Ce conţine COVRIDOGUL de la patiseria Luca. Am citit „eticheta secretă” care nu ţi se dă la ghişeu

Foarte mulți români se dau în vânt după covridogul care se vinde în magazinele Luca. Covridogul de la Luca conține 334 calorii și are multe valori nutriționale.
Filip Stan
31 mart. 2024, 11:56
Ce conţine COVRIDOGUL de la patiseria Luca. Am citit

Covridogul a prins teren foarte repede la noi în țară, fiind acum printre produsele de patiserie preferate ale românilor. Mai exact, covridog este denumirea rețetei de crenvurști în aluat, mult adorați de copii, dar pe care nici adulții nu-i refuză niciodată.

Foarte mulți români preferă, atunci când le e foame, să mănânce covrigi. Sunt ieftini, sunt sățioși și, foarte important, se găsesc la orice colț de stradă, la propriu.

Patiseriile Luca sunt printre cele mai cunoscute la nivel național, iar printre cele mai vândute produse ale lor sunt covridogii, o combinație între termenii „covrig” și „hotdog”.

Covridogul este un crenvurst învelit într-un aluat pufos de covrig, peste care se presară semințe de mac sau susan.

 

Ce conține covridogul de la Luca

Potrivit producătorului, un covridog conține următoarele ingrediente:

Aluatul – 100 g de faină albă de grâu, apă, zahăr, margarină (uleiuri vegetale rafinate de palmier, apă, emulsifianți: mono și digliceride ale acizilor grași, sare, aromă), drojdie, sare.

Crenvurst de porc – 50 de g (carne de porc 51%, apă, carne de pui 9%, ceafă de porc 5% (fără piele), carne de vită 3%, proteine (din carne de porc).

Sare, amidon, proteine din lapte, stabilizatori (difosfați, trifosfați), zaharuri ( lactoză, dextroză), condimente, conservanți (acid lactic, acetați de sodiu, lactat de calciu, azotat de sodiu), potențiator de gust (monoglutamat), agent de îngroșare (lactat de sodiu), antioxidant (acid ascorbic), aromă de fum, colorant (carmin).

De asemenea, covridogul de la Luca conține 334 calorii și are următoarele valori nutriționale:

  • Valoare medie 100g / produs (120g)
    Valoare energetică kj 1170,0 / 1404,0
    Valoare energetică kcal 279,0 / 334,8
    Grăsimi 12,5 / 15,0
    Din care acizi grași saturați 4,9 / 5,8
    Glucide 29,9 / 35,8
    Din care zaharuri 4,7 / 5,6
    Fibre 0,9 / 1,1
    Proteine 11,3 / 13,6
    Sare 1,5 / 1,8

Cum a reacționat o turistă din SUA atunci când a mâncat un covrig de la Luca. ”Am crezut că este umplut”

Ce conțin, de fapt, hotdogii de la Ikea. Mulți îi consumă, dar puțini știu cum sunt făcuți

Hotdogii de la Ikea sunt celebri și preferați de multă lume drept o gustare rapidă, mai ales în timpul cumpărăturilor sau după acestea. Dat fiind și prețul foarte accesibil, de doar 2,5 lei, aceștia sunt la mare căutare. Bine de știut este că un hot dog de la Ikea are doar 140 de calorii la suta de grame, potrivit informațiilor nutriționale.

Citește și: Motivul pentru care Lidl, Kaufland și Ikea au desființat stațiile de încărcare pentru mașinile electrice

Hotdogii de la Ikea, gustarea rapidă și potrivită în orice ocazie

Gustarea cu care oricine se poate delecta nu este atât de nocivă pe cât s-ar crede. Potrivit informațiilor nutriționale de pe pagina web a producătorului suedez de mobilă, un hotdog are doar 140 de calorii la suta de grame. Valoarea nutrițională este semnificativ mai mică decât în alte restaurante sau magazine.

Din păcate, însă, s-au și scumpit. Hotdogii de la Ikea costă, în 2023, 2,5 lei, fiind mai scumpi decât în 2019, când prețul era de 1 leu sau în 2020, când costau 2 lei. Potrivit informațiilor de pe ikeamenu.com, un hot dog are 286 calorii și 14 grame de grăsimi, dar și 10,2 grame de proteine. Întreaga gustare constă în o chiflă moale și caldă, hotdog suculent, ceapă prăjită crocantă, gust dulce de murături și muștar ușor picant.

  • Calorii – 286 calorii
  • Grăsime – 14 grame
  • Grăsimi saturate – 4,9 grame
  • Carbohidrați – 29,4 grame
  • Zahăr – 4,8 grame
  • Proteine ​​- 10,2 grame
  • Sare – 1,65 grame

Un alt lucru pe care mulți și-au dorit să îl afle este rețeta celebrelor chifteluțe suedeze. Cu fiecare vizită la centrul comercial, românii nu se pot abține de la a-și cumpăra o porție. Modul de preparare este foarte ușor, însă este necesar să fie respectați toți pașii pentru a ieși la fel de gustoase.

