mă lovească toată lumea, de a doua zi. Eu am cunoscut atunci senzația de deprimare. Atâtea minciuni‘, a spus artista.

Citește și: Marina Voica, dezvăluiri emoționante despre marea sa iubire. ”M-a iubit mai mult decât l-am iubit eu pe el”

Visul pe care Marina Voica și l-a împlinit după ce s-a căsătorit

Marina Voica a văzut pentru prima dată Marea Neagră la 24 de ani, abia după ce s-a căsătorit cu Marcel Voica. Născută în partea de Nord a Federației Ruse, artista se afla la o distanță de 4.000 km de Marea Neagră, distanță pe care n-a avut șansa s-o parcurgă până târziu. Marina și Marcel s-au cunoscut în timpul facultății la Moscova și s-au îndrăgostit iremediabil.

La scurt timp, și-au unit destinele și au plecat împreună în România. „Cea mai frumoasă amintire a fost când am văzut prima dată marea. Asta a fost în anul 1960. Eu m-am născut în Ivanovo, spre Nord-Est. Ca să ajungi la mare, e foarte greu; țara este așa de mare… cu toate că este înconjurată de oceane. Dar Marea Neagră este unică. Chiar dacă am traversat eu de 12 ori Atlanticul, Marea Neagră a fost singura pe care am ajuns să o văd […]

Era foarte greu să ajung la mare în copilărie, când eram în orașul natal. Fratele meu a fost trimis în tabără, pe atunci, în Crimeea. Exista pe atunci, acolo, celebra tabără de pionieri, de băieți și fete care erau foarte buni la învățătură, cu notele cele mai mari.

Așa a ajuns el în tabăra din Crimeea. Fratele meu a fost cel mai bun elev și cel mai bun student… A ajuns profesor universitar, medic cardiolog… O mare somitate a fost fratele meu. Ce îmi lipsește! Acum un an l-am pierdut […]

Era greu de imaginat că o să mă trimită cineva de la Ivanovo, la 4.000 de kilometri de mare, ca să o văd. Era foarte departe marea acolo, nu ca aici, în România. La nici 300 de km, ai ajuns la mare. Și ni se pare departe. Deci, eu cu cine să merg? Că eram mică.

Apoi, la facultate când am ajuns, la Moscova, era la fel de complicat, pentru că în toate vacanțele mele de studentă sigur că mergeam acasă, la mama. Nici nu concepeam să fac altceva. Nici nu aveam în gând să merg la mare. Pentru mine să merg la mare era ca și când aș fi mers pe Lună”, a declarat Marina Voica,

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Detalii șocante din ancheta accidentului de la Suceava: Tahograful autobetonierei era manipulat
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?