Ingrediente pentru patru porții de chifteluțe ca la Ikea:

  • 350 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 400 g carne tocată
  • 200 g unt
  • 100 g gem de afine
  • 50 g pesmet
  • 8 cartofi
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 1 linguriță de nucșoară măcinată
  • sare

Înainte de a vă apuca de preparat chifteluțele, tocați încă o dată carnea tocată. Noua consistență a amestecului este, de fapt, secretul chifteluțelor suedeze. Pentru a prepara delicioasele chifteluțe, se pune pesmetul în 250 ml lapte. După ce s-a umflat puțin, se adaugă carnea tocată tocată suplimentar fin, oul, enibaharul, ceapa rasă și sarea. Se frământă foarte bine. Se formează chifteluțe mici, perfect rotunde. Se încing 200 g unt și se prăjesc. În untul rămas după prăjire se adaugă smântâna, se lasă să dea în clocot de două ori și se toarnă peste chifteluțe. Acesta va fi deliciosul sos care va însoți chifteluțele. Se servesc alături de piure de cartofi și o linguriță dulceată de merișoare.

Câtă carne conțin, de fapt, crenvurștii. La ce să fii atent atunci când vrei să cumperi acest produs. Te vei gândi de două ori înainte să îl consumi

Sigur ai mâncat cel puțin o dată crenvurști din comerț. Totuși, s-ar putea să te mai gândești dacă ar trebui să cumperi acest produs, după ce vei citi acest articol. Vezi mai jos ce conțin, de fapt, crenvurștii din țară.

Citește și Ce conține, de fapt, telemeaua din Lidl, Carrefour sau Kaufland. Mulți români nu au habar ce mănâncă

Pe rafturile magazinelor de la noi din țarăă se găsesc foarte multe tipuri de crenvurști.

De cele mai multe ori, românii optează pentru acest produs datorită faptului că sunt ușor de integrat în anumite preparate și sunt și gustoși.

Dimineața, alături de roșii, ouă fierte și puțină brânză, aceștia sunt ideali.

Însă, puțini dintre cei care aleg să îi pună în coșul de cumpărături știu, de fapt, ce conțin. Toată lumea știe faptul că subiectul legat de crenvurști este unul foarte discutat, părerile fiind împărțite de cele ai multe ori.

Sunt mulți români care îi consideră o variantă facilă și gustoasă de mic dejun.

În România, crenvurștii sunt consumați atât de adulți, cât și de cei mici. De obicei, atunci când trebuie să aleagă tipul de crenvurști, românii oscilează între cei din carne de pui sau de porc.

Totuși, puțini sunt cei care se întreabă câtă carne conțin ei, cu adevărat.

Crenvurștii, niciodată recomandați pentru micul dejun

Probabil știi că rețeta de crenvurști trebuie să conțină și carne, însă, uneori, etichetele s-ar putea să te surprindă.

Crenvurștii din comerț sunt făcuți din carne și condimente menite să le dea un gust bun. Însă, nu toate etichetele specifică adevăratul conținut de carne din produsul respectiv.

În general, crenvurștii sunt buni dacă au în compoziție cel puțin 70%.

În urmă cu puțin timp, cei de la InfoCons au analizat mai multe tipuri de crenvurști existenți pe piață.

Dincolo de conținutul de carne și de condimente, majoritatea lor aveau o listă destul de bogată de E-uri. Dar, pentru că nu multă lume acordă importanță listei de ingrediente, crenvurștii continuă să se numere printre alimentele preferate ale românilor.

Printre altele, specialiștii trag un semnal de alarmă și includ crenvurștii pe lista alimentelor nesănătoase. Se recomandă să fie consumați moderat și, cel mai important, să fie fierți înainte de a fi mâncați.

În acest fel, te asiguri că stai departe de anumite boli de stomac.

În România, crenvurștii sunt consumați cel mai des la micul dejun. Specialiștii nu încurajează acest obicei, mai ales că, dimineața, organismul trebuie să își asigure vitamine și minerale.

Crenvurștii nu sunt deloc o variantă bună atunci când vine vorba de prima masă din zi. Micul dejun trebuie să conțină alimente care să îți dea energie pentru o zi întreagă. Poate că nu mulți români știu, dar mezelurile, în principal, sunt cele care te lasă fără energie.

Citește și Pâinea din marile magazine, bombă cu ceas: „Pentru peste 66% dintre produse NU se menționează tipul de făină utilizată

În schimb, dacă vrei să faci față provocărilor de-a lungul zilei, poți opta pentru alimente sănătoase, cum ar fi fructe sau legume.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Anunțul momentului despre facturile românilor! Ce se întâmplă cu prețul energiei electrice?
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
O altă veste a căzut ca un trăsnet. Șoferii din România se vor înfuria
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Caz rarisim! El este elevul care a luat cea mai mică notă din România, la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Vasile Bănescu se retrage din funcția de coordonator al Biroului de presă al Patriarhiei Române
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!